آلودگی نوری شهرها، یک سوم جهانیان را ازمشاهده ستارگان محروم کردهاست
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ،تحقیقات جدید نشان می دهد آلودگی نوری در شهرها، یک سوم جهانیان را از مشاهده ستاره ها محروم کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، روند فزاینده زندگی شهرنشینی علاوه بر مشکل آلودگی صوتی و هوایی با آلودگی دیگری به نام آلودگی نوری همراه است. این آلودگی نوری مشکلات بسیاری را برای شهرنشینها بوجود آورده است. آلودگی نوری ناشی از روشن شدن آسمان شهرها به علت نور ساختمانها و بزرگراهها و دیگر نورهای مصنوعی است که مانع از رسیدن نور ستارگان به زمین و مشاهده ستارگان می شود. نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد بیش از یک سوم مردم زمین دیگر قادر نیستند ستاره های منظومه شمسی واقع در کهکشان راه شیری را ببینند. ریشه مشکل به نورهای مصنوعی مربوط است که شبها همانند پرده ای بین اسمان و ستارگان در آسمان و مردم روی زمین عمل می کند. براساس تحقیقات جدید موسسه فناوری و علوم آلودگی نوری، حدود هشتاد درصد مردم در آمریکای شمالی نمی توانند ستاره ها را شبها ببینند. این رقم درباره اروپا شصت درصد است. اما این مشکل بیش از همه در حوزه خلیج {فارس} مشهود است بطوریکه آلودگی نوری مانع از آن می شود که بیش از نود و سه درصد مردم در کشورهای کویت و قطر و امارات عربی متحده ، ستاره ها را ببینند.
با ادامه این روند، انسانها ارتباطشان با آسمان قطع می شود. این وضع ناشی از زندگی در شهرها است. درنتیجه، شهرنشینها برای حل این مشکل مجبورند به حومه شهرها و روستاها یا بر فراز کوهها بروند که آلودگی نوری بسیار کمتر است تا بتوانند بار دیگر نورافشانی ستارگان را در پهنای آسمان مشاهده کنند. باتوجه به اینکه این امکان برای همه شهرنشینها وجود ندارد، ارتباط آنها عملا با آسمان قطع می شود.