تیترامشب؛
ممنوعیت عرضه مواد دخانی در دکه های مطبوعات
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات گفت: براساس مصوبه این ستاد عرضه مواد دخانی در دکه های مطبوعات ممنوع است و این قانون باید تا پایان امسال اجرایی شود.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری صدا و سیما، خسروی صادق نیت در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: در سال های قبل عرضه مواد دخانی و قلیان در اماکن عمومی ممنوع بود اما مسئولان وقت به عللی و به اشتباه عرضه قلیان را در قهوه خانه ها و قلیان سراها ممنوع نکردند که این خود مشکل بزرگی بود.
وی تاکید کرد هم اکنون درستاد برآنیم تا مصوبات قانونی را اجرا کنیم که یکی از نمونه های بارز آن جلوگیری از عرضه قلیان و مواد دخانی در قهوه خانه ها و قلیان سراهاست که مجوز جدید می گیرند و از سوی دیگر اینکه اجازه عرضه به افراد زیر 18 سال داده نشود.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات گفت: همه عرضه کنندگان مواد دخانی باید طی ماه های آینده مجوز بگیرند و هیچ کدام اجازه فروش کالای دخانی قاچاق را نخواهند داشت و اجازه ندارند درکمتر از صد متری مراکز آموزشی و فرهنگی دخانیت عرضه کنند.
صادق نیت با بیان اینکه ما در قانون مبارزه با دخانیات مشکلی نداریم تاکید کرد: مهم فرهنگ سازی و البته هماهنگی میان دستگاه هاست زیرا دراین صورت می توان با هم افزایی نهاد های مرتبط مانع از شیوع مواد دخانی شد.
وی افزود: متاسفانه مواد دخانی از جمله قلیان در میان نوجوانان به ویژه دختران شیوع جدی دارد و این مسئله به طور مستقیم در سلامت خانواده ها نقش منفی خواهد داشت.
صادق نیت گفت: هم اکنون مواد دخانی به صورت ارزان در اختیار مصرف کنند قرار می گیرد حال آنکه در بسیاری از کشورها برای دخانیات مالیات سنگینی در نظر گرفته اند.
وی گفت: دستگاه های مختلف ازجمله صدا وسیما باید به مردم اطلاع رسانی کنند که مصرف دخانیات چه عواقبی دارد به عنوان نمونه مدت زیادی است تنباکوهایی با طعم میوه در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد حال آن که در اصل 80 درصد آن تنباکو نیست بلکه افزودنی هایی است که بنزن دارد و مستعد سرطان خون است.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات هم گفت: هر روز در کشور ده میلیارد تومان برای خرید و مصرف دخانیات هزینه می شود و همزمان روزانه دولت نیز 20 میلیارد تومان برای مقابله با تأثیرات دخانیات همچون درمان بیماری های مرتبط هزینه می کند.
محمدرضا مسجدی افزود: سالانه بین 60 تا 65 هزار نفر به علت بیماری های مرتبط با مصرف دخانیات در کشور جان خود را از دست می دهند و این یعنی سقوط روزانه دو هواپیما و کشته شدن سر نشینان آن.
وی با بیان اینکه صدا و سیما و وزارت ارشاد باید در این باره بیشتر فعالیت کنند خاطرنشان کرد: بخش سیمای رسانه ملی بزرگترین دانشگاه کشور است و باید در این باره به وظایف خود عمل کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در مجوز به فیلم ها به گونه ای عمل نکند که در تولیدات هنری، مصرف دخانیات نمود داشته باشد.
مسجدی گفت: متأسفانه در کشور برداشت نادرستی به ویژه میان نوجوانان درباره مصرف قلیان وجود دارد حال آنکه آزمایش ها نشان می دهد هر وعده مصرف قلیان به میزان 5 بسته سیگار است و متأسفانه مصرف قلیان که به شدت آلوده به مواد انگلی، قارچ و میکروب های فراوان است در میان نوجوانان از جمله دختران زیر 18 سال شیوع جدی تری دارد.
وی افزود: این مسئله خطرات زیادی را متوجه خانواده ها می کند چرا که بر خلاف افراد سیگاری که سعی می کنند کنار اعضای خانواده سیگار نکشند اما افراد قلیانی بیشتر اقدام به استعمال آن در میان اعضای خانواده خود می کنند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با مصرف دخانیات ادامه داد: متأسفانه نوعی توتون و تنباکوی جویدنی و مکیدنی به ویژه در استان سیستان و بلوچستان و در تهران در محله مولوی در حال توزیع است که برای سلامت انسان بسیار خطرناک است.
مسجدی گفت: متأسفانه وارد کنندگان سیگار نیز تنها به فکر سود آن هستند زیرا دخانیات سود بالایی دارد و هم اکنون نیز یکی از شرکت هایی که اقدام به واردات سیگار می کند تنها یک نفر از اعضای آن ایرانی و سه نفر دیگر خارجی هستند.
وی با بیان اینکه از دستگاه قضا نیز انتظار ورود و برخورد جدی در موضوع مبارزه با استعمال دخانیات داریم، افزود: این گونه نباشد که برخی قضات برخورد محکم و مناسبی داشته باشند و در جاهای دیگر این گونه نباشد بنابراین نیازمند همکاری و هماهنگی جدی دستگاه ها و همچنین فعالیت بیش از پیش قوه قضائیه هستیم.
مسجدی گفت: متأسفانه مصرف دخانیات در تهران و در استان های شمالی نسبت به سایر استان ها بیشتر است و باید برای رفع این معضل که به شدت به سلامت انسان ها آسیب می رساند چاره اساسی کرد.
وی تصریح کرد: پیش از این مصرف سیگار در خانم ها سه درصد بود که اکنون به 20 درصد رسیده است و در مجموع 12 درصد جمعیت کشور سیگاری هستند.