رئیس انجمن تولید کنندگان میگوی ایران با بیان اینکه هفت هزار هکتار مزرعه میگو در کشور زیر کشت می رود از ادامه ذخیره سازی میگو در مزارع بوشهر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علی اکبر خدایی گفت : بر اساس زمان بندی اعلام شده از سوی سازمان های شیلات ایران و دامپزشکی کشور، ذخیره سازی در مزارع میگوی بوشهر تا پایان تیر ماه ادامه خواهد داشت.
خدایی با اشاره به ادامه ذخیره سازی مزارع میگو در کشور گفت : مزارع میگو در استان های جنوبی و نیز استان گلستان در حال ذخیره سازی است.
وی افزود: به دلیل پاره ای از مشکلات برای تامین لارو مورد نیاز، ذخیره سازی در برخی مزارع میگو با تاخیر دو هفته ای در حال انجام است.
خدایی درباره پرورش میگو در مزارع استان هرمزگان خاطرنشان کرد : ذخیره سازی میگو در مزارع استان هرمزگان از اسفند پارسال آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله برداشت میگو در استان هرمزگان طی دو کراپ صورت می گیرد، اظهار داشت : بر اساس اعلام پرورش دهندگان و وضعیت تولید در هرمزگان، پیش بینی می شود اوایل تیرماه شاهد برداشت کراپ اول تولید میگو در این استان باشیم.
خدایی با بیان اینکه استان هرمزگان دومین استان تولید کننده میگوی کشور است، خاطرنشان کرد: پس از برداشت نخست تولید میگو در هرمزگان، ذخیره سازی کشت دوم تولید میگو در این استان آغاز می شود و تا پاییز ادامه خواهد داشت.
رئیس انجمن تولید کنندگان میگوی ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه ذخیره سازی مزارع میگو امسال همچون همانند سال گذشته صورت گرفته است، پیش بینی می شود تولید همچون سال گذشته به 18 هزار تن برسد.
وی اذعان داشت: البته در صورت عدم بروزهیچ گونه بیماری در مزارع استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان، گلستان و سیستان و بلوچستان این امکان وجود دارد که میزان تولید میگوی کشور در نهایت به 20 هزار تن در سال جاری رسد.
به گفته این مقام مسئول در انجمن تولید کنندگان میگوی ایران، امسال در مجموع استان های تولید کننده میگو، هفت هزار هکتار مزرعه میگو زیر کشت رفته است.
خدایی مهمترین دلیل اصلی افزایش نیافتن تولید میگو در سال جاری نسبت به سال گذشته را مشکل نقدینگی در بین پرورش دهندگان اعلام کرد.
وی گفت: از آنجا که سال گذشته به دلیل شیوع بیماری، خسارات زیادی به پرورش دهندگان به ویژه در استان بوشهر وارد شد و هنوز این پرورش دهندگان موفق به دریافت خسارت از بیمه و دولت نشده اند، همین امر باعث شده که به دلیل فقدان نقدینگی موفق نشوند، مزارع بیشتری را در سال جاری زیر کشت میگو برند.
رئیس انجمن تولید کنندگان میگوی ایران در ادامه افزود: به این ترتیب پرورش دهندگان،لاور مورد نیاز را نتوانستند جهت ذخیره سازی برای پوشش دهی در کل مزارعی که در اختیار دارند، خریداری کنند.
به گفته وی، سال 93 شاهد تولید بیش از 22 هزار تن میگوی پرورشی در کشور بودیم که سال گذشته به دلیل شیوع بیماری با کاهش 21 درصدی تولید میگو همراه شد و پیش بینی می شود تولید امسال نیز تقریباً رقمی معادل سال گذشته شود.
وی با اشاره به واردات مولد میگوی وانامی از هاوایی و اکوادور به کشور در سال جاری گفت: به منظور افزایش کیفیت میگوهای تولید و نیز افزایش مقاومت مولدها در برابر بیماری لکه سفید، همچنین واردات مولد میگوی وانامی از هاوایی و اکوادور به کشور در سال جاری پس ازچندین سال توقف، امیدواریم از شیوع بیماری در سال جدید جلوگیری شود.