ناامنی حقوقی در تبادل اطلاعاتی دو سوی آتلانتیک،
اروپا در همکاری اطلاعاتی با آمریکا، سود نمی برد !
توافق نامه اتحادیه اروپا و آمریکا در زمینه انتقال داده های فردی شهروندان اروپایی به آمریکا با اهداف تجاری ،مشکلات اساسی دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بروکسل، پارلمان اروپا در همین راستا از کمیسیون اروپا خواسته است مذاکرات خود را با آمریکا به منظور بهبود چارچوب حقوقی جدید انتقال داده های افراد با اهداف تجاری ادامه دهد.
کمیسیون اروپا اوایل فوریه توافق نامه ای موسوم به " سپر محرمانگی" با دولت آمریکا امضا کرد تا آن را جایگزین توافق نامه قبلی کند که به "بندرگاه امن" معروف شده بود. دستگاه قضایی اروپا اکتبر گذشته توافق نامه قبلی میان اروپا و آمریکا را در این زمینه بی اعتبار دانست. این اقدام قضایی اروپا، هزاران شرکت را که اطلاعات شخصی مشتریان اروپایی خود را به منظور استفاده از آنها در اهداف تجاری به آمریکا ارسال می کردند، در وضعیت ناامنی حقوقی قرار داد.
نارسایی روش های جاسوسی آمریکا
در آن زمان دستگاه قضایی اروپا اعلام کرد توافق نامه "بندرگاه امن" از اطلاعات شهروندان اروپایی که به آمریکا ارسال می شود، به اندازه کافی حفاظت نمی کند و افشاگریهایی که اخیرا درباره روشهای نظارتی و جاسوسی دستگاه اطلاعاتی آمریکا منتشر شد دال بر همین واقعیت است.
اسنودن، مشاور پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا از ژوئن سال دو هزار و سیزده گستردگی برنامه های نظارتی و جاسوسی دولت آمریکا را در داخل و خارج از این کشور افشا کرد. بسیاری از شرکت های اینترنتی از قبیل فیسبوک، گوگل، مایکروسافت، اپل، ای او ال، اسکایپ یا یاهو مجبور بوده اند در چارچوب برنامه جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا موسوم به پریسم، اطلاعات مربوط به کاربران خود را در اختیار مسئولان اطلاعاتی آمریکا قرار دهند.
اعتراضات به افشای طرح های جاسوسی
افشای طرحهای جاسوسی گسترده کاخ سفید در داخل آمریکا یا دیگر کشورها موجی از خشم و اعتراض در جهان ایجاد کرد.
چارچوب حقوقی جدیدی که پس از مذاکرات فشرده میان مسئولان آمریکایی و اروپایی تهیه شده زودتر از ژوئن آینده عملیاتی نخواهد شد.
مسئولان کمیسیون اروپا از آمریکا خواسته اند حفاظت های بیشتری از اطلاعات شهروندان اروپایی به عمل آورد.