جلالی:
موازیکاری در حوزه آسیبهای اجتماعی؛ مانع پیشرفت امور
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی به صحن علنی مجلس به ارائه چالشهای موجود و پیشنهادها در زمینه آسیبهای اجتماعی پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، کاظم جلالی در سخنان خود به تعدد شوراهای عالی سیاستگذاری در کشور که تعداد آنها به 122 شورای عالی می رسد اشاره کرد و گفت: بیش از 50 شورا از این تعداد در حوزه آسیبهای اجتماعی فعالند و به همین منظور موازیکاریها موجب شده است که کارها خوب پیشرفت نکند.
وی افزود: باید این تعداد کاهش یابد و ما متولی مشخصی در زمینه آسیبهای اجتماعی داشته باشیم.
جلالی همچنین با تأکید بر اینکه باید در زمینه آسیبهای اجتماعی به یک فهم مشخص برسیم گفت: خیلی از آسیب های اجتماعی زنجیره ای هستند و ما در زمینه آنها دغدغه سیاستگذاری داریم .
وی همچنین موضوع گشت ارشاد و وجود اختلاف نظرها در این زمینه را مصداقی از گفته خود دانست و افزود: در مسائل اجتماعی به جای اینکه تفکر اجتماعی غلبه داشته باشد ، تفکرات سیاسی و قضایی غلبه پیدا کرده اند .
جلالی گفت: باید در خصوص مسائل اجتماعی از برخوردهای جزیره ای پرهیز کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین در ادامه به چالشهای پیش روی آسیبهای اجتماعی در کشور پرداخت و نداشتن سیاست اجتماعی مشخص، تغییر ساختار خانوادگی، توجه به آسیب دیدگان اجتماعی به جای آسیبهای اجتماعی، نداشتن بانک اطلاعات در زمینه آسیبهای اجتماعی، فقدان برنامه جامع برای کنترل آسیبهای اجتماعی، شرایط نامطلوب اقتصادی از جمله کاهش نرخ رشد اقتصادی و تورم، ضعف بسترسازی برای مشارکت مردم و نیز نداشتن متولی مشخص در حوزه آسیبهای اجتماعی را از جمله چالشهای پیش رو در این حوزه ذکر کرد.
جلالی همچنین پیشنهادهایی در زمینه حرکت در جهت برخورد با مشکلات اقتصادی و برطرف کردن آنها داشت.
وی گفت: باید هر طرح و لایحه ای که در مجلس مطرح می شود یک سیاست اجتماعی داشته باشد .
جلالی همچنین تدوین لایحه مدیریت آسیبهای اجتماعی در کشور، تدوین سیاستهای اجتماعی در زمینه کنترل آسیبهای اجتماعی و سنجش شاخصهای سلامت اجتماعی را از جمله پیشنهادهای مرکز پژوهش مجلس برای برخورد با چالشها و آسیبهای اجتماعی در جامعه ذکر کرد.