یادداشت/
اندر حکایت کتابخانههای عمومی و سالنهای مطالعه
کتابخانه های عمومی و سالن های مطالعه کشورمان از مشکلات مختلفی رنج می برند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ با اینکه کشورمان دارای یکی از دیرینه ترین تمدن های بشری است و دین اسلام نیز بر کسب علم و دانش
تاکید فراوان دارد، با مشکلات عدیده ای در خصوص کتابخانه های عمومی و سالن های مطالعه روبرو هستیم.
شهر تهران نیمی از کتابخانه های عمومی استان تهران را از آنِ خود کرده است که به آسانی میزان استفادهکنندگان از سالن های مطالعه و کتابخانه ها را در استان کاهش می دهد؛ در این میان کتابخانه های اصلی شهر تهران مسائل مختلفی دارند.
کتابخانه ملی از جمله مهمترین کتابخانه های عمومی شهر تهران به عنوان یک مرجع شاخص میراث معنوی کشور حدود دو میلیون و 700 هزار جلد کتاب دارد و 38 هزار نسخه خطی و 34 هزار نسخه سنگی در آن نگهداری می شود؛ اما محدودیت استفاده از سالن های مطالعه و نبود اینترنت پرسرعت برای پژوهشگران و دانشجویان از جمله مشکلات این کتابخانه شاخص پایتخت است.
کتابخانه مجلس شورای اسلامی، یکی دیگر از کتابخانه های اصلی شهر تهران نیز با مشکلات مختلفی روبروست.
این کتابخانه فاقد فضای مناسب برای پژوهشگران و دانشجویان است و علاقه مندان نمی توانند در این کتابخانه از رایانه های شخصی شان همه روزه استفاده کنند.
مشکلات کتابخانه های عمومی و سالن های مطالعه شهر تهران را می توان به مناطق مختلف کشور نیز تسری داد.
کمبود امکانات، فقدان سیستم الکترونیکی امانت کتاب، مجهز نبودن سالن های مطالعه و عدم برخوداری آن ها از حداقل امکانات از جمله مشکلات کتابخانه های عمومی سطح کشور است؛ کتابخانه هایی که بعضا فقط در مراکز استان ها متمرکز شده اند و سایر شهرها از نبود کتابخانه و سالن مطالعه رنج می برند.
با اینکه نهادهای مختلف مرتبط با کتاب و کتابخوانی فقدان فضاهای مطالعه مناسب را در کشور تایید می کنند و برنامه هایی برای تشویق مردم به کتابخوانی و استفاده از کتابخانه های عمومی و سالن های مطالعه دارند، باید اصلاح سیستم مدیریتی کتابخانه ها، تزریق منابع مالی و ساخت کتابخانه با مشارکت بخش خصوصی در برنامه کاری سیاستگذاران و مسئولان اجرایی این عرصه قرار بگیرد.
یادداشت از: زهرا شفیعی