در ادامه بی توجهی جامعه بین الملل به تخریب میراث فرهنگی منطقه ؛
یونسکو: ناتوانی جهانی در جلوگیری از تخریب میراث فرهنگی
مدیر کل یونسکو گفت در ابتدای بحران سوریه زمانی که تخریب آثار فرهنگی آغاز شد، این مسئله را به اندازه کافی جدی نگرفتیم.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، مدیرکل سازمان آموزشی علمی فرهنگی وابسته به سازمان ملل متحد (یونسکو) گفت جامعه بین المللی هنوز نتوانسته است واکنش مناسبی به تخریب میراث فرهنگی مانند آنچه به دست تروریستها در سوریه و مالی روی داد نشان دهد. ایرینا بوکووا مدیرکل یونسکو گفت مدتی طول کشید تا مقامات ذیربط به خطرناک بودن آنچه گروه های تندرو انجام می دادند پی ببرند و واکنش نشان دهند.
وی در مصاحبه ای در کابل پایتخت افغانستان به رویترز گفت چنین گروه هایی معمولا برای آماده سازی فضا به منظور ظلم و ستم به اقلیت ها و تثبیت حکومت خود با «پاکسازی فرهنگی» از طریق از بین بردن آثار فرهنگ های دیگر تلاش می کنند.
طالبان افغانستان پانزده سال پیش با منفجر کردن دو مجسمه عظیم بودا در سال 2001 که آنها را بت می دانست، یکی از بدترین نمونه های تخریب آثار فرهنگی را به نمایش گذاشت.
بوکووا افزود اقدام تروریستها به از بین بردن معابدی در شهر تمبکتو مالی در سال 2012 که در قرون وسطی ساخته شده بودند و سپس اقدام داعش در سوریه به تخریب بخش هایی از شهر باستانی تدمر در سال گذشته، موجب شد این خطر به روشنی احساس شود.
بوکووا که قبلا معاون وزیر امور خارجه بلغارستان بوده است و از نامزدهای احتمالی دبیرکلی سازمان ملل پس از بان کی مون محسوب می شود افزود: باید بگویم که در ابتدای بحران سوریه زمانی که تخریب آثار فرهنگی آغاز شد، این مسئله را به اندازه کافی جدی نگرفتیم... اکنون فکر می کنم مردم می دانند خطر کجاست. اکنون همه می بینند که تخریب میراث و فرهنگ، بخشی از راهبرد این افراط گرایی است.
با این حال مدیرکل یونسکو افزود جهانیان هنوز هم درباره نحوه برخورد با این مشکل، اختلاف نظر دارند.
وی افزود قطعنامه 2199 شورای امنیت که سال گذشته صادر شد و به شکلی ویژه قاچاق آثار باستانی و نفت و گروگان گیری با هدف باج خواهی را به عنوان راه های تامین مالی گروه هایی مثل داعش و القاعده هدف قرار داد، نمونه ای از اقدامات بین المللی در این راستا است.