دیناروند:
قاچاق مکملهای غذایی بیش از داروست
رئیس سازمان غذا و دارو: درصد قاچاق درحوزه مکمل های غذایی به ویژه در مکمل های ورزشی و پرورش اندام بسیار بالاتر از داروست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر دیناروند در حاشیه رونمایی از داروی «یدوفولیک» در جمع خبرنگاران افزود: این فرآورده مکملی تغذیه ای است که چون در کشور ما کمبود یُد جدی است ضرورت دارد برای زنان باردار استفاده شود.
وی ادامه داد: از 30 سال گذشته با غنی سازی نمک کارهای بسیاری درخصوص تأمین یُد در کشور صورت گرفت و بیماری گواتر در کشور کنترل شد.
دیناروند افزود: مطالعات نشان می دهد در زنان باردار نمک به تنهایی کمبود یُد را برطرف نمی کند آنان نیاز دارند ُمکمل ید مصرف کنند.
وی با بیان اینکه مکمل ید و فولیک شامل ید و اسید فولیک است گفت: هر دوی اینها برای زنان باردار ضروریست و پروتکل معاونت بهداشتی بر آن نظارت دارد و اشاره به استفاده از این مکمل قبل از زمان بارداری، بارداری و در زمان شیردهی است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: این مکمل کمک می کند سطح بهره هوشی(IQ) و هوش نوزادان ایرانی پایین نیاید چرا که پایین بودن ید در دوران بارداری و شیردهی اثر نامطلوب بر سطح هوشی افراد دارد و این مکمل جلوی عوارض فکری و ذهنی را می گیرد.
وی افزود : این فرآورده، دارو نیست اما کاربردش به اندازه داروها مفید است.
دیناروند گفت: سه شرکت دانش بنیان این مکمل را تهیه کرده اند و تأییدیه نهایی آن فراهم شده است.
وی با بیان اینکه سالانه 1500 مورد بارداری در کشور داریم ادامه داد: درصد کودکان در معرض کاهش هوشی 15 درصد است که با این مکمل به صفر می رسد.
دیناروند در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: 4 سال گذشته وضعیت مکمل های غذایی به گونه ای بود که 15 درصد نیاز داخلی را تأمین می کرد اکنون تعداد پروانه های ساخت مکمل از 1200 گذشته و عمدتاً در مکمل ها سهم بازار داخل افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: در شرایطی که زندگی صنعتی شده است نیاز به مکمل یاری زیاد است و 45 درصد بازار مکمل های تغذیه ای، داخلی و بیش از 50 درصد وارداتی است و امیدواریم ظرف چند سال آینده، مکمل های تغذیه ای بازار داخل به 70 درصد برسد.
دیناروند با بیان اینکه کارهای زیادی را برای اینکه محصولات معتبر مکمل های غذایی امکان ورود به کشور داشته باشند انجام می دهیم گفت: هنوز درصد قاچاق در این حوزه بسیار بالاتر از دارو و حدود 20 درصد است این در حالیست که در دارو 1 تا 5 درصد قاچاق صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه در فرآورده های آرایشی 50 درصد قاچاق وجود دارد، افزود: مبارزه با قاچاق چند وجه دارد که شامل اصلاح قوانین برای تولید است، در این باره نباید کاری کنیم تا کسانی که قانونی کار می کنند دچار مشکل شوند و سپس تعرفه ها به گونه ای اصلاح شود که حمایت از تولید داخل صورت گیرد و واردات قانونی با قاچاق جایگزین نشود.
دیناروند ادامه داد: با درگاه اینترنتی سازمان غذا و دارو در سال 95 عرصه برای ورود قاچاق دارو و مکمل تنگ خواهد شد.