رونق صنعت گردشگری از مصداق های بارز تحقق اقتصاد مقاومتی
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنعت گردشگری می تواند از مصداق های بارز تحقق این امر به شمار رود .
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، رحمانی موحد در سمینار علمی جایگاه گردشگری در اقتصاد مقاومتی که صبح امروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، افزود: اقتصاد مقاومتی یک راهبرد و تدبیری عقلایی و جهاد محور به منظور کاهش فشار اقتصادی و مسیری برای برون رفت از شرایط حساس زمانی است .
وی اضافه کرد: گردشگری به عنوان صنعت پیشرو نقش موثری در فرایند توسعه اقتصادی جوامع دارد و یکی از مصداق های بارز تحقق اقتصاد مقاومتی محسوب می شود .
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با اشاره به تحریم های گسترده در سال های گذشته ادامه داد : آثار تحریم ها در گردشگری فقط با آثار اقتصادی خلاصه نمی شود،تحریم ها اعتبار و امنیت را در گردشگری کشور ما را هدف گرفته بود تا جایی که بسیاری از کشورها نظیر استرالیا و انگلیس به شهروندان خود هشدار داده بودند که به ایران سفر نکنند .
وی ادامه داد: پس از اجرای برجام و لغو تحریم های اقتصادی و مالی ایران فضای مناسب اقتصادی شاهد بیشترین تحول شده است و ایران با ریسک پایین تر به مکانی برای سرمایه گذاری در منطقه تبدیل می شود.
رحمانی موحد تصریح کرد: رفع تحریم های نفتی بانکی ، شرایط استثنایی را برای ایران ایجاد کرده و خوشبختانه مدتی است که به یُمن توافق هسته ای تهدیدها از بین رفته و هشدارهای سفر به ایران جای خود را به ستایش جاذبه ها و فرهنگ ایران داده است.
وی گفت:رسانه هایی که تا چندی پیش اخبار منفی تحریم های ایران را مخابره می کردند اکنون ایران را در ردیف 10 کشور شگفت انگیز دنیا ،10مقصد برتر دنیا برای سفر و کشوری با جاذبه های خاص معرفی می کنند.
رحمانی موحد با اشاره به برجام اظهار داشت:در دوران پسابرجام شاهد شرایطی هستیم که گردشگری به عنوان یک فعالیت با صنعت متکی به فرهنگ غنی و توانمندی های بالقوه باستانی ،تاریخی ، طبیعی ،فرهنگی ، درمانی و سلامت می تواند نقش بی بدیلی در اقتصاد کشور ایفا کند و بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی را مرتفع کند .
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: به همین علت گردشگری به عنوان یکی از ارکان اقتصادی می تواند آثار ارزشمندی در تولید ملی داشته باشد .
وی با اشاره به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: صنعت گردشگری به عنوان یک اقتصاد درونزا ، پتانسیل بالایی برای توسعه اقتصادی کشور در راستای تحقق این شعار دارد که ازنظر اقتصادی ، صنعت گردشگری باعث ورود ارز به کشور شده است و منجر به افزایش سرمایه گذاری و در نهایت کاهش بیکاری و افزایش اشتغال را به همراه خواهد داشت .
رحمانی موحد با بیان اینکه گردشگری نقش اساسی و مهم را ایفا می کند گفت: راهبرد در به فعلیت رساندن آرمان ها ، فرهنگ ها و باورها و توانمندی های بالقوه گوناگون از عرصه های مختلف در صنعت گردشگری کشور را در برابر مشکلات اقتصادی واکسینه می کند.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به رفع تحریم ها و ایجاد فضای آرام سیاسی پسابرجامی، جذب سرمایه گذاری خارجی می تواند عاملی پیش برنده و شتاب دهنده در حوزه این صنعت به حساب آید به همین منظور برای جذب سرمایه گذاری خارجی بسته فرصت های سرمایه گذاری به ارزش 30 میلیارد دلار در سفر ریاست جمهوری به ایتالیا و فرانسه ارائه شده و پیگیری های مستمر در حال انجام است .
رحمانی موحد در پایان افزود : دولت درصدد است با سیاستگذاری مناسب از نظر روادید، تعیین بازارهای هدف، هدف توسعه گردشگری روستایی، آموزش نیروی انسانی و حمایت از بخش خصوصی سرمایه گذاری در بخش اقامتی و زیرساخت ها و امنیت گردشگران و همچنین نظارت بر عملکرد دستگاه های مجری در بخش خصوصی و دولتی زمینه سازی رشد را فراهم آورد .