در پی بدعهدی های سابقه دار آمریکا؛
احضاریه آمریکا برای هواوی به سبب فعالیت در ایران و کره
وزارت بازرگانی آمریکا از این شرکت خواسته است همه اطلاعات مربوط به صادرات فن آوری آمریکا به کوبا، ایران ، کره شمالی، سودان و سوریه را به این وزارتخانه تحویل دهد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما روزنامه نیویورک تایمز نوشت آمریکا به علت فعالیت های شرکت هواوی در ایران و کره شمالی، برای این شرکت احضاریه صادر کرد.این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی به قلم پائول موزور نوشت شرکت فن آوری هواوی با ورود به بازارهایی مانند انگلیس، هند و کنیا، به موفق ترین شرکت بین المللی فن آوری چین تبدیل شده است.
اما این شرکت وارد بازارهایی مانند سوریه هم شده است، کشوری که مقامات آمریکایی برای فروش فن آوری هایی به آن که ممکن است در نقض حقوق بشر از آنها استفاده شود، محدودیت هایی را اعمال کرده اند. شرکت هواوی وارد بازار ایران نیز شده است، کشوری که تحریم های آن اخیرا لغو شده است و حضور این شرکت در چنین کشورهایی اکنون بیشتر تحت نظر است.
بر اساس احضاریه ای که به شرکت هواوی ارسال شده است ، وزارت بازرگانی آمریکا از این شرکت که در شنژن در جنوب چین واقع است، خواسته است همه اطلاعات مربوط به صادرات یا صادرات مجدد فن آوری آمریکا به کوبا، ایران، کره شمالی، سودان و سوریه را به این وزارتخانه تحویل بدهد. این احضاریه بخشی از تحقیقات در این خصوص است که آیا هواوی مقررات صادرات آمریکا را نقض کرده است یا خیر.
در این احضاریه که به دفتر هواوی در شهر پلینو در آمریکا ارسال شده، از این شرکت خواست شده است اطلاعات مربوط به نقل و انتقالات خود را به این کشورها در پنج سال گذشته ارائه کند. این احضاریه همچنین خواستار ارائه مدارکی حاکی از انتقال فن آوری به این کشورها به صورت غیرمستقیم از طریق شرکت های صوری یا شرکت های غیرتجاری شد.
با این حال شرکت هواوی به ارتکاب تخلف متهم نشده است. این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد به قوانین و مقررات کشورهایی که در آنها فعالیت دارد متعهد است. احضاریه ای که وزارت بازرگانی آمریکا صادر کرده یک احضاریه اداری است و به همین علت، شامل تحقیقات کیفری درباره اقدامات این شرکت نمیشود.
با این حال، بررسی درباره تعاملات هواوی با آن کشورها نشان دهنده اختلاف فزاینده میان آمریکا و چین بر سر کنترل فن آوری های ارتباطات جهانی است. این بررسی همچنین نشان می دهد که چگونه شرکت های فن آوری هر دو کشور بر سر امنیت سایبری و مدیریت جهانی اینترنت وارد رقابت ژئوپلیتیکی بسیار پرخطری شده اند.
اگر تحقیقات ثابت کند که هواوی ضد امنیت ملی آمریکا یا منافع سیاست خارجی آن عمل می کند، این کشور می تواند دسترسی آن را به قطعات بسیار مهم ساخت آمریکا و دیگر محصولات فن آوری محدود کند و این مسئله می تواند بر توسعه شبکه های تلفن همراه و دیگر طرح های زیرساختی فن آوری گسترده در سراسر جهان تاثیر بگذارد.