آخوندی : اهمیت راهگذر چابهار برای ایران، افغانستان و هند
وزیر راه و شهرسازی راهگذر - چابهار را برای ایران ، افغانستان و هند مهم دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عباس آخوندی در مصاحبه تلفنی با شبکه خبر، با اشاره به امضای سند موافقتنامه تأسیس راهگذر چابهار، گفت: با تاسیس این راهگذر، ایران از طریق شبکه ریلی ، میتواند به آسیای میانه تا چین و روسیه متصل شود.
آخوندی افزود: یکی از یادداشت تفاهمنامه هایی که به امضا رسید اظهار تمایل هند برای سرمایهگذاری در راهآهن چابهار – زاهدان به ارزش یک میلیارد و 300 میلیون دلار است.
وی ادامه داد: از سال گذشته اجرای این خط آهن با بودجه داخلی وزارت راه و شهرسازی، آغاز شده و تا کنون زیرسازی پروژه در محور چابهار – ایرانشهر به میزان40 درصد، پیشرفت فیزیکی داشته است دضمن اینکه هند هم، تمایل خود را برای تامین مالی ادامه پروژه ، اعلام کرده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بهره برداری راه آهن چابهار – زاهدان در 3 سال آینده ، افزود : در حال حاضر ایران یکی از مسیرهای ترانزیتی به سمت افغانستان است که از مرز میلک سیستان و بلوچستان عبور میکند و کل بارهای افغانستان میتواند از این مسیر ترانزیت شود.
آخوندی درباره تاثیر امضای موافقتنامه تاسیس راهگذر چابهار (راهگذر بینالمللی حمل و نقل و ترانزیت ایران هند و افغانستان) در درون منطقه خاورمیانه گفت : در افغانستان معادن زیادی از جمله آهن وجود دارد که برای هندیها، بسیار ارزشمند است. در واقع این راهگذر، مسیری برای انتقال این مواد معدنی به هندوستان است که برای هند به جهت دسترسی به این معادن و برای افغانستان به لحاظ صادرات مواد استخراج شده از معادن ، اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه منطقه جنوب شرق ایران، قدرت جذب جمعیت و توریسم بسیار زیادی دارد، گفت: این منطقه به آبهای آزاد، دسترسی دارد اما به دلیل اینکه توسعه پیدا نکرده است جمعیت کمی دارد.
آخوندی اظهار کرد : برای فعال کردن راهگذرچابهار ، برای هزینه ترانزیت زمینی حدود 50 درصد ، تخفیف داده شده است و در بخش دریایی نیز برای پهلوگیری و هزینههای ترمینالی، تخفیفهای 30 درصدی و 55 درصدی پیش بینی شده است.