کارشناس مسکن ، تحریک تقاضا را شرط خروج غیر تورمی مسکن از رکود بیان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی قائدی در مصاحبه با رادیو اقتصاد بر لزوم تحلیل واقعی و درست از شرایط جاری بازار مسکن تاکید کرد و گفت: قامت بازار مسکن متاثر از شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کشور دچار خمیدگی شده است بنابراین دولت با سیاست گذاری مناسب می تواند به راحتی از گردنه رکود عبور کند.
وی افزود : بازار مسکن از دو بخش عرضه و تقاضا تشکیل شده است.
قائدی تصریح کرد : در شرایط فعلی حجم بسیار زیادی واحد مسکونی به فروش نرفته در سطح کشور وجود دارد به دلیل عدم فروش این واحدها قدرت سرمایه گذاری دوباره سرمایه گذاران و سازندگان در بخش مسکن کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
قائدی گفت: بر اساس طرح جامع مسکن کشور حدود 900 هزار واحد مسکونی در سال نیاز است منتها بر اساس شرایط رکودی این نیاز به تقاضای موثر تبدیل نمی شود بنابراین در شرایط فعلی بهترین راهکار برای خروج غیر تورمی مسکن از رکود در بازار مسکن «تحریک تقاضا » است.
وی افزود: عرضه و تقاضای مسکن در سطح کشور بسیار زیاد است اما بر هم انطباق ندارد و باید مسئولان راهکاری در نظر بگیرند.
قائدی خاطرنشان کرد : با وجود حجم زیاد تقاضا، متقاضیان مسکن تمایل یا قدرت خرید ندارند.در شرایط فعلی نرخ بهره با وجود کاهش نرخ تورم عمومی بالاست و بسیاری از خانوارهای متقاضی ترجیح می دهد بجای خرید در بازار مسکن در بازار بانکی سرمایه گذاری کنند از طرف دیگر بسیاری از خانوارها تمایل به خرید مسکن دارند امام قدرت خرید ندارند با توجه به شرایط رکودی حاکم در کشور این قشر از جامعه توان بازپرداخت اقساط تسهیلات خرید مسکن را ندارند.
وی ادامه داد : بخش مسکن از بخش های پیشرو در هر اقتصادی است که توجه به آن علاوه بر تاثیرات ژرف اجتماعی - فرهنگی به لحاظ اقتصادی نیز حائز اهمیت بوده همچون موتور رشد و توسعه عمل می کند.
این تحلیل گر بازار مسکن یادآورشد: بخش مسکن با ایجاد رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در بخش ساختمان و بخش های وابسته از طریق تاثیر بر مخارج مصرفی و سرمایه گذاری تغییرات در تولید ناخالص داخلی و نوسانات اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد از اینرو کشورها در شرایط بحران اقتصادی و جدی شدن معضل بیکاری از بخش مسکن به عنوان موتور رشد و مولد اشتغال کمک می گیرند.
وزیر راه و شهرسازی در حالی از بهره برداری یک میلیون واحد مسکن مهر نیمه تمام در کشور و یک میلیون و 850 هزار واحد مسکن و همچنین رشد 100درصدی اعطای تسهیلات مسکن در 15 فروردین ماه امسال نسبت به گذشته خبر می دهد که با سر زدن به دفاتر فروش املاک و ورق زدن روزنامه های فروش مسکن، راکد بودن وضعیت خرید و فروش در این حضور را به وضوح خواهید دید؟
حال با توجه به آنچه گفته شد این سئوال در ذهن تداعی می شود که برای خروج غیر تورمی مسکن از وضعیت راکد فعلی چه باید کرد؟
خروج غیر تورمی مسکن از رکود چه لازمه هایی دارد؟راهکارهای خروج غیر تورمی مسکن چیست؟