واشنگتنپست: برگزاری مناظره پرتنش بین حامیان و مخالفان خروج انگلیس از اتحادیهاروپا
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نوشته روزنامه واشنگتن پست، بوریس جانسون، شهردار سابق لندن و یکی از مهم ترین حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به تازگی در مناظره ای تلویزیونی گفت مردم انگلیس باید «بار دیگر کنترل امور را خود به دست گیرند» و با خروج از اتحادیه اروپا به «موفقیتی دست یابند که هرگز پیش از این تجربه نکرده اند.» روزنامه واشنگتن پست در گزارشی از لندن به قلم کارلا آدام در پایگاه اینترنتی خود نوشت: تقریباً دو هفته به برگزاری همه پرسی درباره حفظ یا پایان عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا باقی مانده است، و نظرسنجی ها نشان می دهد رقابت بسیار تنگاتنگی بین حامیان حفظ عضویت انگلیس در این اتحادیه و حامیان خروج این کشور از آن وجود دارد. اگر مردم انگلیس در همه پرسی بیست و سوم ژوئن (پنجشنبه،3 تیر) به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رای دهند، انگلیس نخستین کشوری خواهد بود که از اتحادیه اروپا خارج می شود.
بوریس جانسون در مناظره هیجان انگیزی که پنجشنبه شب گذشته در شبکه تلویزیونی «آی تی وی» انگلیس برگزار شد، به همراه دیگر حامیان خروج این کشور از اتحادیه اروپا، از جمله گیسلا استوارت، سیاستمدار عضو حزب کارگر، و آندره لیدسام، قانونگذار حزب محافظه کار انگلیس از موضع خود دفاع کردند.
مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که در این مناظره تلویزیونی شرکت کرده بودند، عبارت بودند از: نیکلا استورجن، نخست وزیر اسکاتلند، آنگلا ایگل، از سیاستمداران بلندپایه عضو حزب کارگر، و آمبر راد، قانونگذار حزب محافظه کار و وزیر انرژی انگلیس.
با اینکه تاکنون مناظره های تلویزیونی ویژه ای درباره همه پرسی برای حفظ یا پایان عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا برگزار شده است، مناظره اخیر، نخستین مناظره مهم بین حامیان و مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به شمار می رود. همچنین بدون تردید این مناظره آزمون بزرگی برای سیاستمدار کاریزماتیکی همچون جانسون به شمار می رود.
جانسون یکی از گزینه های مطلوب برای جانشینی دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس به شمار می رود که مخالف خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است. اگر بیشتر رای دهندگان از جانسون حمایت کنند و به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رای دهند، در آن صورت احتمال درخواست برای کناره گیری کامرون از سمت نخست وزیری وجود خواهد داشت.
در این مناظره جانسون بارها متهم شد که انگیزه اش جاه طلبی های شخصی است. استورجن گفت: «بوریس فقط به منصب دیوید کامرون علاقه مند است.»
رود نیز که از حامیان «ماندن» انگلیس در اتحادیه اروپاست گفت: «تنها عددی که بوریس دوست دارد، عدد 10 است.» منظور وی شماره پلاک دفتر نخست وزیری انگلیس واقع در دانونینگ استریت لندن بود.
جانسون به این انتقادهای شخصی پاسخ نداد، اما تاکید کرد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تنها راه برای بازگرداندن حاکمیت و قدرت مطلق کشور، و به دست آوردن کنترل دوباره بر مرزهای انگلیس است. انگلیس به عنوان عضو اتحادیه اروپا باید از مقررات آزادی تردد اتحادیه اروپا تبعیت کند و نمی تواند مانع از ورود شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا به خاک خود شود.
جانسون گفت انگلیس «به هیچ عنوان هیچ راهی برای کنترل» ورود مهاجران به کشور ندارد. شش سیاستمدار شرکت کننده در این مناظره تلویزیونی دو ساعته درباره مسائل مختلف از جمله مهاجرت، اقتصاد و خدمات درمانی ملی با یکدیگر مجادله کردند. حامیان حفظ عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا علاقه مند بودند بحث را به سوی مسائل اقتصادی سوق دهند، و حامیان خروج این کشور از اتحادیه اروپا بارها بحث را به سوی موضوع مهاجرت باز می گرداندند.
همچنین ادعای گروه حامی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه لندن هر هفته 350 میلیون پوند (506 میلیون دلار) در اختیار اتحادیه اروپا قرار می دهد، موجب بروز خشم و تنش شد. منتقدان می گویند در این ادعا به تخفیف ها و یارانه هایی که انگلیس پس می گیرد، توجه نشده است.
استورجن، رهبر محبوب حزب ملی اسکاتلند در پاسخ به اینکه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا چه تاثیری بر برگزاری یک همه پرسی دیگر درباره استقلال اسکاتلند خواهد داشت گفت این موضوع «در حد گمانه زنی» است.
تونی بلر (از حزب کارگر)، و جان میجر (از حزب محافظه کار)، نخست وزیران پیشین انگلیس پنجشنبه صبح با اتخاد خط مشی سیاسی مشترک در ایرلند شمالی اعلام کردند مسئله مهم حفظ موجودیت خود انگلیس است.
آنها تصریح کردند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ممکن است موجب برگزاری یک همه پرسی دیگر درباره استقلال اسکاتلند، و بر هم زدن ثبات در ایرلند شمالی شود. میجر گفت: «واقعیت آشکار و ناخوشایند این است که دو هفته دیگر وحدت خود انگلیس به همه پرسی گذاشته می شود.»
کامرون نیز از شرکت در هر گونه مناظره رو در رویی در زمینه همه پرسی خودداری کرده است، چرا که بیم دارد این طور به نظر بیاید که از اعضای حزب خود انتقاد می کند.
اما حزب محافظه کار که بر سر موضوع اروپا به شدت اختلاف نظر دارد، تا همین حالا با درگیریهای داخلی قابل ملاحظه ای رو به رو بوده اند.
راد در سخنان پایانی خود در این مناظره تلویزیونی گفت جانسون، همکار وی در حزب محافظه کار، «روح و جان حزب است، اما کسی نیست که توانایی هدایت ما را به سمت مقصد داشته باشد.»