عرضه حدود 71 هزار تن فرآورده نفتی و پتروشیمی در بورس کالا
70 هزار و 696 تن مواد شیمیایی، مواد پلیمری، سلاپس واکس، قیر، وکیوم باتوم و لوب کات در بورس کالای ایران عرضه می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، تالار صادراتی در این روز شاهد عرضه 21 هزار و 500 تن قیر و لوب کات است. شرکت پالایش نفت تبریز با 10 هزار تن قیر و 2 هزار تن لوب کات سبک، شرکت پالایش نفت شیراز با 8 هزار تن قیر 60.70 و یک هزار تن قیر MC250 و شرکت چتر بام عایق با 500 تن قیر6070 در این تالار حضور می یابد.
تالار محصولات صنعتی ومعدنی بورس کالای ایران عرضه 10 هزار تن شمش هزار پوندی 99.8 و یک هزار و 270 تن شمش آلیاژی، 60 تن بیلت شرکت ایرالکو ، 110 تن سبد میلگرد 32 تا 10- A3 شرکت فولاد آذربایجان را تجربه می کند.
تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران نیز شاهد عرضه 160 تن برنج وارداتی، 200 تن جو دامی،400 تن شکر سفید، 96 تن شکر سفید بسته بندی، یک هزار و 500 تن گندم دوروم است.
*مزیت های عرضه ذرت و جو در بورس کالا
عرضه ذرت و جو در بورس کالا ایران مزیت های بسیاری برای دولت و کشاورزان دارد.
دکتر قاسم محسنی،عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این مطلب گفت: تا قبل از اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا، خرید تضمینی انجام میشد، به طوری که دولت کالاهای خاص را با قیمت های مشخص از کشاورزان خریداری می کردند.
وی در ادامه افزود: کشاورزان در خرید تضمینی، کالا را به دولت تحویل میدادند و مبلغ خود را دریافت میکردند، در این روش دولت باید کالا را انبار و سپس اقدام به فروش محصولات در بازار می کرد و نهایتا وجه کالاها را به کشاورزان تحویل می داد.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه عرضه ذرت و جو در بورس کالای ایران، مزیت های بسیاری برای دولت دارد، خاطرنشان کرد: با اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا، دولت دیگر مجبور نیست که کل هزینه خرید محصولات را به کشاورزان پرداخت کند، از سوی دیگر هزینه حمل و نقل و فاسد شدن محصولات نیز برعهده دولت نیست و همچنین دولت دیگر هزینه های فروش مجدد محصولات را تقبل نمی کند.
به گفته محسنی، عرضه ذرت و جو در بورس کالای ایران برای اقتصاد کشور نیز مفید است؛ چرا که قیمت محصولات در بازار منصفانه و شفاف تعیین می شود که این موضوع برای فعالان بخش کشاورزی و کشاورزان سیگنال بسیار خوبی است.
کاهش تورم و نظامند شدن بازار محصولات کشاورزی با استفاده از سازوکار بورس کالا شرایط کنونی اقتصاد کشور و به عبارتی نبود رونق در صنایع مختلف کشور و همچنین بخش کشاورزی عامل محرکی را میطلبد که چرخه کند اقتصاد را سرعت بخشد.
معاون پیشین سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد؛ بورس کالای ایران طی یک سال گذشته توانسته است با توسعه اوراق سلف تا حدودی منابع مالی را به سمت صنایع تولیدی کشور هدایت کند. از سوی دیگر ابزاری مالی به نام اوراق گواهی سپرده کالایی در بخش کشاورزی و همچنین انتشار اوراق گواهی سپرده طلا که از سال گذشته در بورس کالا کلید خورده است، میتواند علاوه بر ایجاد بازاری شفاف برای هر کالایی به رشد بازار مالی آن نیز کمک کند.
*توسعه تجارت در منطقه آزاد اروند با استفاده از ظرفیت های بورس کالا
در منطقه آزاد اروند قابلیتها و ظرفیتهای خوب و مناسبی برای راهاندازی بورس کالا وجود دارد.
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران با بیان این مطلب گفت: با توجه به بررسی قابلیت برخی از کالاهای مهم مانند تولیدات کشاورزی، دامی و برخی از کالاهای پتروشیمی در منطقه آزاد اروند، میتوانیم این منطقه را برای برخی از کالاها که در بورس کالاهای ایران معامله میشود، به یک مرکزی از بورس کالای کشور تبدیل کنیم.
بنابر گزارش بورس کالای ایران ، محمد اسکندری در حاشیه بازدید و افتتاح پروژههای منطقه آزاد اروند اظهار کرد: امسال هیأت دولت تصویب کرد که ذرت و جو کشور از طریق بورس کالای ایران معامله شود که معاملات موفق ذرت خوزستان در قالب سیاست قیمت تضمینی که سال گذشته در بورس کالای ایران معامله شد، نمونه موفق این کار است.
وی تالار بورس منطقه آزاد اروند را سومین تالار کشور نام برد و افزود: میتوان از ظرفیت شعبههای کارگزاریهای بورس مختلف در این منطقه استفاده کرد و فعالیتهای این منطقه را چند برابر کرد.
یکی دیگر از مهم ترین رویدادهای هفته گذشته بورس کالا اعلام قیمت های پایه محصولات پتروشیمی از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی بود.
قیمت محصولات پلیمری و شیمیایی هر دو هفته یکبار از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی براساس میانگین قیمت های جهانی و نرخ دلار بازار آزاد برای مبادله در بورس کالای ایران اعلام می شود.