ثبت 110 کلیسا و کنیسه و معابد باستانی در فهرست آثار ملی
معاون سازمان میراث فرهنگی گفت: 89 کلیسا و 21 کنیسه و تعدادی معابد باستانی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد حسن طالبیان در مراسم میراث فرهنگی و صلح که در کلیسای تاریخی حضرت مریم برگزار شد، افزود: موزه ارامنه یکی از 500 موزه ای است که در کشور داریم و کلیساهای تاریخی کشورمان شامل قره کلیسا، سنت استاپنوس و مریم مقدس یکی از پرونده های جهانی ایران است.
وی با اظهار امیدواری از تکمیل پرونده کلیسای وانک و ثبت آن در آثار فهرست جهانی گفت: بیش از دو هزار سال است که اقوام و ادیان مختلف در ایران به صورت مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند و این موضوع نشان می دهد که همزیستی تاریخی این کشور از سابقه کهنی برخوردار است.
معاون میراث فرهنگی همچنین به منشور کوروش و نخستین بیانیه صلح اشاره کرد و گفت: براساس مستندات تاریخی تخت جمشید نیز 30 قوم درآن منطقه با صلح و دوستی زندگی می کردند.
وی ادامه داد: در دوره اسلامی نیز نقش صلح بسیار پررنگ است و در سوره حجرات، نساء و بقره به کرات راجع به صلح و همزیستی انسان ها اشاره و تاکید شده است و این در حالی است که در سخنان شاعران مثل سعدی، حافظ و خرقانی تاکید ویژه ای به صلح شده است.
طالبیان افزود: متاسفانه در عصر حاضر شاهد از بین رفتن بخشی از آثار منطقه هستیم، آثاری که متعلق به تمدن ایران است و از سوی دیگر ثبت جهانی آثار صرفا بهانه ای برای شناسایی ارزش های فرهنگی و احترام گذاشتن به دیگر فرهنگ ها و دروازه ورود به صلح است.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به پرونده نوروز گفت: منتظر تکمیل پرونده نوروز با حضور 12 کشور هستیم و نوروز را می توان یکی از پرونده های دانست که در جهت صلح جهانی است.
مراسم فرهنگی و صلح در آیینه میراث جهانی دیشب در موزه رامنه در کلیسای مریم مقدس برگزار شد.