برگزاری دومین جلسه اجلاسیه اول دوره پنجم مجلس خبرگان
دومین جلسه اجلاسیه اول دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، در این نشست، پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید چندتن از اعضای خبرگان رهبری به ایراد نطق پرداختند.
آیت الله احمد بهشتی نماینده استان فارس در مجلس خبرگان رهبری با تبریک به آیت الله جنتی برای انتخاب شدن به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری ، به جایگاه مجلس خبرگان رهبری و اصل ولایت فقیه در نظام اسلامی اشاره و در سخنانی از مدیریت ، قدرت و تدبیر مقام معظم رهبری تجلیل کرد و گفت : رهنمود های رهبر معظم انقلاب در مقاطع مختلف انقلاب به ویژه در مسائل هسته ای و برجام قابل تقدیر و ستایش است.
وی افزود :حقیقت این است که رهبری نظام ، کاری بسیار بزرگ و خطیر است. اگر نگاهی به اصول 109 و 110 قانون اساسی بعداز بازنگری که به تصویب ملت شریف رسیده است بیندازیم ، می بینیم شرایط و صفات رهبر علاوه بر اجتهاد و عدالت و تقوا ، اموری است که تعیین مصداق آن ، چندان آسان نیست . رهبر فرزانه ما از لحاظ بینش صحیح سیاسی و اجتماعی ، تدبیر ، شجاعت ، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری امتحان خود را به خوبی داده اند ، و اما وظایف و اختیارات رهبری هم توان فوق العاده میخواهد.
آیت الله بهشتی گفت: کافی است به رهنمودهای ایشان در مسئله برجام توجه کنیم که تیم مذاکره کننده را تشویق و هدایت کردند و آنها توانستند حقانیت و عزت ایران اسلامی را در همه مراحل به اثبات برسانند. اگر دشمن عهد شکنی کند، خودش غیر قابل اعتماد و مقصر است؛ ولی تیم پرکار مذاکره کننده نه قصوری دارد و نه تقصیری، بلکه باید از آنها تشکر کرد.
وی افزود: در برخی از کشورهای اسلامی مثل عربستان استبداد مطلق حاکم است مسلمان که احکام گردن زدن انقلابیونی چون شیخ نمر را امضا می کند و برای سرکوب مردم بحرین نیرو می فرستد، می گوید: مردم سوریه قانون اساسی می خواهند. ولی به رغم او مردم عربستان قانون اساسی نمی خواهند، چرا طبق اسناد پانامه 80 میلیون دلار از پول مردم را به نخست وزیر اسرائیل داده است تا برای انتخابات صرف کند؟!
آیت الله بهشتی گفت: اکنون رژیم پوشالی سعودی برای ماندگار شدن خود، دست به دامن اتحاد با اسرائیل شده است. در ترکیه هم دموکراسی اسمی برقرار است، ولی استبداد حزبی اردوغان ـ که می خواهد جانشین شاهان عثمانی باشد ـ ترکیه را بر لبه پرتگاه قرار داده است. مردم مظلوم سوریه قربانی هوس های پان عثمانیزم وی شده اند.
وی افزود: برگردیم و نگاهی بیفکنیم به شعار پربار امسال: اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل. قطعاً دولت محترم و در رأس آنها ریاست محترم جمهوری به این شعار سازنده عمل می کنند و امیدواریم که شاهد اقدامات و اعمال مدبرانه دولتمردان دلسوز باشیم.
آیت الله سید هاشم بطحائی دومین سخنران پیش از دستور جلسه دوم اجلاسیه خبرگان بود.
وی با اشاره به خط قرمزهای نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت : آیا می توان وضعیت ایران امروز را با ایران پیش از انقلاب که دهی بود از دهات امریکا، مقایسه کرد؟
آیت الله بطحائی گفت: دستاوردهایی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به برکت این انقلاب شکوهمند و رهبری امام راحل و ادامه راهبری مقام معظم رهبری به دست آمده است به قدری عظیم و گسترده است که زبان انسان قاصر از بیان آنهاست.
وی تاکید کرد: کوچکترین ناشکری و قدر نشناسی از این انقلاب ارزشمند و دستاوردهای آن صورت می گیرد عذاب الهی را در پی خواهد داشت.
آقای بطحائی در ادامه از ضرورت حفظ انقلاب اسلامی سخن گفت و افزود: اگر می خواهیم انقلابمان که ثمره خون شهیدان و مجاهدت مردم همیشه در صحنه است حفظ کنیم باید از اختلاف و تفرقه دست برداریم و کسانی که مسئولیتی در این نظام دارند باید به مشکلات این مردم وفادار رسیدگی کنند و در این صورت است که می توان قدردان نعمت انقلاب و دستاوردهای عظیم آن بود.
حجت الاسلام و المسلمین اراکی به عنوان سومین سخنران، درباره جایگاه نظام اسلامی، نکاتی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: «پاسداری از نظام و نهاد ولایت فقیه از وظایف مجلس خبرگان رهبری است؛ در حالی که شاهدیم بسیاری از رهنمودها و منویات مقام معظم رهبری در عمل به مرحله اجرا در نمیآید و این به نوعی خروج از دایره ولایت و شرع مقدس است؛ چرا که اگر رفتاری خارج از دایره ولایت صورت پذیرد و در خواستهای رهبر انقلاب کوتاهی شود، خروج از چارچوب ولایت امر است و قطعاً خلاف شرع و برای جامعه آثار وضعی به دنبال خواهد داشت و لذا مجلس خبرگان باید برای این مسئله تدبیری بیندیشد.
وی در ادامه با اشاره به مسئله تهاجم و شبیخون فرهنگی افزود: «تدبیر مناسب برای برخورد با تهاجم فرهنگی بیندیشیدیم و مهمترین چاره برای آن هماهنگی بین نهادهای فرهنگی است.
نماینده مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان با انتقاد از برخی ناهماهنگی ها، بی تدبیری ها و موازی کارها در عرصه فرهنگی، بر ضرورت وحدت رویه بین دستگاه های فرهنگی جامعه تأکید کرد.
این عضو مجلس خبرگان در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل منطقه و بروز تفکرات انحرافی و تروریستی اشاره کرد و ابراز داشت: «دشمنان با توطئه گری و تفرقه اندازی بین جامعه اسلامی به دنبال ضربه زدن به اسلام ناب محمدی و سپس به انقلاب اسلامی هستند. از این رو، ضروری است با توجه به توان و استعداد مجلس خبرگان رهبری از این توان و استعداد برای ارائه طرح های اساسی منطبق با اسلام ناب کمال استفاده و بهره برداری صورت گیرد.
وی معرفی بیشتر مجلس خبرگان در سطح کشور و بین کشورهای دیگر را خواستار شد.