مجلس و دولت باید به زبان مشترک برسند
نائب رئیس مجلس: مجلس ریل گذار است و دولت و مجلس باید درباره تحقق رهنمودهای رهبر انقلاب به زبان مشترک برسند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مسعود پزشکیان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر که با موضوع راهکارهای تحقق رهنمودهای رهبر انقلاب به مجلس دهم اجرا شد درباره برنامه های هیئت رئیسه مجلس در این باره افزود: قدم نخست این بود که تا کمیسیون ها شروع به کار کنند از برخی وزراء از جمله امور اقتصادی و دارایی، کشور، امور خارجه و چند وزیر دیگر دعوت کردیم تا در مجلس درباره وضعیت موجود اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی گزارشی ارائه کنند تا یک نگاه و تحلیلی درباره مجموعه داشته باشیم و در مجموع بین نمایندگان و دولت دید مشترکی به وجود بیاید.
وی گفت: فردا نیز وزیر صنایع قرار است به مجلس بیاید و گزارش و برنامه های آینده خود را ارائه کند و انتظارت خود را از مجلس بگوید.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره دیدار نمایندگان با رهبر انقلاب نیز افزود: ایشان در این دیدار بر اهمیت مجلس، اهمیت قانون، بحث اقتصاد، فرهنگ، اقتدار و توانمندی مجلس و سیاست های داخلی و خارجی تأکید کردند.
وی گفت: مجلس جدید نیز باید در این باره احساس مسئولیت کند و زمان را از دست ندهد.
پزشکیان با بیان اینکه مجلس و دولت باید به زبان مشترک برسند افزود: مجلس ریل گذار و جهت دهنده دولت است و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند مجلس باید ریل گذار باشد و دولت در آن جهت حرکت کند و این حرف مهمی است.
وی ادامه داد: یعنی اگر در این مملکت مشکلی وجود دارد به این معناست ریلی که باید گذاشته شود درست گذاشته نشده است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وظیفه مجلس است که خود را پالایش کند و امکان دارد 300 نفر در یک جا جمع شوند و درباره اقتصاد، فرهنگی و کشاورزی مشورت کنند اما راه حلی پیدا نکنند و یا راه حلی که پیدا می کنند شش ماه دیگر تبصره و یا بندی به آن اضافه کنند.
وی افزود: ما باید جوابگوی مردم باشیم و برای این کار باید راه درست را پیدا کنیم و مسلماً اگر کار کارشناسی در این خصوص صورت گیرد اختلافی پیش نخواهد آمد.
پزشکیان درباره اینکه چه مقدار مکانیسم های نظارتی در مجلس بر خود وجود دارد؟ گفت: مشکل اصلی مملکت ما نظارت است به ویژه که ما قانون تصویب می کنیم اما نظارت بر اجرا وجود ندارد.
وی افزود: نظارت کردن علم است و باید سعی کنیم این روش (خود نظارتی مجلس را) راه بیندازیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اینکه در مجلس دهم چه اقدامات جدی برای کاهش بیکاری جوانان صورت خواهد گرفت گفت: برای حل همه مشکلات راه حلی وجود دارد و برای درمان بیکاری باید درد آن مشکل را داشته باشیم اما اگر شعارگونه با موضوع برخورد کنیم مسلماً راه حلی نیز نخواهیم داشت و مدام برای آن، قانون تصویب می کنیم.
وی ادامه داد: برای حل مشکل بیکاری باید به دنبال کارشناس برویم و مسائل سیاسی را دخیل نکنیم چرا که برای حل این مشکل باید از همه مردم توانمند این کشور کمک بگیریم.
علاءالدین بروجردی دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی هم در این برنامه گفت: با وجود اینکه در مجلس نهم گام های بلندی در بحث ساز و کار نظارتی برداشته شد اما کافی نیست.
بروجردی افزود: در دیدار با مقام معظم رهبری، ایشان در فرمایشات خود در رأس امور بودن مجلس، خود نظارتی مجلس، ظرافت قانون گذاری، برنامه ششم، مسئله اقتصادی، بیکاری جوانان و انقلابی بودن مجلس تأکید کردند که در واقع مهم ترین مسئله بحث اقتصادی است که مجلس می تواند نقش مهمی را در این خصوص ایفا کند.
وی درباره در رأس امور بودن مجلس نیز گفت: با توجه به اینکه همه مقدرات ملت و کشور در اختیار مجلس است و مجلس ما شاید در دنیا جزء استثناها باشد که دولت و یا هیچ فرد دیگری نمی تواند آنرا منحل کند یعنی ممکن است در خیلی از کشورها نخست وزیر تصمیم بگیرد که فردا مجلس نباشد و این اتفاق می افتد اما در ایران نمی توانند چنین اتفاقی رخ دهد و این افتخار نظام ماست و بدین معناست که قانون حافظ مجلس و مجلس حافظ حقوق ملت است.
بروجردی ادامه داد: در واقع نمایندگان این حق را دارند در تمامی مسائل مربوط به کشور وارد شوند از برنامه ریزی های کلان، نظام بودجه ای کشور تا تأیید کابینه دولت بر عهده مجلس است.
وی گفت: اینکه همه مقدرات در اختیار مجلس است یک واقعیت عینی است اما این مجلس باید شأنیت خودش را حفظ کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: اینکه دولت باید در برابر مجلس پاسخگو باشد درست است اما اگر این مطالبه گری به مطالبه شخصی تبدیل شود در شأن مجلس نیست و ضرورت این کار این است که ما و مجموعه آفت هایی که گریبان گیر مجلس و مجلسی هاست احصاء و رفع و رجوع کنیم.
وی درباره ساز و کار نظارتی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این تجربه عملی است که ساز و کارهایی که در بحث نظارت وجود دارد کافی نیست.
بروجردی با بیان اینکه مجلس ریل گذار است افزود: ما قانون را تصویب و ریل گذاری می کنیم اما به هر علتی دولت علاقمند به اجرای آن نیست و بالاخره آن قانون مشمول مرور زمان می شود که در این شرایط باید با جدیت برخورد کرد.
وی ادامه داد: در دیداری که نمایندگان با مقام معظم رهبری داشتند ایشان سیاست های کلان مجلس دهم تبیین کردند که بر اساس آن ما مکلف هستیم قانون و شرعیات را رعایت کنیم و دولت نیز باید به این نظارت ها توجه داشته باشند که وضعیت ما در این دوره حتماً متفاوت تر از مجالس قبل خواهد بود و به صورت بسیار جدی تر بحث نظارت را پیگیری خواهیم کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: طبیعتاً آنچه که تحت عنوان قانون به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان می رسد لازم الاجراست ولو اینکه دولت علاقمند به اجرای آن نباشد.
وی درباره افت های پیش روی نمایندگان مجلس نیز افزود: از یک جامعه 80 میلیونی 290 نفر نماینده انتخاب می شوند که دشمن بر مجموعه منتخب نجبگا طمع می کند و انها را تحت نظر دارد و به همین علت آنها در معرض آفت های اطلاعاتی هستند و هم در معرض آفت های مالی، سیاسی اند و دشمن تلاش می کند در این جایگاه ویژه نظام رخنه کند.
بروجردی گفت: در مجلس ششم برای اجرای پروتکل الحاقی یک طرح سه فوریتی آمده که خیلی ثقیل بود و آن در شرایطی بود که ما دانش هسته ای نداشتیم که اگر جایگاه مقام معظم رهبری نبود این به صحن می آمد.
وی افزود: دشمن در آن مقطع احساس می کرد می تواند در مجلس نقطه امیدی داشته باشد که دشمن را باید ناامید کرد و این انقلابی بودن که مقام معظم رهبری فرمودند یک بعدش مجلس است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره برنامه ششم توسعه نیز گفت: دولت تاکنون سیاستش بر کنترل تورم بوده است البته به طور نسبی نیز موفق بوده اما دچار پدیده شوم رکود شد و این رکود سایه سنگینی را بر همه اقتصاد و صنعت کشور انداخت.
وی افزود: یک محور مهم برنامه ششم اقتصاد مقاومتی است که مجموعه اصول کاری آن مصوب و مشخص شده است.
بروجردی در باره اینکه این برنامه مجدداً به مجلس برگردد گفت: مجلس جدید که به روی کار می آید دولت معمولاً این کار را انجام می دهد و معمولا ً این کار اتفاق می افتد.