آخرین مرحله از سفر دور دنیای هواپیمای خورشیدی
هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس2 پنسیلوانیا را به مقصد نیویورک ترک کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس2 شامگاه جمعه در آخرین مرحله از سفر دور دنیای خود که از بیش از یک سال پیش آغاز شده است، پنسیلوانیا را به مقصد نیویورک ترک کرد.
آندره بروشبرگ، خلبان سوئیسی که هدایت این هواپیمای خورشیدی را بر عهده دارد، کمی پیش از نیمه شب به وقت محلی (ساعت 4 به وقت گرینویچ) فرودگاه بین المللی « لی هایولی » Lehigh Valley در پنسیلوانیا را به مقصد فرودگاه « جان اف کندی » در نیویورک ترک کرد. مدت این پرواز حدود سه ساعت خواهد بود.
آندره بورشبرگ چند دقیقه پیش از پرواز، در صفحه توئیتر خود نوشت: « همه چیز آماده است. امروز ما با عبور از آمریکا، سفر (دور دنیای خود ) را به پایان می رسانیم.»
هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس2 قرار است پیش از نشستن در فرودگاه نیویورک، در پروازی نمادین و بدون هر گونه وابستگی به انرژیهای فسیلی، بر فراز مجسمه آزادی و آسمان خراش های منهتن به پرواز درآید. در این پرواز، سولار ایمپالس2 به سواحل اقیانوس اطلس می رسد و برتران پیکار، دیگر خلبان سوئیسی قرار است به زودی این اقیانوس را طی کند.
این هواپیمای خورشیدی سپس قرار است از اروپا به نقطه آغاز پرواز خود یعنی ابوظبی، برود. برتران پیکار و آندره بورشبرگ نهم مارس 2015 این سفر آزمایشی را از ابوظبی آغاز کردند.
بیش از 17 هزار سلول خورشیدی بال های 72 متری این هواپیما را پوشانده است. اما سولار ایمپالس2 که با الیاف کربن طراحی شده است، فقط حدود دو و نیم تن وزن دارد، یعنی هم وزن یک خودروی شاسی بلند است. هر چند طول بال های این هواپیما به اندازه طول بال های هواپیمای ایرباس ای-380 است، اما وزن آن به اندازه یک درصد وزن این هواپیماست.
این مأموریت سفر به دور دنیا که در 12 مرحله پیش بینی شده بود، نتیجه 12 سال تحقیقات بورشبرگ و پیکار است که علاوه بر دستاورد علمی، به دنبال انتقال پیامی سیاسی درباره مبارزه با گرم شدن آب و هوا با ترویج « فناوری های سبز نو » هستند.