استفاده از روانشناس و دوری از حاشیه؛
توصیه های سرمربی اسبق تیم ملی به تکواندوکاران المپیکی
سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو با اشاره به مشکلات روانی ورزشکاران در المپیک لندن توصیه هایی به تیم ملی المپیکی تکواندو کرد.
فریبرز عسکری در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، درباره المپین های تکواندو گفت: بحث روانی حرف اول و آخر را برای ورزشکاران در میدان المپیک می زند. یکی از مشکلات مدیریتی ورزش ایران بحث روانی بوده که هنوز فراگیر نشده است. به نظر من هر چه تا به حال روی مسائل فنی کار کرده ایم کافی است و باید از این پس روی موضوعات روانی تمرکز کنیم.
در لندن روانشناس نداشتیم
وی با اشاره به مشکلات روانی پیش آمده برای ملی پوشان تکواندو در المپیک 2012 لندن افزود: یک ماه قبل از بازی های المپیک لندن یک روانشناس به اردوی تیم ملی اضافه شد اما او در این مدت کم نمی توانست معجزه کند. این روانشناس حتی با ورزشکاران به المپیک اعزام نشد. در حالیکه می شد چند مشاور و روانشناس در کنار ورزشکاران به بازی ها اعزام کرد.
سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو گفت: صحبت های روانشناس در المپیک قبلی می توانست مشکلات ما را برطرف کند اما این اتفاق رخ نداد و امیدوارم در این المپیک مسئولان به فکر اعزام روانشناس همراه کاروان ورزش باشند.
وی درباره شرایط فرزان عاشورزاده تکواندوکار وزن اول المپیکی ایران افزود: عاشورزاده شرایط خاصی برای المپیک ریو دارد. او توانمندی خود را ثابت کرده و در این مدت نشان داده است که مقابل هر حریفی حرف های زیادی برای گفتن دارد.
فینال تمام ایرانی در المپیک ریو
عسکری با اشاره به شرایط فیزیکی مناسب مهدی خدابخشی تکواندوکار وزن سوم المپیکی ایران گفت: خدابخشی با شرایط فیزیکی مناسبی که دارد باید از همه حریفانش بهتر باشد. او در این مدت وزن زیادی کم کرده است و در صورت عبور از مسابقه اولش در المپیک، برای ادامه راه آرامش خاصی در مسابقات پیدا می کند.
وی ادامه داد: میلاد بیگی تکواندوکار ایرانی الاصل تیم ملی جمهوری آذربایجان مهمترین رقیب خدابخشی محسوب می شود. بیگی در این مدت مدال های خوبی کسب کرده است و فکر می کنم اگر قرعه خوبی نصیب هر یک از بازیکنان ایرانی در ریو شود، فینال تمام ایرانی را در المپیک شاهد باشیم.
سرمربی تیم ملی تکواندو در المپیک 2012 لندن درباره وضعیت سجاد مردانی ملی پوش سنگین وزن المپیکی ایران گفت: مردانی در هر دوره از مسابقات با افت و خیز زیادی روبرو می شود. باخت هایی که او مقابل برخی حریفان داشته در مسابقات دیگر جبران شده است. به هر حال مردانی از مبارزان توانمند وزن چهارم المپیکی بوده و قابلیت های بالای خود را بارها اثبات کرده است. او چند آسیب جزئی دارد که با برطرف کردن آن می تواند با قدرت در بازی های المپیک حاضر شود.
علیزاده از حاشیه دور شود
وی درباره کیمیا علیزاده تکواندوکار وزن دوم المپیکی بانوان ایران افزود: علیزاده بازیکن توانمندی است که در سن پایین مدال های زیاد و تجریبات خوبی کسب کرده است و اگر بتواند در این مدت از مسائل حاشیه ای دور باشد می تواند نخستین بانوی مدال آور تاریخ ورزش ایران در المپیک شود.
نیاز مربیان به روانشناس
عسکری درباره شرایط کادر فنی تیم ملی تکواندو ایران نیز گفت: کادر فنی تیم ملی تکواندو بارها توانمندی خود را با قهرمانی در مسابقات آسیایی و جهانی نشان داده اما واقعیت این است که برای میدان بزرگ المپیک مسائل روانی علاوه بر ورزشکاران، برای مربیان هم ضروری است. در این مسابقات مربی و ورزشکار تحت فشار روانی بالایی قرار دارند و مربیان باید در این زمینه هوشیار تر عمل کنند. اوج آمادگی فنی و روانی در المپیک ریو می تواند نتایج خوبی برای تکواندو ایران رقم بزند.
آخرین فرصت المپین ها
سرمربی اسبق تیم ملی تکواندو ایران افزود: اعتقاد دارم تکواندوکاران در مسیری قرار گرفته اند که محکوم به پیروزی هستند و میدان المپیک برای آنها حکم مرگ و زندگی دارد. برخی بازیکنان با افزایش سن و کاهش زیاد وزن در این مدت روبرو شده اند که به نظر می رسد به طور حتم پس از المپیک ریو وزنشان تغییر کند، بنابراین المپیک ریو آخرین فرصت آنها برای قرار گرفتن در این میدان بزرگ است و باید تمام تلاش خود را برای ماندگاری در تاریخ ورزش ایران و تکواندو انجام دهند و افتخارآفرین شوند.