معاون امور دام وزارت جهاد و کشاورزی گفت: تا فروردین امسال یک میلیون و 800 هزار راس دام زنده و یک میلیون و 300 هزارتن فراورده لبنی صادر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما در چهارمین همایش سالانه ژنتیک و اصلاح نژاده دام که امروز با موضوع پیشرفت ژنتیکی ،امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی در سالن اجتماعات پژوهشگاه نیرو برگزار شد با اشاره به اینکه با این میزان صادرات طراز تجاری بخش دام مثبت شده است افزود: بر اساس گزارش های موجود طراز تجاری دربخش دام با 87 میلیون دلار ارزش صادرات و 58 میلیون دلار واردات مثبت بوده است.
وی گفت: در تولید فراورده های لبنی تنوع خوبی داریم و همین فرصت سبب شده است به بیش از 30 کشور جهان صادرات داشته باشیم.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی افزود: در بخش گوشت مرغ و تخم مرغ نیز شرایط بازار درکشورهای منطقه بسیار خوب بوده است و موفق شدیم حدود 300 هزار تن صادرات داشته باشیم.
رکنی گفت: ظرفیت بازارهای منطقه دربخش گوشت مرغ و تخم مرغ حدود 3 میلیون تن است که باید برای حضور دراین بازار تلاش کنیم.
وی افزود: مجموع تجارت جهانی دربخش گوشت مرغ و تخم مرغ 10 میلیون تن است که حدود 3 میلیون تن آن مربوط به بازارهای منطقه است.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دو سال گذشته نیز 6 هزار تن عسل صادر شده است.
رکنی از تصویب یارانه صادراتی لبنیات خبرداد و افزود: هئیت دولت پیشنهاد 200 میلیارد تومانی یارانه صادراتی را تصویب کرد و امیدواریم با ابلاغ این مصوبه و اختصاص این یارانه مشکلات مازاد تولید در این بخش رفع شود.
وی گفت: برای رفع مشکل مازاد تولید باید فرهنگ مصرف مواد لبنی اصلاح شود و سرانه مصرف از 105 کیلو به 160کیلو در سال 1404 برسد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولید محصول با کیفیت اولویت اول وزارت جهاد کشاورزی است و در بخش امور دام نیز برای تحقق این سیاست برنامه اصلاح نژاد در بخش دام سبک و سنگین اجرا می شود.
رکنی گفت: برای تولید شیر وگوشت با کیفیت بالا طرحهای اصلاح نژاد دام در مرکز مطالعات و تحقیقات اصلاح نژاد در دست اجراست بطوری که سال گذشته مواد ژنی نژاد دو منظوره گاو گوشتی - شیری سمینتال تولید شد.
وی افزود : سال گذشته 2 میلیون و 800 هزار ماده ژنی دام های سنگین اصلاح شده تولید شد که حدود 340 هزار دوز آن مربوط به نژادهای دو منظوره گاو گوشتی -شیری سمینتال بوده است.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: در بخش طیور نیز اقدامات خوبی در زمینه اصلاح نژاد انجام شده بطوری که طول دوره پرورش از دوازده هفته به 5 هفته کاهش یافته است.
رکنی همچنین ایجاد زنجیره تولید تا توزیع را برای کاهش فاصله قیمت تولید تا بازار ضروری دانست و افزود : امروز قیمت محصول در مزرعه با قیمت آن در بازار فاصله و شکاف بسیار زیادی دارد بطوری که در شیرخام فقط 41 درصد قیمت شیر سهم دامدار و 59 درصد آن سهم بازار است.
وی گفت : عدد سهم تولید کننده در بخش شیر منطقی نیست بنابراین باید حلقه های اتصال بین تولید تا مصرف منطقی ترشود تا بتوانیم از تولید کننده حمایت کنیم.