جلال پور ادامه داد : کارهای ریشه ای و اساسی باید برای جراحی اقتصاد ایران انجام شود که هزینه بر است اما سخت ترین دوره جراحی دوران شروع آن است که باید تصحیح مسیر غلط صورت گیرد و اقتصاد به مسیر درست خود برگردد، البته هزینه های فراوانی ممکن است به کشور تحمیل شود ضمن این که نباید انتظار داشت در کوتاه مدت وضع بهبود یابد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: حتی با آغاز این جراحی شاید وضع بنگاه های اقتصادی، اشتغال و اوضاع کلان اقتصاد ایران بدتر از گذشته شود اما به هر حال این جراحی باید آغاز شود.
* محقق نشدن افزایش 10میلیارد دلاری صادرات با بسته مشوق
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بسته مشوق صادراتی اعلام شده، افزایش 10 میلیارد دلاری در صادرات غیرنفتی محقق نمی کند.
محسن جلال پور در حاشیه سیزدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: رقم مشوق های صادراتی آن قدر جزئی است که دو در هزار صادرات را شامل می شود در حالیکه در مواقعی یک تا 8 درصد از صادرات را برای مشوق های صادراتی در نظر می گرفتند.
وی با بیان اینکه راهکار توسعه صادرات این بسته ها نیست گفت: ما راهکارهای اصلی تری را معرفی کردیم ضمن اینکه کشور باید تصمیم کلان را در اقتصاد بگیرد و معطل گذاشتن کشور درتصمیم کلان اقتصادی موجب می شود که بنگاه های ما دچار گرفتاری بیشتری شوند.
جلال پور گفت: عصر روزی که بخشنامه مشوق های صادراتی اعلام شد در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گلایه کردیم که این مشوق ها بدون نظر بخش خصوصی و تشکل های تخصصی آن، تنظیم و ابلاغ شده است.
وی افزود: در جلسه امروز ایرادهای متعددی از بسته مشوق های صادراتی مطرح شد که اگر قبل از تصویب و برنامه ریزی، رایزنی انجام می شد و فعالان بخش خصوصی در جلسات حضور داشتند این گونه گلایه ها مطرح نمی شد و نیازی به بسته تکمیلی دیگر نداشتیم.
وی اضافه کرد: به نظر می رسد عجله و شتاب دولت برای اعلام بسته مشوق صادراتی موجب شده نتواند نظر بخش خصوصی را دریافت کند.
جلال پور گفت: میزان کاهش صادرات مساوی است با میزانی که در طول سال های گذشته افزایش قیمت داشتیم امروز به علت هزینه های تحمیل شده و تورم موجود، قیمت تمام شده کالا در کشور ما زیاد است در حالیکه در دیگر کشورها قیمت ها به علت رقابتی بودن افزایش نمی یابد.
وی افزود: ارز ما هم به جای اینکه تورم را جبران کند موجب شده بخشی از گرفتاری های صادرکنندگان از افت قیمت ارز باشد و در عمل تناسبی میان قیمت تمام شده کالا، صادرات و قیمت ارز و سود صادرکننده وجود ندارد.
وی ادامه داد: علت سهم کم ما از بازار روسیه افت روبل در مقایسه با ارزهای معتبر و قیمت تمام شده بالای کالاهای ما بود.