شناسایی 29 محوطه باستانی در محدوده سد جامیشان شهرستان سنقر و کلیایی
بررسی های باستان شناختی که به منظور اجرای عملیات نجات بخشی در محدوده مخزن سد جامیشان صورت گرفت به شناسایی 29 محوطه تاریخی از دوره های مس سنگی، مفرغ قدیم، ساسانی و... انجامید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ کامیار گودرزی سرپرست هیأت بررسی باستان شناختی محدوده مخزن سد جامیشان شهرستان سنقر و کلیایی گفت: پروژه های سد سازی از جمله فعالیت های عمرانی است که ساخت آنها در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی و کاهش منابع زیر زمینی آب، رشد چشمگیری داشته و بسیاری از آثار را چه در حین ساخت دیوار سد و چه درزمان آبگیری بصورت کامل و برای همیشه نابود کرده است.
وی افزود: چشم پوشی از اینگونه آثار و ثبت و ضبط نشدن مشخصات دقیق آنها برای گنجاندن در مطالعات باستان شناختی در آینده این مطالعات را مخدوش و ناقص می کند؛ بنابراین فعالیت های میدانی با عنوان « فعالیت های نجات بخشی» در قالب بررسی و کاوش باستان شناختی در کوتاهترین زمان ممکن بیشترین مدارک باستان شناختی از محوطه یا منطقه در حال نابودی تهیه می شود تا در صورت امکان مورد مطالعه قرار می گیرد.
وی افزود: در محدوده سد جامیشان 29 اثر و محوطه باستانی مربوط به دوره های "اشکانی و ساسانی"، "اشکانی" و "مس سنگی میانی، جدید و مفرغ قدیم" شناسایی که برای گاهنگاری پیشنهاد شده است.
گودرزی گفت: پیمایش و در نوردیدن تمام دامنه های منتهی به رودخانه جامیشان در محدوده مخزن این سد از اولین نقطه تا آخرین نقطه آن تا ارتفاع1600متر از سطح آبهای آزاد انجام شد.
محدوده ساخت سد مخزنی جامیشان و تأسیسات وابسته به آ ن از نظر تقسیمات کشوری جزء استان کرمانشاه و از نظر حوضه آبریز بخشی از سر شاخه های حوزه رودخانه کرخه محسوب می شود.
مجوز بررسی های باستان شناختی محدوده مخزن سد جامیشان توسط رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.