مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران:
به جز تهران در استان ، 90 هزار مشترک غیرمجاز برق داریم
بربند گفت: 90 هزار مشترک غیرمجاز برق داریم که به دلیل نداشتن سند و پلاک، نمی توانند پایان کار بگیرند و از برق غیرمجاز استفاده می کنند.
سید علی بربند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه امسال قرار است سه تا 4 درصد از تلفات برق را کاهش دهیم ، افزود: قرار است تا پایان سال ضریب تلفات را به 10.5 درصد برسانیم.
وی اضافه کرد : با کاهش 3 درصدی تلفات می توان برق یک شهر را تامین کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران با اشاره به لزوم بازنگری قانون ماده 8 عدم واگذاری برق به واحدهای ساخت و ساز غیرمجاز گفت: بطور مثال در مرتضی گرد تمام مشترکان برق این منطقه که حدود 50 تا 60 هزار نفر جمعیت دارد، غیرمجاز هستند و ما اجازه نداریم مجوز اشتراک برق برای آنها صادر کنیم.
بربند اضافه کرد : این در حالی است که ساکنان این منطقه خودشان از شبکه برق می گیرند و حتی در مواقعی که ترانس آن منطقه بسوزد ، خیابان را می بندند و تقاضای تعویض ترانس می کنند.
وی این پرسش را مطرح کرد که آیا قانون عدم واگذاری اشتراک نباید بازنگری شود در حالی که هر مشترک در مرتضی گرد به اندازه 10 مشترک برق عادی برق مصرف می کند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان تهران با اشاره به اینکه پیش بینی می شود حدود 17 هزار مشترک در این منطقه وجود دارد ، گفت : مصرف برق غیرمجاز مرتضی گرد اقتصاد منطقه را نیز بهم زده است بگونه ای که یک پلاستیک ساز ساکن آن منطقه پول برق خود را پرداخت نمی کند و اجاره مغازه در آنجا دو برابر چهاردانگه است که به این ترتیب بازار کسانی که قانونی کار می کنند نیز بهم خورده است.
بربند تاکید کرد : قانون می گوید چون ساخت و ساز این منطقه غیرمجاز است پس شما اشتراک برق ندهید و ما نیز اشتراک نمی دهیم اما سوال اینجاست آیا جلوی ساخت و ساز گرفته شده است؟
وی اضافه کرد: در دماوند نیز شهرکی داریم که بصورت غیرمجاز ساخته شده و ما به آنها برق ندادیم اما همه مشترکان از انرژی خورشیدی استفاده می کنند و جلوی ساخت و ساز غیرمجاز هم گرفته نشده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران تاکید کرد: آیا وقت آن نرسیده ماده 8 قانون عدم واگذاری اشتراک برق به واحدهای غیرمجاز بازنگری شود؟
بربند از قانون گذاران خواست قوانینی که وضع می کنند حتما نتیجه آن را ارزیابی کنند.
وی افزود: با استفاده از انرژی خورشیدی در برخی نقاط عملا ما هیچ کاره ایم و هیچ نقشی در جلوگیری از ساخت و سازها نداریم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران با اشاره به اینکه این مطالب بارها مطرح شده است ، افزود: فیلمی نیز تهیه کردیم که در آینده در اختیار نمایندگان مجلس قرار می دهیم تا ببینند آیا هر قانونی که در آنجا به تصویب می رسد به هدف خود رسیده است یا نه؟
بربند درباره بدهی بخش نظامی نیز گفت: نظامیان در دو سال اخیر بهای برق خود را گرچه دیر اما پرداخت می کنند و چون نیروگاهی نیز دارند قرار است بدهی آنها با برق نیروگاه به صورت تهاتر محاسبه شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه اگر اقتصاد مقاومتی در کشور اجرا شود دیگر نیاز به این همه سرمایه گذاری در صنعت برق نیست ، افزود: با همین سرمایه های فعلی می توانیم مشکلات را حل کنیم البته اگر در قانون بازنگری لازم انجام شود.
*کاهش خاموشی ها و توسعه تامین مالی در اولویت است
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان تهران گفت : کاهش تلفات ، استفاده از فناوری روز، کاهش خاموشی ها و استفاده از ظرفیتهای تامین مالی از برنامه های امسال است.
سید علی بربند افزود: باید سیستمی برای اندازه گیری میزان اجرای این برنامه ها وجود داشته باشد تا مشخص شود چه میزان به سمت اقتصاد مقاومتی پیش می رویم.
وی افزود: هم اکنون 48 مگاوات برق از نیروگاههای پراکنده می خریم و به شبکه تزریق می کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران تصریح کرد: علاوه بر اینها سازمان محیط زیست نیز تکلیفی را مبنی بر کاهش 4 درصد تولید کربن متعهد شده که بخشی از آن به عهده ماست و این یعنی استفاده نکردن از سوخت فسیلی که مزایای مادی خوبی نیز دارد.
سید علی بربند درباره دادن مجوزهایی به سرمایه گذاران برای ساخت نیروگاههای پراکنده DG و تولید همزمان انرژی و حرارت CHP نیز گفت: 200 مگاوات مجوز برای سرمایه گذاران داخلی صادر شده است که با مشکل دریافت وام از صندوق توسعه ملی مواجه هستند.
وی در زمینه سرمایه گذاری خارجی ها در نیروگاههای DG گفت: سرمایه گذاران خارجی بیشتر بدنبال نیروگاههای بادی، خورشیدی و باتری ذخیره ساز انرژی هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران تاکید کرد: باید از مبتکران و مخترعان ایرانی حمایت کنیم مانند مخترع ایرانی که نیروگاه بادی به سبک بادگیرهای یزد با ارتفاع کم می سازد و ساخت نمونه ای از آن را نیز در منجیل شروع کرده است.