فروش صنایع دستی ایرانی ساخت چین در بازار داخلی+فیلم
رئیس اتحادیه فروشندگان صنایع دستی و اشیاء قدیمی از فروش صنایع دستی ایرانی ساخته شده در چین در بازار داخلی کشور خبر داد.
سید محمدعبداللهی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه این صنایع دستی کپی شده به صورت قاچاق وارد کشور می شود افزود: این صنایع دستی از جنس چوب، بلور و ریخته گری مجسمه است.
وی نگرش سوداوری چینی ها را سبب ورود آنها به بازارهای مختلف دانست و گفت: شناسنامه دار نبودن صنایع دستی ساخته شده در ایران و صادرات آن به بازارهای جهانی سبب کپی برداری چینی ها و واردات غیررسمی آن به کشور شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان صنایع و اشیاء قدیمی با اشاره به ضرورت ذخیره سازی اطلاعات و ایجاد شناسنامه ملی برای هنرمندان و آثار هنری و جهانی سازی برند در این بخش تصریح کرد : بسیاری از صنایع دستی ایران به دست چینی ها ساخته و در بازار بین المللی با نام ایران فروخته می شود که در بسیاری از موارد خارجی بودن آن شناسایی نمی شود.
عبداللهی با اشاره به ورود محتاطانه به عرصه صادرات صنایع دستی افزود : ادامه روند صادرات صنایع دستی به شکل کنونی بدون شناسنامه و برند، این ظرفیت را در بازار جهانی نابود می کند.
وی صنایع دستی را معرف هویت ایرانی دانست و ادامه داد: خریداران صنایع دستی ایران در سراسر جهان باید به وسیله شناسنامه ملی و برند جهانی از اطلاعات مربوط به این کالا مطلع شوند.
رئیس اتحادیه فروشندگان صنایع دستی و اشیاء قدیمی گفت: دریافت برند جهانی علاوه بر جلوگیری از کپی برداری آثار ایرانی مستلزم رعایت نکاتی از جمله سلیقه روز بازار، کیفیت، کمیت، تبلیغات و شناسایی و معرفی به جهان است.
عبداللهی افزود: آثار چوبی از تایلند، نقره از ترکیه و تایلند ، بلور و بدلیجات به مقدار بسیار زیاد از چین بیشترین حجم قاچاق صنایع دستی را به خود اختصاص می دهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان صنایع دستی و اشیاء قدیمی با اشاره به بی دلیل بالا بودن قیمت صنایع دستی در برخی موارد گفت: درجه بندی نشدن آثار هنری ، علت این گرانی است که ذخیره سازی اطلاعات مربوط به تولیدات هنرمندان سبب ارزش گذاری ، رتبه بندی مهارتی از نظر کیفی و کمی و تعیین وجود نوآوری و ابداع در اثر و قیمت گذاری اساسی می شود.
عبداللهی گفت : با همکاری ارگان های مسئول در صنایع دستی آثار این بخش شناسنامه دار خواهد شد.