شاه بیت اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد دانش بنیان است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: شاه بیت تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد دانش بنیان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ سورنا ستاری در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: تقویت شرکت های دانش بنیان از سیاست ها و اولویت های دولت است و حضور موفق کشور در رقابت جهانی در گروه توسعه شرکت های دانش بنیان خواهد بود.
وی همچنین از افزایش تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در سال جاری خبر داد و اظهار داشت : این صندوق از بزرگترین نهادها در کشور است که در حوزه حمایت های دانشی فعالیت دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از اختصاص هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار برای افزایش سرمایه صندوق نوآوری خبر داد و اذعان داشت: در حال حاضر هزار و 300 شرکت دانش بنیان در سامانه این معاونت به ثبت رسیده است.
وی افزود: از مجموع هزار و 300 شرکت دانش بنیان تاکنون افزون بر 250 شرکت از تسهیلات این صندوق بهره مند شده است.
ستاری در ادامه به شکل گیری صادرات صنعتی شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت : خوشبختانه در دو سال گذشته توسعه شرکت های دانش بنیان بسیار بالا بوده و در دولت یازدهم اقتصاد دانش بنیان پایه اقتصاد کشور در نظرگرفته شده است.
وی افزود: ایران جزء 5 کشور اول دنیا به لحاظ داشتن نیروی انسانی تحصیلکرده است و با توجه به تعداد نیروی انسانی تحصیلکرده می توان جهت گیری اشتغال، ارزش افزوده و کار آفرینی را در کشور ارتقا بخشید.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد : فرزندان ایران زمین درس می خوانند که ارزش افزوده و کارآفرینی برای کشور ایجاد کنند بنابراین با فراهم کردن اکوسیستم زیست بوم می توان کار آفرینی و نوآوری را در کشور افزایش داد.
وی همچنین به صادرات محصولات آزمایشگاهی طی چند سالیان گذشته اشاره کرد و اظهار داشت : اکنون صادرات صنعتی شرکت های دانش بنیان در حال شکل گیری است و صادرات محصولات آزمایشگاهی این شرکت ها به صادرات صنعتی سوق پیدا کرده است.
ستاری یادآور شد : برای رهایی بخشیدن اقتصاد کشور از درآمدهای نفتی باید جایگزین مناسبی برای نفت پیدا کرد و برای جهت گیری هایی که در اقتصاد مقاومتی بر آن تاکید شده است هیچ جایگزینی مناسب تر از دانش ، فکر و اندیشه جوانان تحصیل کرده کشور وجود ندارد.
معاون نوآوری توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: دو مجموعه از طرح های خاتمه یافته از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی در اسفند ماه سال گذشته رونمایی شد اما سری سوم از این مجموعه رونمایی ها در اواخر خردادماه سال جاری خواهد بود.
غلامحسین رحیمی از رونمایی 35 طرح در حوزه های مختلف مانند بیوتکنولوژی، الکترونیک، صنایع غذایی و ... خبرداد و افزود: از شاخص ترین و مهمترین طرح ها در این مجموعه می توان به تدوین دانش فنی خط تولید انژکتور موتور توربینی هوایی ، طراحی و ساخت باکس الکترونیکی، طراحی و ساخت فشارسنج مافوق صوت، ارتقا و تولید سامانه پایش و مراقبت رادیویی ، طراحی و ساخت دستگاه جی پی اس خودرو، تولید وجین کن برنج ، دستگاه آب شیرین کن غشائی، طراحی و ساخت بخش بیرونی پروتز کاشت حلزونی گوش و طراحی و ساخت فشرده سازی صدا و تصویر با کیفیت اچ دی را نام برد.
وی ادامه داد: در اقتصاد دانش بنیان طرح و ایده ها باید تجاری سازی و برندسازی شود البته طرح و ایده های که در حوزه های جهانی می تواند وجه تمایز کشورها در رقابت با یکدیگر باشد.