رئیس سابق MI6 از طرح سعودیها برای کشتار شیعیان پرده برداشت
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس سابق اطلاعات خارجی انگلیس (MI6) گفت بندر بن سلطان رئیس سابق اطلاعات عربستان سعودی قبل از حملات یازده سپتامبر به وی گفت روزی زندگی شیعیان را به چیزی شبیه زندگی یهودیان در زمان آلمان نازی تبدیل خواهیم کرد.
پایگاه اینترنتی روزنامه الدیار لبنان نوشت روزنامه انگلیسی ایندپندنت گزارش طولانی منتشر کرد که به سخنرانی ریچارد دیرلوف رئیس سابق اطلاعات خارجی انگلیس (MI6) اشاره می کند که رسانه های انگلیس آن را پوشش نداده بودند. در این سخنرانی فاش شده است که عربستان سعودی به سلطه یافتن (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش بر شمال عراق کمک کرد با این اعتبار که بخشی از عملیات گسترده برای نابودی شیعیان و تبدیل زندگی شان به زندگی شبیه به زندگی یهودیان در سایه حکومت نازیها در آلمان است.
براساس آنچه که در سخنرانی که ریچارد دیرلوف در «موسسه خدمات دفاعی و امنیتی سلطنتی انگلیس» ایراد کرد و این روزنامه خلاصه ای از آن را نقل کرده است بندر بن سلطان رئیس سابق اطلاعات عربستان سعودی -قبل از عملیات تروریستی یازده سپتامبر در نیویورک- به وی گفت: « آن روز دور نیست که در خاورمیانه یک میلیاردر سنی امر شیعیان را عهده دار خواهد شد» که اشاره به نابودیشان بوده است.
دیرلوف افزود لحظه کشنده ای که بندر بن سلطان وعده اش را داده بود، فرا رسید. نه تنها از طریق عملیات کشتار جمعی آنها از راه عملیات انتحاری که بیش از یک میلیون شیعی با خودروهای بمب گذاری شده و عملیات انتحاری از سال 2003 تا کنون کشته شدند بلکه به شکلی خاص زمانی که عربستان سعودی به سلطه داعش بر شمال عراق (نینوا و موصل) کمک کرد و زمانی که داعش به قتل زنان و کودکان شیعه، ایزدیها و قتل دانشجویان دانشکده هوایی (پایگاه سبایکر) در دهم ژوئن گذشته و دفن آنها در گروهای جمعی، اقدام کرد.
دیرلوف افزود در موصل مراقد شیعه و مساجد منفجر شد و در شهر ترکمانی شیعی در نزدیکی تلعفر داعش روی چهار هزار باب منزل دست گذاشت به این اعتبار که غنیمت جنگی است. اینگونه، زندگی شیعیان در عراق و همچنین علویان که شاخه ای از شیعیان در سوریه هستند و مسیحیان و دیگر اقلیتها بیش از زندگی یهودیان در مناطق تحت سلطه نازیها در اروپا از سال 1940 به خطر افتاد.
دیرلوف افزود بدون تردید کمکهای مالی هنگفت و مستمر عربستان سعودی و قطر به داعش در سلطه یافتن آن بر مناطق سنی نشین در عراق نقش محوری بازی کرد. چنین کارهایی به سادگی و به خودی خود انجام نمی شود. همکاری بین اکثریت سنی در عراق و داعش بدون دستورات، رهنمودها و موافقت تامین کنندگان مالی در کشورهای عربی حوزه خلیج(فارس) انجام نمی شد.
ایندپندنت در ادامه نوشت تمرکز رسانه ها بر بمبی که رئیس اطلاعات انگلیس در سخنرانی خود درباره طرح بندر بن سلطان برای کشتار شیعیان، علویان و دیگر اقلیتها منفجر کرد، نبود بلکه تمرکزشان بر تهدید داعش علیه غرب بوده است. دیرلوف تاکید کرد درباره تهدید داعش علیه غرب بر خلاف تهدید القاعده مبالغه شده است. در حالیکه القاعده بر تهدید منافع غرب تمرکز کرد، داعش بر اجراء طرح بن سلطان برای قتل کسانی تمرکز کرد که براساس عقیده وهابیت غیر مسلمان و کافر به شمار می روند.
دیرلوف افزود از ده سال پیش که بازنشسته و استاد دانشکده پییرمپروک در دانشگاه کمبریج شده است، از داخل شبکه اطلاعاتی، خبر ندارد اما براساس تجربه اش معتقد است تفکر راهبردی سعودی بر اساس دو اصل بسیار ریشه دار است. اینکه سعودیها هر چالشی برایشان به این عنوان که سرپرست مقدسات اسلامی هستند، ممکن نیست پذیرفته شود. همچنین آنها معتقدند وهابیت دین درست و شفاف اسلامی است و پیروان بقیه مذاهب زندیق و کافر هستند.
دیرلوف درباره نفاق سعودی درخصوص مبارزه با تروریسم گفت سعودیها جهادیون را واقعا سرکوب می کنند اما در داخل، آنها را (جهادیون) برای فعالیت در خارج به ویژه برای قتل شیعیان براساس عقیده وهابیت ترغیب و تشویق می کنند.
دیرلوف یکی از تلگرافهای «ویکیلیکس» را یاد آور می شود که مربوط به سال 2009 است زمانی که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه (وقت) آمریکا نوشت « عربستان سعودی هنوز پایگاه اساسی حمایت قاطع از سازمان القاعده، گروه طالبان، گروه عسگر طیبه در پاکستان و دیگر گروههای تروریستی است».
دیرلوف افزود: «حمله عربستان سعودی ضد القاعده به سبب فعالیتهای آن در داخل عربستان سعودی و نه به خاطر اقدامات تروریستی اش در خارج بود».