سنت شیرین بهار
آئین سنتی سمنو پزی در آذربایجان غربی
بانوان آذربایجان غربی بهار هر سال ،آئین سنتی پخت سمنو را برگزار می کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، بانوان آذربایجان غربی مراسم سنتی پخت سمنو ،یکی از سنت های دیرین ایرانیان را همه ساله در فصل بهار اجرا می شود .
در این مراسم ،زنان گرد هم می آیند و با خیس کردن گندم ، کار تهیه سمنو را آغاز می کنند .
شروع این مراسم با ذکر و دعا همراه است و بانوان آذربایجان غربی با نیت های مختلف و اغلب به نام و نذر حضرت فاطمه زهرا(س) این سنت دیرین را برگزار می کنند.
در ابتداجوانه های گندم با تلاش در سنگ های هاون کوبیده می شود و عصاره بدست آمده با آرد مخلوط می شود.
گندم مورد استفاده برای پخت سمنو ،گندم بهاره است که رنگ قهوه ای و اندازه ای بلند تر از سایر گندم ها دارد.
پس از گذشت چند ساعت آب تفاله های جوانه گندم به داخل دیگ یا تیان اضافه می شود که راز شیرینی و حلاوت سمنو به خاطر اضافه کردن همین شربت تفاله جوانه است.
پس از 9 ساعت همنشینی آتش و آب نتیجه می دهد و با ذکر صلوات ،پارچه های پهن شده روی دیگ سمنو برداشته می شود.