شعب ویژه اجرای احکام سرقت در دادسراها
دادستان عمومی تهران، بیشترین آمار پروندهها در دادسراها را مربوط به جرم سرقت دانست و بر تشکیل شعبه ویژه اجرای احکام سرقت در دادسراها تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی در جلسه مشترک با قضات نواحی19 (جرایم پزشکی)، 30 (امور بینالملل)، 33 ( شهید مقدس) و 35 (فرهنگ و رسانه)، یکی از مشکلات کنونی در مراجع قضایی را روند کند رسیدگیها در برخی پروندهها خواند و تعیین وقتهای طولانی را قابل پذیرش ندانست.
وی افزود: این موارد موجب ناامیدی مردم، زمینهسازی برای فساد و دلالی و کارچاق کنی می شود و علاوه بر این هم، اطالهی رسیدگی مغایر با عدالت است.
جعفری دولت آبادی با اشاره به بازدیدهای خود از دادسراهای تهران اظهار داشت: در اکثر نواحی، بالاترین آمار پروندهها مربوط به جرم سرقت است و اگر چه با کاهش پروندههای سرقت در سال گذشته مواجه بودیم اما اقدامات باید با جدیت بیشتری پیگیری شود .
وی تشکیل شعبهی ویژه اجرای احکام سرقت را ضروری خواند و از سرپرستان نواحی خواست که با توجه به آمار پروندههای سرقت در ناحیهی تحت تصدی خود، تا آخر شهریور ماه شعبه اجرای احکام سرقت در نواحی ناحیه راهاندازی کنند .
دادستان تهران در ادامه با توصیه به قضات ناحیهی جرایم پزشکی، دائر بر اینکه در پیگیریها و رسیدگی به جرایم علیه بهداشت عمومی مایوس نشوند، اظهار داشت: اقدامات شما از جمله بستن اماکنی که با ارائهی کالای فاسد سلامت مردم را تهدید میکنند ، موجب به خطر افتادن منافع عدهای میشود، لذا نقش دادسرای جرایم پزشکی در هر دو بعد تأمین امنیت قضایی و غذایی مهم است.
جعفری دولتآبادی موضوع دیگر مرتبط با متهمان زندانی را که سرپرستان نواحی باید بر آن نظارت کنند ، قرارهای بازداشت موقت صادره اعلام کرد و گفت: صدور قرار بازداشت موقت از اختیارات بازپرس است، اما وظیفهی دادستان، نظارت بر این گونه قرارهاست.
دادستان تهران در بیان ساز و کار نظارت دادستان بر قرارهای بازداشت موقت، از تشکیل واحد پیگیری قرارهای بازداشت موقت در دادستانی تهران خبر داد و سرپرستان را مکلف کرد روزانه، آمار اینگونه متهمان را به دادستانی تهران اعلام کنند .
جعفری دولت آبادی همچنین از قضات ناظر زندان خواست از اعطای مرخصی به محکومان جرایم مهم مانند قاچاق مشروبات الکلی، سرقتهای باندی و حرفهای، تشکیل و ادارهی خانهی فساد و فحشاء خودداری کنند .
نکته دیگری که دادستان تهران بر آن تأکید کرد موضوع لزوم نظارت بر قضات بود و دادستان تهران در همین ارتباط از قضات خواست در هر محل و مکانی رفت و آمد نداشته باشند یا در هر جمعی حضور نیابند و خطاب به قضات دادسرا افزود: برخی به شما مراجعه میکنند و میخواهند با شما ارتباط برقرار کنند، از آنها دوری کنید.
وی با منع سرپرستان دادسراها از بایگانی موقت پروندههای محکومان غیابی که به آنها دسترسی نیست، اقدام سازمان ثبت احوال برای تعویض کارتهای ملی و صدور کارتهای هوشمند را بهترین فرصت برای دسترسی به این محکومان خواند و به سرپرستان توصیه کرد با صدور دستور قضایی به ادارات ثبت احوال، صدور کارت هوشمند برای این محکومان را متوقف کنند .