ناتو و حجم تهدید برای مرزهای روسیه،
امنیت اروپا با سامانه های موشکی ! ؟
ناتو به جای تامین امنیت بیشتر برای اروپا ، تهدیدهای بیشتری را متوجه این منطقه خواهد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما ،خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی نوشت:جوشن بیتنر Jochen Bittner روزنامه نگار و تحلیلگر آلمانی که در زمینه امنیت اروپا فعالیت دارد می گوید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) در صورتی که استقرار سامانه دفاع موشکی خود را در اروپا ادامه دهد ، یکی از بزرگ ترین اشتباهات را در طور تاریخ خود مرتکب خواهد شد.
وی در مقاله ای در روزنامه آلمانی « دی سایت » نوشت ناتو احتمالا در حال انجام دادن یکی از بزرگ ترین اشتباهات تاریخ خود است.
این اظهارات با اشاره به اقدام اخیر ناتو به استقرار نخستین سامانه دفاع موشکی زمین پایه در رومانی و استقرار سامانه ای دیگر در لهستان بیان شده است که تا سال 2018 عملیاتی خواهد شد.
حتی برخلاف ادعای مکرر غرب درمورد اینکه این سامانه تهدیدی جدی برای روسیه نیست و هدف از آن کشورهای سرکش مانند ایران یا کره شمالی است اما استقرار چنین سامانه ای باعث می شود تا روسیه همه تلاش هایش را در جهت خلع سلاح متوقف کند که چند دهه درباره آن مذاکره شده است.
این اظهارات بیتنر به ویژه به پیمان نیروهای هسته ای میان برد اشاره دارد که سال 1987 بین آمریکا و شوروی سابق به دست آمد و منجر به حذف موشک های بالستیک و کروز زمین پایه با بردهای متوسط شد.
بیتنر به سال 2007 بازمی گردد و یادآور می شود که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هشدار داد اگر ناتو برنامه هایش را در زمینه استقرار سامانه دفاع موشکی در اروپا ادامه دهد ، روسیه نیز از این پیمان خارج خواهد شد زیرا این پیمان دیگر پاسخگوی منافع امنیتی روسیه نخواهد بود.
نگرانی از خروج روسیه
این تحلیلگر آلمانی تصریح کرد بلافاصله پس از استقرار این سامانه موشکی در رومانی ، میخائیل اولیانوف رئیس اداره کنترل تسلیحات در وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد این اقدام نقض پیمان نیروهای هسته ای میان برد است. در نتیجه ، این نگرانی روزافزون درون ناتو وجود دارد که روسیه ممکن است به طور یکجانبه از این موافقتنامه تاریخی خارج شود.
بیتنر می گوید سامانه موشکی مستقر شده به لحاظ فنی قادر به رهگیری موشک های هسته ای پیشرفته روسیه نخواهد بود. یک موشک رهگیر ، حتی اگر به طور کامل عمل کند ، تنها قادر خواهد بود یک کلاهک از موشک بالستیکی را که در حال نزدیک شدن است از بین ببرد.
موشک های تهاجمی حال حاضر روسیه مجهز به چند کلاهک است و رهگیری همه آنها عملا غیر ممکن است.
وی گفت: برای مثال درمورد کره شمالی نیز باید گفت حتی اگر تصور کنیم کیم جونگ اون رهبر کره شمالی بتواند کلاهک هایی هسته ای برای موشک های دور برد بسازد ( که احتمالا سالها تا دستیابی به چنین توانایی فاصله دارد ) ، هیچ کشوری در جهان وجود ندارد که بخواهد به او اجازه چنین کاری را بدهد.
بیتنر افزود بنابراین تعجب ندارد که مسکو گمان کند هدف از سامانه ناتو روسیه است. علاوه بر این هیچکس نمی داند این فناوری دفاعی در آینده تا چه حد توسعه خواهد یافت. به عبارت دیگراحتمالا ناتو درحال محافظت از خود در برابر قدرت های کوچکتر است و درعین حال خود را در معرض خطری بزرگ تر از سوی تقویت توانایی هسته ای روسیه قرار می دهد.
وی گفت : ناتو باید برنامه سپر دفاع موشکی خود را به حال تعلیق درآورد.