آغاز دومین فصل کاوش در تپه تخچرآباد بیرجند
سرپرست کاوش تپه تخچرآباد بیرجندگفت: قدمت این تپه به حدود 2 هزار و 600 سال پیش بر می گردد و مربوط به اواخر دوره ماد و اوایل دوره هخامنشی است.
دومین فصل کاوش باستان شناسی در تپه تخچرآباد بیرجند پس از 8 سال آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سرپرست کاوش تپه تخچرآباد بیرجندگفت: قدمت این تپه به حدود 2 هزار و 600 سال پیش بر می گردد و مربوط به اواخر دوره ماد و اوایل دوره هخامنشی است.
محسن دانا افزود: بر اولین بار است که در نیمه شرقی ایران ، تپه ای با یک بنای خشتی، که اطراف آن را با شن پر کرده اند و پیرامون تپه یک خندق وجود دارد، کاوش باستان شناسی می شود.
وی گفت: در فصل دوم کاوش باستان شناسی این تپه ، می خواهیم پلان بنا را پیدا کنیم که این بنا چه شکلی بوده است.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز در این زمینه گفت: فصل اول کاوش این تپه در سال 1388 به همت دکتر محسن دانا انجام شده است.
سید احمد برآبادی افزود: در کاوش فصل اول، مشخص شد برخلاف آنچه قبلاً تصور می شد، این تپه دارای لایه های باستانی روی هم نیست، بلکه یک بنای خشتی است که ظاهراً پس از ترک آن به دلایلی، اطراف آن را با شن پر کرده اند.
وی گفت: فعالیت در فصل قبل برای شناسایی ماهیت بنا با توجه به کوچکی اندازه گمانه ها ممکن نشد و از آنجا که پیرامون تپه یک خندق وجود دارد و اطراف بنا را نیز با شن پر کرده اند، این احتمال وجود دارد که این مکان یک بنای مهم مذهبی باشد.
برآبادی افزود: فصل دوم کاوش از خرداد ماه به سرپرستی دکتر محسن دانا آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت
وی گفت: داده های حاصل از کاوش در این تپه می تواند در شناخت گوشهای از تاریخ پر ابهام منطقه مؤثر باشد.
وی افزود: تپه تخچرآباد در سال 1378 توسط علی حسن آبادی از کارشناسان مدیریت میراث فرهنگی بیرجند گمانه زنی و تعیین حریم شد.
برآبادی گفت: تپه تخچرآباد در سال 1380 به شماره 5135 در فهرست آثار ملی ثبت شد.
تپه تخچرآباد تپه کوچکی در 25 کیلومتری شمال شرق بیرجند واقع شده است که حدود 45 متر قطر و 4 متر ارتفاع دارد.