آیت الله مکارم شیرازی: لزوم ترویج فرهنگ اسلامی دردانشگاهها
آیت الله مکارم شیرازی بر لزوم ترویج فرهنگ اسلامی به جای فرهنگ غربی در دانشگاهها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ایت الله مکارم شیرازی امروز در دیدار آقای فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری،با تاکید بر اینکه اهمیت موقعیت وزارت علوم باید مورد توجه مسئولان آن قرار گیرد،اظهارداشت: علوم انسانی اسلامی باید در دانشگاهها تدریس شود تا بتوانیم دانشجویان را به خودباوری مناسبی برسانیم.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ اسلامی به جای فرهنگ غربی به دانشگاه تزریق شود گفت:در دوران قبل از انقلاب اسلامی، دانشگاه مقابل حوزه قرار داشت، اما دانشجویان و حوزویان در انقلاب اسلامی در کنار یکدیگر قرار گرفته و ایران اسلامی را به قلههای سرافرازی رسانده اند به همین علت باید تعامل این دو نهاد مورد توجه قرار گیرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد، تصریح کرد: پرهیز از جناحبازی یکی از موضوعهای اولویتدار دانشگاههاست، زیرا جناحبازیها چهره دانشگاه را تخریب میکند.
آیتالله مکارم شیرازی جلوگیری از فرار مغزها را از دیگر رسالتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برشمرد و گفت:وزارت علوم نباید به راحتی بگذارد که سرمایه های کشور که سالها برای آن تلاش و هزینه کرده به راحتی از دست برود؛ مهمترین سرمایه جامعه اسلامی نخبگان است، کشورهای مختلف در جنگهای جهانی نابود شدند، اما با تکیه بر نخبگان خود توانستند کشور خود را بازسازی کنند.
وی با اشاره به اینکه تدریس علوم کاربردی باید در دانشگاهها توسعه یابد، گفت: آزادی اندیشه از اولویتهای اصلی اسلام و نظام است، اما خط قرمزهایی تعیین شده است، و کرسیهای آزاد اندیشی دانشگاهها باید خطوط قرمز را رعایت کنند تا آزادی اندیشه به طغیان اندیشه منجر نشود.
این مرجع تقلید فضاهای مجازی ناسالم را از معضلات کنونی دانست و اظهارداشت: این بسترها مشکلات بسیاری برای اقشار مختلف جامعه اسلامی به دنبال دارند و در دیدار با رئیس جمهور رفع این مشکل مورد تاکید قرار گرفته است تا جوانان از خطر این بسترهای ناسالم در امان باشند.
وی افزود: امروز شبکه های مجازی دنیا را به لجن زار تبدیل کرده است و کشور ما را نیز به سمت فضای ناسالم سوق می دهد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه گروههای تکفیری مشکلات بسیاری برای جهان اسلام به دنبال داشتهاند، تصریح کرد: استادان دانشگاه در روشنگری و تبیین اسلام ناب محمدی رسالت مشخصی دارند که باید به آن عمل کنند.
وی در ادامه سخنان خود با ذکر این مطلب که مسئله دانشگاه های تک جنسیتی در کشور های غربی همچون آلمان نیز سابقه دارد گفت: در اینگونه دانشگاه ها رشد تحصیلی و مسائل اخلاقی و تربیتی نسبت به دیگر دانشگاه ها بیشتر بوده است.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان این که در ایران نیز باید تفکیک مناسبی بین دانشجویان دختر و پسر صورت بگیرد خاطرنشان کرد: دانشگاه حضرت معصومه(س) کاملا دخترانه است و ضمن رشد علمی گسترده دانشجویان، به قول مدیران این دانشگاه درهشت سال فعالیت آن، حتی یک مسئله غیر اخلاقی گزارش و یا مشاهده نشده است.
در این دیدار دکتر فرهادی گزارشی از عملکرد وزارت علوم در بخش های مختلف آموزشی ، پژوهشی و دانشجویی و ارتقای دیپلماسی علمی کشور بیان کرد.