خودکفایی کشور در تامین خون مصرفی بیماران
تمام خون مصرفی مورد نیاز بیماران در کشور تامین می شود.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور امروز در گرگان در گفت و گو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: سالانه 2 میلیون و 100 هزار واحد خون و 5 میلیون فرآورده مورد نیاز بیمارستان هاست.
علی اکبر پورفتح اله افزود: شاخص اهدای خون در کشور 27 واحد به ازای هر یک هزار نفر جمعیت است که این رقم در کشورهای توسعه یافته 35 واحد و در کشورهای در حال توسعه 12 واحد است.
وی گفت: در برخی فصول برای تامین برخی گروه های خونی با کمبود مواجه می شویم که با ساماندهی داوطلبان اهدای خون در گروه های نادر توانستیم این مشکل را مرتفع کنیم.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور با بیان این که در برخی بخش ها مانند تامین پلاکت دچار مشکل هستیم ، گفت : میزان مصرف پلاکت در 5 سال گذشته از 200 هزار واحد به یک میلیون واحد رسیده است .
پور فتح الله افزایش سالمندی در جامعه و تشخیص بیشتر بیماری هایی نظیر سرطان را از عوامل افزایش نیاز به پلاکت دانست.
او گفت: در تمام مراکز استان ها با ساماندهی مراکز جامع اهداء ، اهداءکنندگان علاوه بر اهدای خون کامل می توانند مستقیم پلاکت را اهدا و نیازکشور را تامین کنند.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور هم چنین از اجرای جدی تر مدیریت خون خبر داد و گفت: تنظیم انعقاد خون ، خونریزی کمتر در حین جراحی ، استفاده دوباره از خون های ناشی از خونریزی های حین عمل برای خود بیمار ، درمان کم خونی بیمار قبل از عمل جراحی از موارد مدیریت خون است .
پورفتح الله درباره پذیره نویسی سلول های بنیادی نیز گفت: بانک پذیره نویسی سلول های بنیادی در تلاش است تا دو سال آینده اطلاعات 2 هزار داوطلب سلول های بنیادی را ثبت کند
او افزود: اگر اطلاعات 100 هزارنفر از هموطنان داوطلب اهدای سلول بنیادی خونساز ثبت شود تقریبا پاسخگوی تمامی بیماران نیازمند به پیوند مغز استخوان کشور است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور گفت : صادرات خون و فرآورده های خونی از کشور انجام نمی شود اما پلاسمای مازاد و پلاسمایی که به روش مستقیم به دست می آیدبه کشورهای صاحب پالایشگاه پلاسما ارسال می کنیم و از آن داروهای مشتق از پلاسما استحصال می شود.
پورفتح الله افزود: سازمان انتقال خون برنامه دارد در 2 سال آینده 200 هزار لیتر پلاسما به روش اهدای مستقیم جمع آوری کند.
وی گفت: هم اکنون 200 هزار لیترپلاسما در 8 مرکز خصوصی با نظارت سازمان غذا و دارو تولید می شود و 200 هزار لیتر هم مازاد نیاز مصرف است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: با برنامه ریزی انجام شده برای تولید سالانه 600 هزار لیتر پلاسما در سال ایجاد پالایشگاه پلاسما با کمک بخش خصوصی در حال پیگیری است.
پور فتح اله برای حضور در اجلاس دو روزه مدیران انتقال خون کشور در گرگان به گلستان سفر کرده است.
تدوین برنامه راهبردی 10 ساله انتقال خون ، تدوین تقویم آموزشی ، بررسی اعتبارات امسال ، بازدید از انتقال خون گلستان به عنوان یکی از مراکز برتر کشور برنامه های اجلاس فصلی مدیران انتقال خون کشور در گرگان است.