هفت «باید» و سیزده« نباید» در عملکرد رسانه ها
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا گفت:در سخنرانی های متعدد مقام معظم رهبری درباره عملکرد رسانهها، 7 «باید» و 13 «نباید » را استخراج کردم که باید در رسانهها آنها را رعایت کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، علی متقیان در نخستین نشست خبری «پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در رسانه ها» افزود: یکی از 7 «بایدها»، ارتقای سطح آگاهی مردم است که ایشان تأکید میکنند بر سطح آگاهی مردم و قدرت تحلیل آنها بیفزاییم و وظیفه ما نیز این است که تحلیل به مردم ارائه کنیم چرا که هر چه مردم آگاه باشند سود آن به نظام اسلامی میرسد.
وی گفت: «باید»دوم ، نقد و نظارت همراه اطلاع رسانی و تبادل آراست، به عقیده ایشان آزادی قلم و بیان حق مسلم مردم است اما هنر بزرگ حفظ آزادی ، درک حقیقت و دامنگیر نشدن به آسیبهای آن است.
متقیان با اشاره به پاسداری از انتخابات بعنوان مورد سوم افزود:تشویق مردم به انتخاب اصلح مورد چهارم است و مورد پنجم، انتقاد منطقی است.
وی گفت: «باید» ششم این است که رسانههای اینترنتی لازم است قانونمند شود و خود را مقید به اخلاق اسلامی و قانون بداند و مورد آخر این است که رسانهها به یکدیگر حسن ظن داشته باشند.
مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران گفت: 13 «نبایدی» که رسانهها لازم است آنها را رعایت کنند به این شرح است که اول به خواست دشمن کمک نکنند و دوم اینکه ذهن مردم را به مسائل فرعی مشغول نکنند و سوم مردم را از انتخابات دلسرد نکنند.
متقیان افزود: نشکستن اعتماد به نفس مردم مورد چهارم است و مورد پنجم نیز این است که از اختلافات جزئی و غیراصولی پرهیز شود و مورد ششم نقاط برجسته ملت تضعیف نشود.
وی گفت: نباید هفتم این است که به عقیده رهبر معظم انقلاب، هر خبری گفتنی نیست و هشتم این است که هتک آبروی افراد جایز نیست و مورد نهم تهمت به نظام است و دهم تأکید رهبری بر اینست که نباید یکدیگر را متهم کنیم و فضای جامعه را فضای سوءظن قرار دهیم.
متقیان با اشاره به مورد یازدهم افزود:در نباید یازدهم، ایشان غیبت در رسانهها و وبلاگها را جایز نمیدانند و دوازدهم اینکه هوچیگری رسانهای را ممنوع اعلام کرده اند و در آخر تأکید میکنند که از بیاحترامی به شورای نگهبان باید پرهیز شود.
وی گفت: وظیفه قلم صداقت و عدالت است، این وظیفه مردم است که قضاوت کنند و ما نباید با پیشداوری به موضوعات بپردازیم.
مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران در پایان افزود: باید منافع انقلاب خط قرمز رسانههای ما شود و انقلابی باشیم و انقلابی بمانیم چارچوبها را حفظ کنیم و دوقطبی بودن معنای خود را از دست میدهد.