سخنگوی دولت از آغاز عملیات اجرایی دومین سرمایهگذاری خارجی در جنوب کشور و همچنین رونق نسبی در بازار مسکن خبر داد.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری، با ارائه گزارشی از عملکرد دولت گفت: اگر در این خصوص اطلاع رسانی شود ملت ایران نیز از وقوع این اتفاقات در کشور خوشحال می شود.
وی اولین خبر خوش خود را در خصوص سرمایه گذاری مستقیم خارجی ذکر کرد و افزود: در نشست خبری هفته گذشته گزارشی مبنی بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی بالغ بر 3 میلیارد و 418 میلیون دلار برای 41 طرح داده شد که این سرمایه گذاری بعد از برجام یعنی پس از تاریخ 27 دی 1394 بود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه قرارداد نهایی دومین سرمایه گذاری خارجی چهارشنبه گذشته امضا شد تصریح کرد: عملیات اجرایی این سرمایه گذاری آغاز شده است.
وی در تشریح این قرارداد خارجی گفت: این سرمایه گذاری برای احداث 5000 مگاوات انرژی الکتریکی است که با یک سرمایه گذاری در حد 4/2 میلیارد دلار انجام می شود و سرمایه گذار خارجی آن را در رسانه های بین المللی اعلام کرده بود.
وی افزود: این نیروگاهها در جنوب اهواز، دهلران، زاهدان، ساوه، سوفیان و بناب با سرمایه گذاری خارجی احداث می شود.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت ایران برای منابع مالی این سرمایه گذاری هیچ گونه تعهد و تضمینی ندارد و این سرمایه گذاری مشابه روشهای سرمایه گذاری خارجی است.
وی ادامه داد: در سال های گذشته در اقتصاد ایران سرمایه گذاری مستقیم خارجی بسیار محدود صورت گرفته است لذا در این فاصله، این سرمایه گذاری های خارجی حتماً آثار مثبتی در اقتصاد ایران خواهد داشت که مشاهده می کنید.
نوبخت رونق نسبی در بازار مسکن را خبر خوش بعدی دولت برای مردم خواند و تصریح کرد: طی دو ماهه فروردین و اردیبهشت امسال برای واحدهای مسکونی آپارتمانی، چه از جهت تعداد معاملات و همچنین از نظر ارزش این معاملات رشد حاصل شده است .
وی گفت: در فروردین امسال تعداد معاملات واحدهای مسکونی آپارتمانی 19 درصد رشد یافت و در ارزش این معاملات نیز 33/4 درصد رشد حاصل شد.
نوبخت خاطر نشان کرد: در اردیبهشت 1395 نیز تعداد معاملات واحدهای مسکونی آپارتمانی 0.7 و ارزش این معاملات نیز 5/1+ درصد رشد دارد.
وی با بیان اینکه در دو ماهه نخست سال 95 ارزش معاملات واحدهای آپارتمانی مسکونی در معاملات مسکن 12 درصد رشد نشان می دهد تصریح کرد: این رشد امیدبخش است چرا که بخش مسکن بخشی پیشران است همانطور که رکود بازار مسکن نیز تاثیر خود را در سایر بخشهای اقتصادی گذاشته بود.
سخنگوی دولت آمارهای ارائه شده را نکته های امیدبخش برای تحلیلگران حوزه اقتصادی دانست و گفت: البته شروط لازم را می توانیم برای رونق بخشی به بازار مسکن بدانیم اما شروط کافی همچنان استمرار این وضعیت است که در دو ماهه گذشته مطلوب بوده است و ما از این فرصت استفاده کردیم.
*پرداخت 160 میلیارد تومان یارانه غیرنقدی به خانواده های نیازمند
سخنگوی دولت گفت : در آستانه ماه مبارک رمضان 160 میلیارد تومان یارانه غیر نقدی از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صورت سبد غذایی در اختیار خانواده های نیازمند قرار می گیرد.
محمدباقر نوبخت افزود: امیدواریم این اقدام در آستانه ماه مبارک رمضان علاوه بر پرداخت یارانه نقدی ، در همه خانوارهای مشمول دریافت موثر باشد.
نوبخت درباره لغو تحریمها بانکی ایران گفت: گزارشی که از سرمایه گذاری خارجی داریم نشان دهنده لغو تحریمهاست و همچنین صادرات نفتی ما نسبت به گذشته دو برابر شده است و امیدواریم که روند لغو تحریمها سرعت بیشتری بگیرد.
نوبخت درباره خرید 118 فروند هواپیما هم گفت : خرید این هواپیماها به صلاح کشور بوده و با نظر کارشناسی همراه است.
وی ادامه داد : مطالعات زیربنایی این اقدام در شورای اقتصاد در حال بررسی است و تا هفته آینده در شورای اقتصاد به تایید می رسانیم.
نوبخت درباره پرداخت وام از طرف روسیه گفت : روسها در مذاکراتی که با کشور ما داشتند برای ارائه خط اعتباری صادراتی اعلام آمادگی کردند و ما هم قرار است از این خط اعتبار استفاده کنیم.
سخنگوی دولت در خصوص حذف 10 تا 13 میلیون نفر از سبد کالای کارگری گفت: این موضوع را کاملا رد می کنم و علاوه بر این خود دولت در آستانه ماه مبارک رمضان به خانواده های نیازمند سبد کالایی پرداخت کرده است.
وی افزود : در دو ماه اول امسال هر ماه 3400 میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت شده است.
*قراردادهای جدید نفتی بزودی اجرایی می شود
سخنگوی دولت با اشاره به بررسی کارگروه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و نیز اجماع نظر صاحبنظران در خصوص قراردادهای نفتی گفت : در آینده بسیار نزدیک نتیجه نهایی این قراردادها با توجه به بررسی های همه جانبه، اجرایی می شود.
محمدباقر نوبخت در خصوص تکلیف قراردادهای جدید نفتی پس از گذشت یک سال از رونمایی آنها تصریح کرد: با توجه به واقعیت های موجود و فضای رقابتی شرکت های حوزه مناطق نفت خیز کشورهای همسایه، وزارت نفت باید برای جذب و فعالیت این شرکتها قراردادهای متناسبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه این قراردادها در وزارت نفت تهیه شده است افزود: وزارت نفت با سعه صدر طی ماههای گذشته انتقادات و نگرانیها را استماع کرد و همچنین با توجه به بررسی های کارگروهی که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر روی این قراردادها کار می کرده اند فکر می کنم در آینده بسیار نزدیک نتیجه نهایی اجرایی شود.
نوبخت تاکید کرد: در قراردادهای موجود نفتی منافع ملی ایرانیان و کشور کاملاً تامین شده است .
سخنگوی دولت همچنین گفت: 20 میلیارد دلار به صورت ارزی و 6 هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات ریالی از سوی صندوق توسعه ملی به بخش های مختلف اقتصادی اختصاص می یابد.
وی تصریح کرد: این اعتبارات قرار است طی ماههای باقیمانده تا آغاز سال 96 اختصاص یابد.
*دسته بندی 24 محور اقتصاد مقاومتی در 12 برنامه
سخنگوی دولت گفت : در سال جاری برای ارتقای تولید ملی و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی 24 محور سیاست های اقتصاد مقاومتی را در قالب 12 برنامه دسته بندی کردیم.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره اقدامات اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: تمام پروژه هایی را که باید در سال جاری انجام شود زمان بندی و دستور العملهای اجرایی آن را به درستی مشخص کردیم.
وی ادامه داد: در خصوص پروژه هایی که باید در سال جاری عملیاتی شود نیز کارگروه های ویژه ای تشکیل داده ایم و همچنین برای 7500 واحد تولیدی راکد و نیمه فعال تسهیلاتی در نظر گرفته ایم.
نوبخت درباره سخنان مقام معظم رهبری درباره اقدامات دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی هم گفت: از حسن توجه مقام معظم رهبری به دولت بسیار خوشحالیم و صحبتهای ایشان باعث دلگرمی دولت شده است.
*ایجاد پنجاه میلیارد دلار فاینانس ،امسال
سخنگوی دولت گفت : امسال برای طرحهای سرمایه گذاری راه اندازی 50 میلیارد دلار فاینانس را در دستور کار داریم که در صورت تایید شورای اقتصاد ازجانب دستگاهها استفاده می شود.
محمد باقر نوبخت در خصوص بخشودگی معوقات بانکی افزود: امسال تمهیداتی ازجانب بانکها صورت گرفته است، تا به افرادی که وام دریافت کردند فرصت بیشتری برای بازپرداخت داده شود و همچنین آنها بتوانند از وامهای جدید با شرایط جدید استفاده کنند .
وی ادامه داد: هیئت مدیره بانکها اختیاراتی را در این زمینه دارند و بخشنامه اخیر بانک مرکزی بسیاری از معوقات بانکی را تعدیل کرده است .
*قطعاً حقوق ها نمی تواند همسان باشد
سخنگوی دولت در باره یکسان سازی حقوق و دستمزدها گفت: قطعاً حقوق و دستمزدها نمی تواند یکسان باشد و به تناسب سختی کار و موارد اینچنینی حقوق و دستمزد مشخص می شود.
محمد باقر نوبخت در ادامه نشست خبری خود افزود: هرگونه پرداخت ها در قانون خدمات کشوری مشخص می شود و در ماده 68 این قانون 10 بند فوق العاده شغل های مختلف مشخص شده است.
وی ادامه داد: با توجه به موارد ذکر شده حقوق و دستمزدها نمی تواند همسان باشد و به تناسب سختی کار این میزان مشخص می شود.
نوبخت در پاسخ به این سوال که در سوئیس برای پرداخت یارانه نقدی از مردم همه پرسی انجام شده است گفت: هر کشوری ساز و کار مخصوص به خودش را دارد و نوع مراجعه به آراء مردم در کشورهای مختلف متفاوت است.
*از تمام ابزارها برای استیفای حقوق زائران حج گذشته استفاده می کنیم
سخنگوی دولت با اشاره به نبود احساس مسئولیت در هیات حاکمه عربستان گفت: کماکان اقدامات قانونی خود را با تمام ابزارهای دردسترس برای استیفای حقوق تضییع شده زائران ایرانی در حج گذشته ادامه می دهیم.
محمدباقر نوبخت درخصوص پیگیری ها در زمینه احقاق حق زائران حج 94 نیز افزود: فعالیت ها در این زمینه درحال اجراست و همچنان ادامه دارد.
نوبخت گفت: اگر از احساس مسئولیت کم هیات حاکمه عربستان و یا در پاره ای از موارد نبود احساس مسئولیت در این باره بگذریم، ما همه اقدامات قانونی را با تمامی ابزارها اعمال می کنیم تا بتوانیم نسبت به استیفای حقوق تضییع شده زائران ایرانی اقدام کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ، رقم موجود تورم را به هیچ وجه مناسب اقتصادی پویا ندانست و تصریح کرد: باتوجه به روند نزولی رقم تورم در سه سال گذشته اگر حتی نیم درصد این رقم بالا رود شاهد این خواهیم بود که چه جور برخی در کشور "وا تورم ها سرمی دهند".
وی افزود: همیشه صحبت از تورم و گرانی برای مردم بحثی قابل انتقاد بوده که خیلی به آسانی فراهم شده و به آسانی هم از کنار آن می گذریم و می گوییم خب اینکه هیچ حالا موضوع بعدی چه خواهد شد؟ ان شاء الله آنها نیز انجام خواهد گرفت.
نوبخت وضع موجود اقتصادی را به هیچ وجه مطلوب ندانست و تصریح کرد: اما ما با همین سیاست ها تلاش می کنیم که همچنان که در گذشته موفقیت نسبی وجود داشت این روند در آینده نیز ادامه داشته باشد.
وی درخصوص درخواست مجلس دهم از دولت برای بازنویسی برنامه ششم توسعه نیز گفت: بازنویسی لایحه ششم توسعه توسط دولت حرف مجلس نهم بود.
سخنگوی دولت با اشاره به توضیحات دولت در این خصوص ادامه داد: در پیوست لایحه ارائه شده به مجلس چندین جلد نیز اسناد پیوست درخصوص اهداف کلان، اهداف کمی کلان و همچنین اهداف کمی بخشی، تمامی اقدامات، استراتژی ها و راهبردهای سال به سال در هر یک از بخش ها موجود است.
نوبخت گفت: مجلس پس از توزیع این لایحه رسیدگی به برنامه ششم را آغاز کرد اما وقت مجلس نهم اجازه اتمام این بررسی را نداد.
وی با بیان اینکه هرچیزی که مجلس درخصوص تصویب برنامه ششم توسعه نیاز داشته باشد در مجموعه ارائه شده دولت موجود است، تصریح کرد: صبح یکشنبه کل پیوست های برنامه ششم توسعه را به صورت یک مجموعه در کازیوی تک تک نمایندگان قرار دادیم.
نوبخت مجموعه ارائه شده تحت عنوان لایحه برنامه ششم توسعه و پیوست های آن را کامل خواند و گفت: هر چیزی که مجلس علاقه مند به تصویب آن باشد در این لایحه وجود دارد.
*به زودی منشورحقوق شهروندی اعلام خواهد شد
سخنگوی دولت با اشاره به تهیه و بررسی منشور حقوق شهروندی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری گفت: به زودی این منشور اعلام خواهد شد.
محمدباقر نوبخت درخصوص آغاز ارائه وام مسکن خانه اولی ها، به گزارش پخش شده در یکی از بخش های خبری رسانه ملی در این باره اشاره کرد و افزود: در آن گزارش توضیحاتی درخصوص این تسهیلات ارائه شد لذا شاید آثاری که در گزارش رونق نسبی بازار مسکن ارائه شد در این باره بی تاثیر نباشد.
وی با بیان اینکه هیچ چیزی خود به خود درست نمی شود، ادامه داد: حتما باید فعالیت هایی صورت گیرد لذا رونق نسبی در بازار مسکن بی ارتباط با ارائه این نوع تسهیلات نیست.
نوبخت همچنین درخصوص موضع کشورمان در قبال گزارش سالیانه وزارت امور خارجه امریکا و اتهاماتی که به ایران وارد شده است نیز گفت: قطعا حرف های آنها تکراری و موضع جمهوری اسلامی ایران نیز همچنان قاطع و متناسب با این اقدامات اتخاذ می شود.
وی با بیان اینکه ما هیچ کدام از اظهارات غیرمنطقی و خصمانه دولت امریکا را به رسمیت نمی شناسیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات خود را قاطعانه در تمام عرصه هایی که منافع ملی را تامین کند ادامه می دهد.
سخنگوی دولت همچنین درخصوص افزایش هزینه صادرات محصولات ایرانی به عراق ازجانب دولت این کشور نیز گفت: درخصوص صادرات برق ایران به عراق و یا صادرات کالاهای دیگر هر اقدامی که صورت گیرد وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین وزارت نیرو به نحوی شایسته و به تناسب شرایط پیگیری های خود را از مسیرهای دیپلماتیک دنبال می کنند.
نوبخت افزود: البته متاسفانه شاهد برخی از فراز و فرودها در تصمیمات مسئولان عراقی هستیم که امیدواریم با مذاکرات صورت گرفته و همچنین پیگیری های لازم این موانع برطرف شود.
وی در ادامه این نشست خبری از ارائه گزارشی جامع به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور درخصوص اطلاعات شرکت های شبه دولتی در قراردادهای مربوط به مناقصات، معاملات و موارد دیگر خبر داد.
نوبخت درخصوص موضوع تجمیع بیمه ها نیز گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نظر کارشناسی خود را اعلام کرده است چراکه میبایست تصمیماتی حاشیه ای و وسیع تر و فراتر از تجمیع بیمه ها صورت گیرد که هم اکنون تمهیدات لازم برای مقدمات درحال اجراست.
وی با بیان اینکه در همه این برنامه ها فرایند کارشناسی صورت می گیرد، افزود: انشاءالله در این خصوص می توانیم نظر نهایی را از جانب دولت داشته باشیم.
سخنگوی دولت با اشاره به ارائه تسهیلات به بنگاه های اقتصادی نیز تصریح کرد: برخی از واحدها و بنگاه های اقتصادی که می توانند با سرمایه درحال گردش فعال شوند به سبب معوقات بانکی و مشکلات موجود طبق مقررات نمی توانند تسهیلات مجدد بگیرند.
نوبخت گفت: خوشبختانه با بخشنامه جدیدی که بانک مرکزی اعلام کرد همه موانع برداشته شد لذا امیدواریم با سرعت بیشتری توزیع اعتبارات در بنگاه های نیمه فعال صورت گیرد.
*تصمیمات دولت گذشته در سرعت حرکت دولت یازدهم موثر است
سخنگوی دولت با اشاره به شرایط اقتصادی کشور در زمان آغاز به کار دولت یازدهم و بینظمیهای مالی دولت قبل گفت: عمق تصمیمات و آثاری که قبلا اتخاذ شده و همچنان باقی مانده است، قطعا در سرعت حرکت دولت یازدهم موثر است.
محمدباقر نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه تخریب ها علیه دولت با چه هدفی صورت می گیرد و آیا دولت قصد واکنش به این تخریب ها را ندارد؟ تصریح کرد: چه عکس العملی؟ هرکسی می تواند نظر خودش را بگوید.
وی افزود: منتقدان و رقبای سیاسی از هیچ اقدامی برای پیشی گرفتن فروگذار نمی کنند لذا اگر اینطور آرامش می گیرند، چه اشکالی دارد؟ ما هم تامل می کنیم.
نوبخت همچنین درخصوص پیگیری ها در زمینه بی نظمی مالی دولت قبل گفت: باتوجه به شرایط اقتصادی در زمان آغاز دولت یازدهم اکنون ما باید جواب دهیم که چرا رونق اصلی اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: عمق تصمیمات و آثاری که قبلا گرفته شده همچنان باقی مانده که قطعا در سرعت حرکت دولت یازدهم موثر است.
نوبخت با بیان اینکه ما در گذشته متوقف نشدیم خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این بود که باید بدون توجه پیش برویم ضمن اینکه ممکن است بعدا جوابگوی اقداماتی که در دولت های پیشین انجام گرفته است و ما اکنون گرفتار آن هستیم نیز باشیم.
وی با بیان اینکه امروز ما باید توضیح دهیم که ریشه مشکلات در کجاست، ادامه داد: فکر می کنم به آینده نگاه کنیم چراکه فعالیت های دولت یازدهم مثبت است و افکارعمومی نیز قضاوت خود را دارد.
نوبخت تاکید کرد: نتیجه انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نشان از درک درست مردم از فعالیت های گذشته دارد.
سخنگوی دولت درخصوص خبر دیدار حسین فریدون با یکی از محکومان امنیتی گفت: من نیز اخبار را از رسانه ها دریافت کردم.
نوبخت درخصوص اینکه آیا این دیدار از جانب رئیس جمهور انجام گرفته است تصریح کرد: نمی دانم و باید سوال کنم.
وی ادامه داد: اگر ملاقاتی انجام گیرد بلافاصله اتهاماتی را وارد می کنند و اگر هم ملاقات نکنیم حاشیه هایی بر آن وارد می شود لذا باید به هر جهت از جانب رسانه ها مطالبی گفته شود.
نوبخت همچنین درخصوص حاشیه های غیبت برادر رئیس جمهور در جلسات هیئت دولت و نیز خبر بازداشت وی به دلیل برخی از فعالیت های اقتصادی گفت: حرف از بازداشت ایشان بی پایه است و صددرصد تکذیب می شود.
وی همچنین درخصوص غیبت حسین فریدون در جلسات هیئت دولت گفت: قبلا می گفتند چرا ایشان در این جلسات حضور دارد حالا نیز می گویند چرا نمی آید لذا این حرف ها بی پایه و اساس است.
*پرداخت 5300 میلیارد تومان به بخش فرهنگ در سال 94
سخنگوی دولت گفت : پارسال 5 هزار و 300 میلیارد تومان اعتبارات فرهنگی از سوی دولت پرداخت شد که 75 درصد مربوط به بخش غیردولتی بود.
محمدباقر نوبخت افزود: باید بر نهادهای غیر دولتی که از اعتبارات دولتی استفاده می کنند اما برونداد آن عدم رضایت رهبر معظم انقلاب است، نظارت دقیق تری صورت گیرد.
نوبخت افزود: امیدواریم با مسئولان بخش فرهنگ در دولت هماهنگی های لازم صورت گیرد تا نظارت دقیق تری در این زمینه به عمل آید. همه، مخاطب بیانات مقام معظم رهبری هستیم و دولت به نوبه خود در جهت اهتمام ارتقای جایگاه فرهنگی کشور پیگیری خواهد کرد.