وضع مبهم شرکت های خارجی در انگلیس،
خروج انگلیس از اتحادیه و نگرانی سرمایه گذاران خارجی
رئیس شرکت بزرگ هیتاچی می گوید در صورت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، درباره فعالیت های این شرکت در انگلیس تجدیدنظر می کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی دیلی میرور در مقاله ای به قلم هیرواکی ناکانیشی رئیس شرکت هیتاچی، در این همه پرسی، رای دهندگان ارزیابی خود را درباره تاثیر خروج از اتحادیه اروپا بر استانداردهای زندگی اقتصادی مردم انگلیس ارائه می دهند. واکنش سرمایه گذاران خارجی تاثیر بسیار زیادی بر اشتغال دارد.
در اینجا تاثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر عملکرد شرکت هیتاچی و علت اهمیت ماندن انگلیس در اتحادیه توضیح داده می شود.
هیتاچی شرکتی جهانی است که دفتر مرکزی آن در ژاپن قرار دارد. شرکت هیتاچی یکی از سرمایه گذاران جدی قدیمی در انگلیس است.
پروژه های شرکت هیتاچی در انگلیس
براساس این گزارش، سرمایه گذاری یک میلیارد پوندی هیتاچی، مشاغل جدیدی را در بخش های ریلی و انرژی انگلیس ایجاد کرده است. پروژه های شرکت هیتاچی در انگلیس شامل کارخانه تولید ریل راه آهن در شمال شرق انگلیس و برنامه ریزی برای ساخت نیروگاه های جدید هسته ای در انگلیس[جزیره و شهرستانی در شمال ولز] است که همه آنها به طور کامل از اهداف احیای تولید، امنیت انرژی و اشتغالزایی در سراسر این کشور حمایت می کنند.
در کل سرمایه گذاران ژاپنی در انگلیس صد و چهل هزار شغل مستقیم و تعداد بسیار بیشتری شغل در زنجیره تامین ایجاد کرده اند.
مخالفت ها با خروج از اتحادیه
بررسی جدیدی از این شرکت ها نشان می دهد نود و پنج درصد آنها با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مخالفند و آن را برای کسب و کار و اشتغال انگلیس منفی می دانند. هیچ یک از این شرکت ها دوست ندارند انگلیس اتحادیه اروپا را ترک کند.
برای اکثر شرکت های جهانی مثل هیتاچی، مهمترین مزیت سرمایه گذاری در انگلیس این است که این کشور بهترین پایگاه برای دسترسی به همه بازار اروپا با پانصد میلیون جمعیت محسوب می شود.
علت های دیگر وسعت بازار انگلیس و در دسترس بودن استعدادهای محلی و بین المللی است
که باعث شده است دیدگاه مثبتی درباره انگلیس وجود داشته باشد.
البته خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، چشم انداز سرمایه گذاری آینده را کاملا تغییر خواهد داد. علت نگرانی درباره این موضوع این است که با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مشخص نیست لندن چگونه می تواند درباره دسترسی رایگان به بازار عظیم اتحادیه اروپا در شرایطی که دیگر عضو ان نیست، مذاکره خواهد کرد.
این شرایط خیلی به طول خواهد کشید و بازار را بی ثبات خواهد کرد. در جریان دوره مذاکرات مجدد، احتمالا سرمایه گذاران باید منتظر بمانند تا نتیجه آن مشخص شود و در نتیجه در این زمان باید سرمایه گذاری نکنند که این موضوع به از دست رفتن مشاغل بسیاری منجر خواهد شد. این حقیقت تلخ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است.
نگرانی ها ی تجاری خروج از اتحادیه
این گزارش می افزاید ، این تنها دیدگاه شرکت های ژاپنی نیست. بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی در بخش تولید و تحقیق انگلیس-مثل شرکت های ایرباس، زیمنس، جی ای و مایکروسافت - نیز چنین نگرانی هایی را مطرح کرده اند.
خروج انگلیس شرکت هیتاچی و دیگر شرکت های بین المللی را وادار خواهد کرد تا درباره ادامه حضور خود در انگلیس تجدید نظر کنند، زیرا آنها رویکردی اروپایی دارند و در صورت ادامه حضور در انگلیس باید زیان بدهند.
شرکت های بین المللی می دانند که اتحادیه اروپا بی نقص نیست، اما امید دارند انگلیس در درون این اتحادیه به تلاش های خود برای ایجاد تغییرات مثبت ادامه دهد.
از نظر شرکت های بین المللی، جذب سرمایه گذاری خارجی و اشتغال زایی به ماندن در اتحادیه اروپا و ادامه تلاش ها برای ایجاد رقابت در بازارهای داخلی بستگی دارد.