رئیس سنی مجلس دهم:
باید برای عبور از رکود چاره ای اساسی اندیشید +فیلم
رئیس سنی مجلس دهم با بیان اینکه برجام نماد اتحاد و اقتدار حاکمیت جمهوری اسلامی است گفت: باید برای عبور از رکود چاره ای اساسی اندیشید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، عبدالرضا هاشم زایی امروز (شنبه 8 خردادماه) در اولین جلسه علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی افزود: : نهادی که نمادی از تحقق سنت الهی است و این منطق دموکراسی در اندیشه اسلامی است که هیچ مقام و موقعیتی ابدی نیست و گذشته از معانی عرفانی و اخلاقی این آموزه الهی، از لحاظ سیاسی و اجتماعی نیز روزگار همواره در گردش و چرخش است و هیچ حزب و جناح فکری برای همیشه اکثریت را در دست ندارند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در یک نظام مردمسالار همواره این ابهام وجود دارد، اقلیت و اکثریت به اکثریت و اقلیت تبدیل شود اما هیچ کس حق ندارد به نام حکومت اکثریت حقوق اقلیت را نقض کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم تأکید کرد: به حمد الله در نظام جمهوری اسلامی ایران در این قریب به 4 دهه همه جناح های سیاسی به تجربه حکمرانی دست یافتند اما این نیز گذرا است و مهم آن است که حدود و حقوق یکدیگر را رعایت کنیم.
هاشم زایی تصریح کرد: مجلس دهم نقطه عطفی در نظام پارلمانی و مردمسالاری نوپای ما است مجلسی که مردم در آن در بیشترین حوزه انتخابیه به تغییر و تحول رأی دادند؛ رأی دهندگان خواهان تغییر در موضع سیاسی مجلس به ویژه نسبت به دولت هستند؛ مجلس دهم می تواند به اتکای رأی اعتمادی که ملت به برنامه های تغییر و تدبیر دادند و نتایج آن در همه حوزه های انتخابیه مشهود است، روح جسارت در تصمیم گیری، انسجام، حکمرانی و اقتدار در اجرای وظایف را در قوه مجریه و دولت بدمد.
وی افزود: رأی دهندگان با رأی خود در اکثریت حوزه های انتخابیه و احزاب و ائتلاف های انتخاباتی به جای افراد، به افکار و برنامه های ما رأی دادند گرچه به علل تاریخی و ساختاری هنوز حزب در انتخابات ما جایگاه ارجمندی ندارد اما رأی ملت در انتخابات مجلس دهم بیشترین بستر برای تقویت نظام حزبی برنامه محور است.
هاشمی زایی تأکید کرد: نظم فراکسیونی در همین آغاز مجلس دهم می تواند شروع خوبی برای این کار باشد و این انضباط سیاسی و فکری مربوط به هیچ جناحی نیست و اساس رشد و توسعه سیاسی ملت ایران است؛ رأی دهندگان با رأی به بانوان و جوانان و نسل تازه سیاست مداران و نخبگان و نمایندگان نشان دادند که تنها به یک برنامه سیاسی رأی ندادند بلکه رأی آنها دارای مفهومی اجتماعی است که خواستار خروج از لایه های بسته مدیریتی و اجرایی و تزریق روح تازه به بدنه کارشناسی کشور است.
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: موضوع مهم مجلس نهم و مجلس دهم بحث برجام است؛ برجام گرچه به خودی خود دارای عناصر ارزشمند و قابل بحث است اما فراتر از برجام باید به اراده و اقتدار ایران در اجرای برجام اندیشید ملت ایران در تداوم حق مسلم خود برای بهره برداری از انرژی صلح آمیز هسته ای با گذار سال های سخت به این نتیجه رسید که برجام را امضا کند.
وی افزود: با احترام به همه منتقدان، برجام نماد اتحاد و اقتدار حاکمیت جمهوری اسلامی است ومجلس دهم به عنوان یک نهاد قانونی و نظارتی از حداکثر توان خود برای اجرای درست و قانونی برجام استفاده خواهد کرد؛ همانطور که دستیابی ایران به انرژی هسته ای یک نهضت ملی بود که به دولت و جناح خاصی تعلق نداشت صلح هسته ای نیز به یک دولت یا مجلس خاص تعلق ندارد و امری ملی است که در همه نهادها باید مورد توجه قرار گیرد.
هاشم زایی گفت: برجام اما برای ما نه یک هدف بلکه یک وسیله است وسیله ای برای تقویت امنیت ملی ایران از طریق تقویت انسجام داخلی، وحدت ملی و آشتی جناح های سیاسی و توافق بر سر قواعد رقابت سیاسی است همچنین تقویت اقتصاد ملی ایران از طریق جذب تکنولوژی و سرمایه گذاری خارجی، رشد کارآفرینی و توانمندی ظرفیت های بومی و داخلی اقتصاد ایران است همچنین برجام وسیله ای برای تقویت اقتدار ملی از طریق تنش زدایی در رقابت خارجی است.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: اقتصاد ایران در شرایط خطیری قرار دارد، عبور از تورم لازم بود اما کافی نیست و باید برای عبور از رکود چاره ای اساسی اندیشید تغییر در سیاست ها و تجدیدنظر در ستاد اقتصادی دولت و افزایش جسارت تصمیم گیری از ضروریات این مهم است اکنون نوبت مسئولان اقتصادی دولت است که پاسخگوی ملت باشند گرچه بحران کمبود نقدینگی قابل درک است اما تکیه بر آن برای شانه خالی کردن از مسئولیت های اجرایی قابل قبول نیست.
وی گفت: دولت باید برای تقویت اقتصاد ملی با دعوت از سرمایه های خارجی مشارکت و رقابت سرمایه گذاران داخلی را فراهم کند، کوچک سازی اقتصاد دولتی، تقویت اقتصاد بخش خصوصی، مقررات زدایی، رقابت افزایی و رانت ستیزی اساس استراتژی اقتصاد مقاومتی است سنت الهی بر تغییر و تحول است و تاریخ رو به تکامل می باشد لذا اگر ما خویش را تغییر ندهیم و زمینه تغییر و تحول را فراهم نکنیم به سهم خویش برای بهبود اوضاع کشور تلاش نکنیم و این عمر چند روزه مجلس را به نزاع و رقابت های بیهوده بیاراییم تاریخ و ملت ما را تغییر خواهند داد.
رئیس سنی مجلس دهم گفت: از آحاد مردم ایران که با حضور پرشور خود باعث سرافرازی جمهوری اسلامی ایران شدند تشکر می کنم همچنین از دولت به ویژه وزارت کشور و هیأت های اجرایی، شورای نگهبان، هیأت های نظارت، قوه قضائیه، نهادهای انتظامی و امنیتی برای برگزاری بسیار خوب انتخابات تشکر می کنم.