در مسیر المپیکی شدن؛ ایران - استرالیا
اشکهای حسرتی که به انگیزه تبدیل شد
رقابتهای انتخابی المپیک از شنبه 8 خرداد با دیدار تیمهای ایران و استرالیا آغاز می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ چهار سال پیش این استرالیاییها بودند که وقتی ملیپوشان کشورمان در یک قدمی المپیک 2012 لندن قرار گرفتند آنها را با اختلاف 2 امتیازی متوقف و اشک حسرت را به دیدگان همه والیبالدوستان تحمیل کردند.
اشکهایی که ملیپوشان در حسرت راهیابی به ویترین برترینهای جهان ریختند حال باعث شده تا آنها بخواهند فردا بازی حیثیتی و آبرومندی را به نمایش بگذارند و اجازه ندهند رقیبشان از کوچکترین فرصت برای امتیازآوری استفاده کند چرا که نمیخواهند دوباره آن زهر تلخ را بنوشند و در حسرتی طولانی روزگار بگذرانند.
اگر بنا بود همچون کنفدراسیونهای اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی 2 تیم برتر مسابقات قهرمانی قاره به جام جهانی راه پیدا کند، حالا استرالیا رنگ ژاپن 2015 را به خود نمی دید٬ اما فدراسیون جهانی تصمیم گرفت 2 تیم برتر آسیا در رده بندی جهانی والیبال را به عنوان نمایندگان این قاره در جام جهانی بپذیرد و همین شد که استرالیا به عنوان تیم دوم قاره کهن شانس حضور در جام جهانی را پیدا کرد. که این موضوع شاید به درخشش سال گذشته این تیم در لیگ جهانی برمی گردد که موفق شد با غلبه بر فرانسه در فینال گروه 2 لیگ جهانی، جواز حضور در مرحله نهایی گروه 1 را به دست آورده و شرایط خود را در رده بندی بینالمللی والیبال بهبود ببخشد.
حال بلند قامتان ایرانی در آستانه راهیابی به ریو بازهم باید مقابل این تیم مدعی قد علم کنند به قولی آنها استخوان در گلوی المپیکی شدن والیبال ایران هستند و باید برای گذر از این تیم جوان و جنگنده تمام توان را به کار گیرند.
خاطرات تلخ از والیبالیستهای دیار کانگوروها باعث شده تا انگیزه ملیپوشان کشورمان برای پیروزی بیشتر شود. از آن زمانی که والیبال ایران راه خود را از آسیا جدا کرد این حریف اقیانوسیهای یکی از دغدغه های اصلیمان شد و حال در ژاپن باید با بردشان به قارهکهنیها ثابت شود که بلندقامتان ایران به دنبال جایگاههای والا و بالا هستند.
والیبال استرالیا را بهتر بشناسیم
استرالیا تیم سیزدهم رده بندی جهانی والیبال و دومین تیم آسیا تاکنون در سه دوره المپیک حضور پیدا کردهاند٬ برای نخستین بار در سال 2000 به واسطه میزبانی و سپس در سال های 2004 و 2012 از کانال مسابقات انتخابی٬ المپیکی شدند.
جالب آنکه استرالیا به عنوان قهرمان سال 2007 مردان آسیا، در انتخابی المپیک 2008 قافیۀ المپیک را به حریفان آسیایی اش باخت، اما باز هم در ردهبندی پایانی همچون دیگر سال ها بالاتر از ایران قرار گرفت.
والیبال استرالیا در طول سه دوره حضورش در المپیک رتبه هشتمِ سال 2000، رده یازدهم سال 2004 و رتبه نهمِ سال 2012 را به دست آورده است.
روبرتو سانتیلیِ 51 ساله ایتالیایی از ابتدای سال 2015 سکان هدایت استرالیاییها را در دست گرفت. وی از بنجامین هاردی؛ ملی پوش اسبق و سرشناس استرالیا به عنوان دستیار خود بهره می برد و امید المپیکی شدنش به توماس ادگارِ 212 سانتی متری به عنوان یک مهاجم تمام کننده و بازیکنانی نظیر ادام وایت، پل کارول، آیدان زینگِل، مکس اِستِپلِس و ساموئل واکر است که در این سال ها تجربیات ارزشمندی را در لیگ های اروپا به دست آورده اند. پاسور این تیم گریگوری سوکُچِف اصالتا تاجیک است و سال ها پیش با یک بورس تحصیلی به استرالیا آمد و همانجا ماندگار شد و ملیت استرالیایی گرفت.
اکثر بازیکنان استرالیا در دانشگاه ها یا باشگاه های خارجی شامل سوئیس، آمریکا، هلند، کره جنوبی، سوئد، کانادا، آلمان، لتونی و ایتالیا توپ می زنند.
والیبال ایران هم معروفی دارد که یک جهان انگشت به دهان پاسهای بینقص و هوش سرشار وی هستند. آبشارهای امیر غفور و شهرام محمودی هم تن هر مدافعی را میلرزاند.
سید والیبال ایران در کنار عادل غلامی با دفاع روی تورهایشان پرشهای امیدوارانه حریف را به یاس تبدیل میکند و دریافتهای ظریفانه فرهاد هم مانع از امتیازآوری حریفان میشود.
اگر چه کمتر نام والیبالیستهای ایرانی در لیگهای مطرح جهان کمتر ثبت شده است اما اسم و رسمشان خواب شیرینِ حریفان را به کابوس تبدیل می کند.
ایران و استرالیا صرف نظر از جدال های آسیایی شان، در جریان مسابقاتی که مستقیم زیر نظر فدراسیون جهانی برگزار می شود، تاکنون شش بار با یکدیگر بازی کرده اند که سهم ایران چهار پیروزی و سهم حریفش هم دو برد بوده است.
دیدار تیمهای ایران و استرالیا ساعت 5:30 بامداد به وقت تهران برگزار میشود.
برنامه کامل این رقابتها به وقت ایران به شرح زیر است:
شنبه هشتم خرداد:
ساعت 5 و 30 دقیقه: ایران – استرالیا
ساعت 8 و 15 دقیقه: چین – فرانسه
ساعت 11: لهستان – کانادا
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – ونزوئلا
یکشنبه نهم خرداد:
ساعت 5 و 30 دقیقه: ایران – کانادا
ساعت 8 و 15 دقیقه: ونزوئلا – استرالیا
ساعت 11: فرانسه – لهستان
ساعت 14 و 35 دقیقه: ژاپن – چین
سهشنبه یازدهم خرداد:
ساعت 5 و 30 دقیقه: استرالیا – کانادا
ساعت 8 و 15 دقیقه: چین – ونزوئلا
ساعت 11: ایران – فرانسه
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – لهستان
چهارشنبه دوازدهم خرداد:
ساعت 5 و 30 دقیقه: ونزوئلا – کانادا
ساعت 8 و 15 دقیقه: فرانسه – استرالیا
ساعت 11: چین – لهستان
ساعت 14 و 35 دقیقه: ایران – ژاپن
پنجشنبه سیزدهم خرداد ماه:
ساعت 5 و 30 دقیقه: کانادا – فرانسه
ساعت 8 و 15 دقیقه: ایران – چین
ساعت 11: لهستان – ونزوئلا
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – استرالیا
شنبه پانزدهم خرداد:
ساعت 5 و 30 دقیقه: چین – استرالیا
ساعت 8 و 15 دقیقه: ونزوئلا – فرانسه
ساعت 11: ایران – لهستان
ساعت 14 و 35 دقیقه: ژاپن – کانادا
یکشنبه شانزدهم خرداد :
ساعت 5 و 30 دقیقه: ایران – ونزوئلا
ساعت 8 و 15 دقیقه: کانادا – چین
ساعت 11: استرالیا – لهستان
ساعت 14 و 40 دقیقه: ژاپن – فرانسه
یاداشت از: انسیه ورزنده