افزودن 790 تخت به ناوگان فرسوده بیمارستانی تهران
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: 790 تخت به ناوگان خسته و فرسوده بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر پیوندی در نشست خبری هفته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: معوقات بیمهها بیمارستانها را ناتوان کرده است.
وی با اشاره به معوقات میلیاردی بیمهها به بیمارستانها افزود: یکی از چالشهای مهم طرح تحول سلامت بحث معوقات بیمهها است به طوری که هم اکنون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 30 میلیارد تومان از بیمهها طلب دارد و بیمه سلامت ایرانیان نیز با بدهی 170 میلیارد تومانی گوی معوقات را از تأمین اجتماعی ربوده است.
وی ادامه داد: با تدبیر وزارت بهداشت و کمک بانک رفاه بدهی این سازمان تامین اجتماعی به 100 میلیارد کاهش یافته است.
پیوندی ادامه داد: به هر حال ما از اساتید پزشکی درخواست میکنیم تمام وقت در بیمارستانهای دولتی کار کنند ازآن طرف به نیروهای پرستار نگهبان و اداری باید در زمینه کارانه آنها پاسخگو باشیم.
وی با بیان اینکه تا پایان سال 94 در بیشتر بیمارستانها کارانه دستیاران پرستاران و پزشکان را پرداخت کردیم گفت: ولی وضعیت سال 95 با این معوقات بیمهها معلوم نیست در حالی که اکثر دانشگاههای علوم پزشکی با این مشکل دست به گریان هستند به هرحال اگر می خواهیم به مردم خدمت درستی ارائه شود باید زمینههای آن را نیز فراهم کنیم.
وی در خصوص خوابگاههای دانشجویی افزود: خوابگاهها با استانداردهای بینالمللی فاصله دارند و این حوزه نیازمند تزریق اعتبار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هم اکنون خوابگاههای دانشجویی دانشگاه با استانداردهای بینالمللی فاصله دارد شاید از نظر کمی آمارها قابل قبول باشد ولی از نظر کیفی هنوز فاصله داریم. ولی سعی شده است با کمک خیرین یک خوابگاه با پیوست فرهنگی ساخته شود که مراحل ساخت در حال انجام است.
پیوندی در ادامه با اشاره به تجمیع 7 دانشکده از جمله توانبخشی، پرستاری، پیراپزشکی و در دانشکده پزشکی در منطقه غرب تهران گفت: این تجمیع با ساخت پردیس شماره دو دانشگاه صورت میپذیرد که جایابی آن انجام شده است و این امر میتواند هزینهها و گلایهها در اینباره را کاهش دهد.
وی در ادامه به مبحث آموزشی پزشکی که علم جدایی به حساب میآید پرداخت و گفت: از حدود 12 سال پیش این دانشگاه طرح ریفرم را براساس حل رنیازهای مردم برای تربیت دانشجو شروع کرده است کما اینکه نقایصی داشت که برطرف شد.
پیوندی تصریح کرد: همچنین کار دیگر ما در سال 94 براساس 12 بسته طرح تحول سلامت پرداختن به بحث عدالت محوری و پاسخگویی بود که آن را ادامه میدهیم و کارگروههای آن نیز شروع شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه افزود: در بحث آموزش نیز توانسته است در آخرین رتبه بندی رتبه نخست آموزش پزشکی کشور را بدست آورد که این کار با تزریق پول در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
پیوندی گفت: همچنین توانستیم جوایز متعددی در هفدهمین جشنواره مطهری کسب کنیم که حفظ این جایگاه خیلی مهمتر است و باید ما خودمان را با دانشگاههای مطرح دنیا مقایسه کنیم.
محرومیت مناطق محروم تهران بیش از سایر نقاط کشور به لحاظ تجهیزات بهداشتی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برخی از مناطق حاشیهنشین تهران محرومتر از بسیاری مناطق محروم کشور است.
دکتر پیوندی افزود: در شهرستانهایی همچون قرچک حتی یک تخت بیمارستانی وجود ندارد و از بسیاری مناطق محروم در کشور هم به لحاظ امکانات درمانی و بهداشتی محروم تر است که خوشبختانه با کمک ستاد فرمان امام، بیمارستان 64 تختخوابی در این شهر درحال ساخت است و تا اواخر 96 به بهرهبرداری میرسد.
وی درخصوص ساخت کلینیکهای اقماری در تهران گفت: دو کلینیک اقماری در دربند و میدان رسالت تا پیش از هفته دولت در سالجاری به بهرهبرداری میرسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با اشاره به برنامههای این دانشگاه برای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: نمونه عینی تحقق این شعار با ساخت و رونمایی از یک نوع دارو صورت پذیرفت زیرا معتقدیم اقتصاد دانشبنیان میتواند کشور را روی پای خود نگه دارد.
پیوندی ادامه داد: براساس مفاهیم اقتصاد مقاومتی توانستیم با تدابیری برای مصرف بهینه دارو هزینههای دارویی را کاهش دهیم مثلاً در بیمارستان امام حسین(ع) در 6 ماه دوم سال 94 توانستیم 400 میلیون تومان صرفهجویی دارویی داشتیم این به معنای کمتر مصرفکردن نیست بلکه بهینه مصرفکردن داروست.
وی گفت: ما توانستیم در سال 94 برابر 25 سال گذشته کارهای بهداشتی انجام دهیم از جمله افزایش پایگاههای بهداشتی که تا کنون به 150 پایگاه رسیده است و با رساندن این آمار به 173 پایگاه بهداشتی جشن برقراری کامل بهداشتی شهر تهران در حوزه استحفاظی خود را برگزار خواهیم کرد.
دکتر پیوندی با بیان اینکه شعار امسال ما پاسخگویی اجتماعی برای رفع نیازها و مسئولیت پذیری است افزود: درمان همیشه مشکل ساز بوده و چالش عمده درمان نیز بحث اورژانسهاست.
وی ادامه داد: اورژانسها ویترین عملکرد بیمارستانها به حساب میآیند و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به دلیل مراجعات بسیار از سراسر کشور و حتی کشورهای اطراف از اورژانسهای بسیار شلوغی برخوردار است که می توان به بیمارستانهای امام حسین(ع) و شهدای تجریش اشاره کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با اشاره به انعقاد قراردادهایی با شرکت های خارجی برای تأمین و ساخت هزار تخت در منطقه شرق تهران، اضافه کرد: در این زمینه مراکز درمانی شهدای پاکدشت با 130 تخت و درمانگاه شهدای گمنام نیز در هفته دولت راه اندازی خواهد شد تا بتوانیم معضل 20 و 30 سال گذشته در زمینه تختهای بیمارستانی را کاهش دهیم.