آلاله آذر:
متولی تجویز و ساخت عینک طبی، صرفا وزارت بهداشت است + فیلم
عضو انجمن اپتومتریست گفت: براساس قوانین متولی تجویز و ساخت عینک طبی صرفا وزارت بهداشت است که با تربیت اپتومتریستها به این وظیفه مبادرت میکنند.
آلاله آذر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه عینک سازی های تجربی باعث بروز مشکلات در این زمینه شدهاند افزود: ساخت و تجویز عینک طبی وضعیت مناسبی در کشور ما ندارد، اپتومتریست ها براساس شرح وظایف خود مبادرت به تاسیس دفتر کار می کنند اما تناقض در امر نظارت بر ساخت عینک طبی کار را دشوار کرده است.
وی گفت: ساخت عینک طبی یک موضوع پزشکی است و صرفا تعیین شماره عینک ملاک نیست، گاها فیلترهایی نیاز است که باید یک متخصص علمی آنها را تجویز کند.
عضو انجمن اپتومتریست افزود: اپتومتری علم مراقبت از بینایی و ارائه خدمات بینایی است بطوریکه اپتومتریست ها وظایفی نظیر اصلاح عیوب انکساری چشم به وسیله عینکها، لنزها و عدسی های تلسکوپی را به عهده دارند.
وی گفت: درمان غیر جراحی انحرافات چشمی، حفاظت از سلامت بینایی صنعتگران، درمان اختلالات دید دو چشمی، انجام تصویربرداری های چشمی و ساخت عینک طبی مطابق با موازین علمی از دیگر مسئولیت های تعیین شده برای اپتومتریستهاست.
بیمه ها فقط عینک نمره دار را پوشش می دهند
عضو انجمن اپتومتریست گفت: بیمه صرفا هزینه عینک های شماره دار را پوشش می دهد درحالیکه در برخی بیماری های چشم، عینک های تجویز شده هیچ نمره ای ندارند.
آذر افزود: در برخی بیماری ها، عینک بیمار باید به فیلتر پولاریزه یا فیلتر زرد مجهز شود تا مریض دید بهتری پیدا کند اما این عینک ها مشمول پوشش بیمه ای نمی شوند.
وی گفت: گاها عینک های آفتابی، عینک کار با رایانه و یا عینک های بلوکات هم برای بیماران جزو عینک های طبی محسوب می شوند اما بیمه ها با رفتارهای متناقض از پرداخت هزینه ها سرباز می زنند.
عضو انجمن اپتومتریست افزود: در دو دهه گذشته آمار تنبلی چشم کودکان 3 تا 6 سال ما حدود 5 درصد بود اما به همت اپتومتریست ها طرح سراسری پیشگری از تنبلی چشم در کشور اجرا شد و اکنون این آمار به کمتر از یک درصد رسیده است.
وی گفت: طرح هایی نظیر غربالگری ضایعات عصب چشمی و طرح اختلالات چشمی ناشی از دیابت یا فشار خون، بصورت دوره ای در کشور اجرا می شود که مشکلات چشمی را در کشور کاهش می دهد.