مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از حضور بیش از 8.8 میلیون سهامدار داخلی در بازر سرمایه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر محمدرضا محسنی گفت : سهامدارانی از 30 کشور در بازار سرمایه ایران حضور دارند و کمترین ریسک سرمایهگذاری را در منطقه داریم و قرار است نخستین بار اوراق رهنی بانک مسکن به میزان 300 میلیارد تومان در بورس تهران پذیره نویسی شود.
محسنی افزود : سهامداران بازار سرمایه ایران 8 میلیون و 863 هزار و 879 کد معاملاتی دارند که 36 هزار و 984 کد معاملاتی مربوط به سهامداران حقوقی بازار است.
از مجموع کد های معاملاتی 4 میلیون و 520 هزار نفر مرد و 2 میلیون و 88 هزار نفر هم زن هستند.
وی تصریح کرد : تلاش می کنیم همه فعالان و ارکان بازار بتوانند احساس امنیت، سرعت، اطمینان و انجام عمل با هزینه کم را داشته باشند و سمات امانت دار خوبی باشد و اگر همین امروز سهام عدالت آزادسازی شود، امکانات سپرده گذاری، ساز و کار قانونی، اجرایی، فنی و سخت افزاری برای معاملات این دارایی را داریم.
وی اعلام کرد : شرکت سمات ، سامانه IPS دارد و همه سهامداران می توانند با رمز ورود و نام کاربری وارد این سامانه شوند و دارایی های خود را مثل حساب بانکی ببینند و از نظر اطمینان بخشی بسیار مورد اقبال بازار است. وقتی سهمی فروخته می شود باید آن سهام یا هر ابزار مالی دیگر از کد معاملاتی فروشنده خارج شود و خریدار هم باید وجوه آن را پرداخت کند بنابراین تسویه و پایاپای شامل اوراق و هم وجوه می شود.
پایاپای مشخص می کند که هر شخصی باید چه میزان دارایی از کد معاملاتی آن خارج و چه مقداری پول باید دریافت کند.
وقتی بدهکاری و بستانکاری در سامانه معاملات مشخص شد، باید از مجرای بانکی تسویه انجام شود. تا ساعت 21 هر شب، بستانکاری و بدهکاری در سامانه های سمات مشخص می شود و تا ساعت 12 ظهر روز بعد از آن، عملیات تسویه وجوه در بانک از سوی کارگزاران و سمات انجام می شود.
محسنی گفت : در ثبت دارایی و سهامداری هم اکنون هیچ مشکلی وجود ندارد و هم اکنون شرکت های جدید اطلاعات خود و سهامدارانشان را به ما می دهند و عملیات ثبت انجام می شود.
مدیر عامل شرکت سمات گفت : 590 کد معاملاتی سرمایه گذاری خارجی وجود دارد که 225 کد معاملاتی از این مجموع در سال 94 صادر شده است.
ارزش کل معاملات سرمایه گذاران خارجی در سال 94 نیز 202 میلیارد و 200 میلیون تومان بود که اغلب این رقم پس از برجام ایجاد شده است.
سرمایه گذاران خارجی هم از 34 کشور مختلف از جمله ایالات متحده امریکا، انگلیس، روسیه ،آلمان، نروژ، سوییس،سوئد،اتریش، رومانی، لهستان، ازبکستان، چین، هلند، هند، ترکیه ، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن،قبرس،ایتالیا،امارات،نروژ،یونان،اندونزی،مالدیو،هنگ کنگ، قطر،عراق،پاکستان، سوریه ، لوکزامبورگ، کویت، نیوزیلند، مالزی و افغانستان هستند و در این فهرست نام 33 سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج از کشور نیز دیده می شود.
وی گفت : اوراق خزانه اسلامی برای سرمایه گذاران خارجی بسیار جذاب است و نشان دهنده کاهش ریسک سیاسی کشور برای آنهاست که دولت ایران پشتوانه آن است.