واکنشها به حمایت انگلیس ازنقض حقوق بشر در بحرین
جانبداری وزیر امور خارجه انگلیس از رفتار ضد بشری حکومت بحرین با واکنش مجامع حقوق بشری جهان روبرو شد.
سازمان عفو بین الملل به علت جانبداری از رفتار ضد بشری حکومت بحرین به شدت به وزیر امور خارجه انگلیس حمله کرد.
سازمان عفو بین الملل در گزارشی فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس را به علت اظهاراتش در پی تشدید حکم زندان شیخ علی سلمان رهبر مخالفان بحرینی مورد انتقاد قرار داد.
شایان ذکر است که سازمان عفو بین الملل در 16 آوریل 2015 (27 فروردین 1394) با انتشار گزارشی در مورد بحرین، از ادامه نقض حقوق بشر در این کشور انتقاد کرد و همچنین متذکر شد: "چهار سال پس از خیزش سیاسی بحرین، سرکوب مخالفان و بدرفتاری نیروهای امنیتی با معترضان همچنان ادامه دارد".
نقض حقوق بشر در بحرین به حدی شدید بوده که بارها شورای حقوق بشر درصدد صدور بیانیه بر علیه بحرین برآمده است اما دیپلماتهای انگلیس در سازمان ملل مانع از آن شدند.
سازمان عفو بین الملل در گزارش امروز خود نیز اعلام کرد؛ «صدور چنین حکمی از سوی گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد محکوم شده است و این موضوع با واکنش وزیر امور خارجه انگلیس تناقض شدیدی دارد». این سازمان موضع انگلیس را در این خصوص ضربه سختی به آزادی بیان در بحرین دانست. این موضع انگلیس درحالیست که بحرین پرونده سیاهی در خصوص حقوق بشر دارد.
در همین جهت چهار سازمان حقوقی بحرین خواستار پایان دادن به سیاست انتقام گیری دسته جمعی ضد زندانیان اندیشه شدند. این سازمانهای چهارگانه که از جمله آنها می توان به مرکز اروپایی دموکراسی و حقوق بشر اشاره کرد از نگرانی عمیق خود درباره شکستن اجباری اعتصاب زندانیان خبر دادند و همچنین نهادهای بحرینی را به زندانی کردن شمار زیادی از شهروندان این کشور به اتهامات سیاسی متهم کرده و بر پیگیری و مجازات اینگونه اقدامات مقامات بحرینی تاکید نمودند.
از طرفی خشونت ها و اقدامات ضد بشری دولت بحرین سبب شده که این کشور برای ششمین سال متوالی در شاخص صلح جهانی پس رفت کند. موسسه اقتصاد و صلح (IEP) در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد، کشور بحرین برای ششمین سال متوالی در شاخص صلح جهانی شاهد پس رفت بوده است و در میان 162 کشور در رتبه 132 از نظر شاخص های صلح این موسسه قرار گرفت.
شایان ذکر است استمرار نقض حقوق بشر در بحرین با حمایت های انگلیس از این کشور در مجامع بین المللی برمی گردد. لندن با حمایت از دولت بحرین در شورای حقوق بشر سعی میکند یک چهره موجه از حاکمیت این کشور در صحنه بین المللی نشان دهد. ضمن اینکه انگلیس با فروش سلاح و حمایت از دولت بحرین در جنایات ضد بشری شریک می باشد. بدین جهت ممکن است مقامات انگلیسی با جلوگیری از محکومیت دولت بحرین در شورای حقوق بشر سازمان ملل درپی جلوگیری از افشاء شدن دست خودشان در این خشونت ها و از دست رفتن منافع مالی و سیاسی خود در بحرین باشند.
---------------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی