بازار نفت، صعود تدر یجی قیمت ها ،
تلاش ایران و لیبی برای تثبیت صادرات نفت
تلاشهای ایران و لیبی برای تثبیت صادرات نفتی خود و تردیدها در رسیدن به توافق در اوپک بر بازار نفت موثر بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در پایگاه اینترنتی خود نوشت: دیروز برای چهارمین روز متوالی کاهش قیمت نفت ادامه داشت و به چهل و هشت دلار در هر بشکه رسید.
متغیرهای تغییر ارزش معاملات
عوامل متعدد ارزش معاملات را تحت تاثیر قرار داد.
اراده ایران در خصوص تثبیت تولید، افزایش مجدد تولید نفت خام لیبی و افزایش تردیدها درباره رسیدن به توافق در نشست آتی سازمان اوپک از مهمترین این عوامل هستند.
ادامه نوسان در عرضه
در حال حاضر و پس از کناره گیری کانادا از تولید نفت ماسه ای به علت آتش سوزی در جنگل ها و کناره گیری نیجریه و ونزوئلا از این عرصه به علت بحران های سیاسی که به طور مسلم بر تولید نفت در این دو کشور تاثیر می گذارد، میزان افزایش عرضه نفت بین حدود یک میلیون و پانصد هزار بشکه در روز در نوسان است.
پیش بینی می شود درصورتی که شرکت های انرژی آمریکا میزان حفاری ها را برای تولید نفت شیل (shale) افزایش دهند و تعداد حفاری های هفته گذشته ثابت بماند، تولید نفت خام در سطح جهان افزایش می یابد.
سرمایه گذاران نگران این هستند که عرضه بیش از حد در چهار روز اخیر به ویژه پس از اظهارات مقامات ایران که در برابر پیشنهاد تثبیت تولید سرسختی نشان دادند، بر تعاملاتشان تاثیر بگذارد.
روند صعودی تولید و صادرات ایران
این در حالی است که رکن الدین جوادی، معاون وزیر نفت ایران روز یکشنبه گذشته گفت ایران برای متوقف کردن افزایش تولید نفت خام و صادرات آن برنامه ریزی نمی کند. وی خاطرنشان کرد صادرات نفت ایران به استثنای میعانات گازی به دو میلیون بشکه در روز رسیده است و تا اواسط تابستان به دو میلیون و دویست هزار بشکه در روز خواهد رسید.
وضعیت نفتی لیبی
الشرق الاوسط در بخش دیگری از این گزارش نوشت: به نظر می رسد لیبی پس از تشکیل دولت وفاق ملی و حمایت شرکت ملی نفت لیبی و داشتن آرزوی رسیدن به سطح تولید یک میلیون بشکه در روز مجددا به عرصه بازخواهد گشت تا نقشی کلیدی را در بازارهای نفتی ایفا کند و بر قیمت ها تاثیر بگذارد.
امری که به گفته محمد الحراری، سخنگوی شرکت ملی نفت لیبی موجب شده است تولید نفت این کشور از زیر دویست هزار بشکه به بیش از سیصد هزار بشکه در روز افزایش یابد.
سخنگوی شرکت نفت لیبی همچنین در ادامه گفت احتمالا در آینده نزدیک، میزان تولید براساس وضعیت میدان نفتی سریر و میزان برق موجود به سیصد و پنجاه و سیصد و شصت هزار بشکه در روز خواهد رسید.
روسیه و صادرات به چین
در مقابل روسیه، در زمینه صادر کردن نفت به چین در ماه آوریل رکورد ثبت کرد و از عربستان پیشی گرفت. دیروز دوشنبه داده های گمرکی نشان داد روسیه بزرگترین صادر کننده نفت خام به چین شده است. واردات نفت چین از روسیه نسبت به سال گذشته صعود جهشی داشت.
میزان واردات نفت چین از ایران نیز با کاهش پنج ممیز یک دهم درصدی در ماه آوریل نسبت به سال گذشته به ششصد و هفتاد و یک هزار و صد و هفتاد و شش بشکه در روز رسید.
تقویت قیمت ها در راه است !
یکی از عواملی که احتمالا در آینده با توجه به کاهش عرضه نفت به علت بحران نیجریه و ونزوئلا و آتش سوزی ها در کانادا ، در جهت تقویت قیمت ها است ، کاهش اکتشافات نفتی در سال دو هزار و پانزده میلادی به کمترین میزان از سال هزار و نهصد و پنجاه و دو میلادی است.
تحلیلگران بانک «مورگان استنلی» نیز دیروز اعلام کردند اکتشافات نفتی در سال دو هزار و پانزده میلادی به کمترین سطح از سال هزار و نهصد و پنجاه و دو میلادی کاهش یافته است.