در سالروز وفات شیخ مفید؛
نمایش آثار این دانشمند در آستان قدس رضوی
کارشناس مسئول اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی امروز گفت:افزون بر 700 نسخه نفیس از آثار این دانشمند در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی درمعرض دید عموم قرار گرفته است.
آثار شیخ مفید در سالروز وفات این دانشمند در آستان قدس رضوی در معرض نمایش قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کارشناس مسئول اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی امروز گفت: افزون بر 700 نسخه نفیس از آثار این دانشمند با موضوع فقه و اصول فقه و حدیث و کلام شامل کتب خطی، چاپ سنگی، کتب چاپی، نسخه های عکسی، میکروفیلم و پایاننامه در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی درمعرض دید عموم قرار گرفته است.
سید محمدرضا فاضل هاشمی افزود: حدود 300 نسخه از این آثار خطی و چاپ سنگی است که برخی به علت قدمت، تاریخ کتابت و یا حاشیه نویسی برخی بزرگان بر آن ها، ارزش زیادی دارد.
او گفت: خصائص و مفاخر در اخبار و احادیث شیعه کتابت سال 898 هجری قمری به خط نسخ 27 سطری، مسائل العویص در فقه کتابت سال 961 قمری وقف آستان قدس توسط علامه حائری، فصول المختار عن عیون و المحاسن کتابت قرن دهم، دو نسخه نفیس از مسار الشیعه شامل مختصری از حالات ائمه اطهار علیهمالسلام و مخالفین ایشان یکی به کتابت 1104 و دیگری به کتابت 1075 قمری از آثار شیخ مفید در این مجموعه است.
کارشناس مسئول اداره مخطوطات آستان قدس رضوی افزود: کتاب ذبایح اهل کتاب در فقه به کتابت سال1089، المقنعه در فقه و کلام کتابت 955 قمری و الإرشاد تحریر ربیع الثانی 1032 قمری، سه اثر نفیس دیگر در این مجموعه است.
سید محمدرضا فاضل هاشمی با بیان این که اثر معروف شیخ مفید با نام الإرشاد فی معرفه حجج الله علی العباد نخستین و دقیق ترین تألیف وی در شرح حال ائمه اطهار علیهمالسّلام است، گفت: نسخه ای از این اثر به کتابت قرون 11 و 12 و دو نسخه ارزشمند از ترجمه فارسی این اثر با نام تحفه سلیمانی یکی به کتابت سال 1127 و دیگری با چاپ سنگی متعدد به سال 1303 هجری قمری، از نسخه های در معرض نمایش در این گنجینه است.
علاقه مندان به بازدید از این آثار تا 26 خرداد می توانند صبح و بعد از ظهر از ساعت 8 تا 12 و سی دقیقه به گنجینه مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی مراجعه کنند.
محمد بن محمد بن نعمان مشهور به شیخ مفید از بزرگترین علمای شیعه دوازده امامی در نیمه دوم قرن چهارم و اوائل قرن پنجم قمری و از احیاکنندگان بزرگ علوم اسلامی و مروجان سختکوش فرهنگ شیعی و از نشردهندگان فقه امامیه است که بیش از 200 عنوان کتاب در فقه و اصول و حدیث و کلام تألیف کرده است.
شیخ مفید در ذیقعده سال 336 (قمری) در نزدیکی بغداد متولد شد، او استاد شیخ طوسی و سید مرتضی علمالهدی بود، او فقیه و کلامی شیعی بود که بسیار در علم کلام تبحر داشت و مکتب کلامی شیعه در عصر او به اوج کمال رسید.
شیخ مفید در شب جمعه سوم رمضان 413 در 75 سالگی در بغداد درگذشت و 80 هزار تن از شیعیان او را تشییع کردند و در پایین پای محمد بن علی التقی (پیشوای نهم شیعیان) و استادش ابن قولویه به خاک سپرده شد.