عملیات مقاومت در تلآویو؛ واکنشها - عکس العملها
عملیات تلآویو که به کشته شدن چهار صهیونیست منجر شد پاسخی طبیعی به جنایتهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و نوار غزه است.
عملیاتی که دو پسرعموی فلسطینی به نامهای «محمد احمد موسى مخامره» (21 ساله) و « خالد محمد موسى مخامره» (21 ساله) از اهالی شهر «یطا» واقع در جنوب الخلیل که چهارشنبه شب در مرکز تجاری «شارونا» در تلآویو انجام دادند اولین عملیات علیه اسرائیلیها در ماه مبارک رمضان و همچنین اولین عملیات پس از تکیه «آویگدور لیبرمن» بر کرسی وزارت جنگ این کشور به شمار میرود. این عملیات همچنین به کشته شدن 4 صهیونیست و زخمی شدن چند تن دیگر منجر شد. یکی از کشتهشدهها افسری عالیرتبه به نام «عیدو بن آری» از واحد شناسایی و اطلاعاتی ستاد ارتش است.
این رویداد اکنون با عکسالعملهای متفاوتی از دو طرف روبه رو شده است. لیبرمن در اولین واکنش به عملیات تل آویو مجوز ورود 83 هزار فلسطینی به اراضی اشغالی را لغو کرد هر چند که قبلا مجوز ورود به هزاران فلسطینی در ماه مبارک رمضان صادر شده بود و همچنین از احتمال تعلیق مجوزهای ورود صدها نفر دیگر از ساکنان نوار غزه به قدس برای دیدار با نزدیکان خود و یا اقامه نماز در مسجد الاقصی خبر داد.
وبگاه صهیونیستی اسرائیل کاتص در واکنش به این عملیات گزارش داد: وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی خواستار تسریع در تصویب قانون تبعید خانوادههای عاملان استشهادی شد و افزود: ما باید به اهالی روستایی که عاملان عملیات از آنجا آمدهاند درسی فراموش نشدنی بدهیم و محاصرهای طولانی مدت بر آنها تحمیل کنیم.
میری رِگِو وزیر فرهنگ و ورزش رژیم صهیونیستی گفت: ما باید دیدگاه امنیتی خود را تغییر دهیم و بر تدابیر امنیتی مبتنی بر قصاص سخت متمرکز شویم؛ وی سپس خواستار پاسخ شدید تلاویو در آینده شد.
موتی یوگف نماینده حزب «خانه یهودی» نیز درخواست کرد تدابیر امنیتی در کرانه باختری تشدید شود.
رووین ریولین رئیس جمهور رژیم صهیونیستی در واکنش به این عملیات گفت: سپر آهنین علیه تروریسم در اختیار نداریم، مبارزه با تروریسم ماموریتی سخت و طولانی مدت است و اسرائیل از ورود به آن ترس ندارد، نمیپذیریم که تروریسم، سرش را بالا بگیرد و عاملان آن را با هر وسیله ممکن تعقیب میکنیم.
برخی نمایندگان از احزاب معارض رژیم صهیونیستی نیز به «بنیامین نتانیاهو» به دلیل عدم داشتن برنامه مشخص برای آنچه عملیات های تروریستی خوانده شده، حمله لفظی کردند و گفتند صحبتهای نتانیاهو جلوی عملیاتها را نمیگیرد به عنوان مثال «آریل مرگلیت» از نمایندگان حزب اتحادیه صهیونیسم اعلام کرد تصمیم نتانیاهو برای لغو مجوزهای فلسطینی برای ورود به اسرائیل فایدهای در مقابله با تروریسم ندارد بلکه آن را افزایش میدهد.
بر اساس گزارش وبگاه فلسطین الیوم در مقابل مشیر المصری از اعضای ارشد حماس در پاسخ به برخی تهدیدات رژیم صهیونیستی گفت: عملیات تلآویو که منجر به کشته شدن چهار صهیونیست شد را تبریک میگوییم و آن را پاسخی طبیعی به جنایتهای اسرائیلی در کرانه باختری و نوار غزه میدانیم؛ این عملیات انجام شد تا تاکید کند انتفاضه قدس ادامه دارد و پس از بازداشتهای اسرائیلی متوقف نخواهد شد.
همچنین داوود شهاب از اعضای ارشد جهاد اسلامی نیز اعلام کرد: هر کسی که بر شکست انتفاضه قدس شرط بندی کند، شرطش را باخته است؛ ملت ما با انتفاضه باقی خواهد ماند و از حقش تا شکست رژیم اشغالگر و بازگشت کامل خاک فلسطین دفاع خواهد کرد.
جبهه مردمی برای آزادی فلسطین هم اعلام کرد: عملیات تلآویو «منحصر به فرد» بود و قهرمانان آن باعث افتخار ما هستند و این عملیات پاسخی طبیعی به اعدامهای میدانی فلسطینیها به دست صهیونیستهاست.
دربیانیه ای که این جنبش صادر کرده است همچنین آمده است: زمان انجام این عملیات و نیز محل انجام آن یعنی در نزدیکی مقر وزارت جنگ رژیم اشغالگر پیام تهدیدی به «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ است و نیز تاکید بر این موضوع است که گزینه مقاومت، روش برگزیدهتر در بازپسگیری حقوق و رد تحرکات سیاسی مشکوک است.
در مقابل به گزارش وبگاه خبری فلسطین الیوم درجریان عملیات چهارشنبه تل آویو، حکومت خودگردان فلسطین در پاسخ با صدور بیانیهای این عملیات را محکوم کرد. محمود عباس ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: این تشکیلات بارها تأکید کردهاست که هر گونه عملیاتی که منجر به کشته شدن غیر نظامیان شود از نظر ما مردود است.
آنچه که مسلم است حکومت خودگردان فلسطین با نادیده گرفتن خشونت چندین ساله صهیونیستها علیه مردم فلسطین و کشتار بیرحمانه آنها از سوی صهیونیستها در این بیانیه عنوان کرده است که: تحقق صلح عادلانه و ایجاد فضای مثبت است که میتواند در از بین بردن و کاهش تنش و خشونت در منطقه نقش آفرین باشد.
در همین حال، آمریکا که پیش تر در واکنش به حملات جنگندههای صهیونیستی به نوار غزه و کشتار فلسطینیان توسط این رژیم، طرفین را به خویشتنداری دعوت میکرد، ولی اینبار از تلآویو خواسته است هر چه سریعتر به این عملیات پاسخ دهد.
براین اساس، «مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، عصر پنجشنبه تصریح کرد: ما علاقه شدید دولت اسرائیل در حمایت از شهروندانش را درک و قاطعانه از این حق دفاع میکنیم.
تونر همچنین گفت: ما امیدواریم اسرائیل هر چه سریعتر تدابیری در واکنش به این عملیات اتخاذ کند بهصورتی که به تشدید خشونت و تنش با فلسطینیان منجر نشود.
تحلیلگران اسرائیلی پس از عملیات تل آویو معتقدند که این عملیات نشان میدهد انتفاضه سوم همچنان به قوت خود باقی است و حتی برخی اعتقاد دارند که عملیاتها خطرناکتر و منحصر به فردتر شده است و فلسطینیها برای انجام این عملیاتها از سلاح سرد به سلام گرم روی آوردهاند.
از اواخر تابستان سال گذشته که یورش صهیونیستها به اماکن مقدس تحت حمایت نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی تشدید شد و این یورشها منجر به افزایش تنش و درگیری بین فلسطینیها و صهیونیستها شد، مردم فلسطین برای مقابله با این اقدامات تجاوزگرانه انتفاضه سوم را آغاز کردند و تاکنون بیش از صدها فلسطینی به شهادت رسیده و بالغ بر 15 هزار نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
-----------------------------------
گزارش و تحلیل/ امین نجار