سخنگوی دستگاه دیپلماسی از سفر دوره ای آقای ظریف به شرق اروپا در هفته آینده خبر داد.
حسین جابری انصاری در نشست خبری گفت: وزیر امورخارجه به کشورهای لهستان، سوئد، لتونی و فنلاند سفر خواهد کرد.
وی گفت: در این سفرها شاهد مجموعه ای از دیدارها، سخنرانیها و مذاکرات آقای ظریف برای گسترش همکاری های دو جانبه خواهیم بود.
جابری انصاری افزود: وزیر خارجه پس از این سفر دوره ای به برخی دیگر از کشورهای اروپایی سفر خواهد کرد که در ادامه اطلاع رسانی می شود.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران گسترش همکاریهای متوازن براساس نیازهای ما با همه کشورهایی است که حاضر به تعامل مشترک و برابر با ما هستند و بر همین اساس شاهد سفر مقامات کشورمان به مناطق مختلف جغرافیایی و نیز سفر مقامات دیگر کشورها به ایران هستیم.
وی گفت: سفر آقای ظریف به این چهار کشور اروپایی ، پنج روزه است که هفته آینده آغاز می شود و اطلاعات دقیق تری در باره آن منتشر می کنیم.
* عربستان مسئول بستن راه حجاج ایرانی
سخنگوی وزارت امور خارجه هشدار داد: اگر عربستان تغییری در رویه خود ایجاد نکند، مسئول بستن راه حجاج ایرانی خواهد بود.
جابری انصاری در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره ادامه مواضع گستاخانه مقامات عربستان در پی منتفی شدن اعزام حجاج ایرانی گفت: موضوع حج در مسیر خودش پیگیری شد اما متاسفانه با ادامه کارشکنی دولت عربستان در خصوص مسائل اساسی مرتبط با امنیت حجاج ایرانی، نقل و انتقالات آنان و صدور روادید عملا دچار مشکل هستیم.
وی افزود: دولت بر اساس اینکه حج فریضه ای اسلامی است این موضوع را با حداکثرخویشتنداری از جنبه اجرایی و فنی پیگیری کرد اما اگر عربستان تغییری در رویه اش ایجاد نکند مسئول بستن راه حجاج ما خواهد بود.
جابری انصاری در پاسخ به این پرسش که چه زمان به گستاخی مقامات عربستان پاسخ خواهیم داد گفت: بارها گفته ایم بنا نیست جمهوری اسلامی ایران در زمین بازی طرف مقابل بازی کند دولت عربستان تشدید درگیری ها در منطقه را به عنوان اولویت خود برگزیده است در حالی که ما در پی گسترش همکاری ها و ایجاد ثبات در منطقه هستیم.
وی تاکید کرد: ما به هیچ عنوان تشدید درگیری ها را پیگیری نمی کنیم زیرا تشدید تنش ها در غرب آسیا و شمال افریقا به زیان همه ملت های منطقه و جهان خواهد بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: این سیاست ثابت و اصولی ماست که با روش های مناسب در عین عزت و اقتدار ملی پیگیری خواهد شد.
جابری انصاری تصریح کرد: اظهار نظرهایی علیه ملت ایران دقیقا همان مسئله ای است که بارها گفته ایم از همین نوع نگاه و رویکرد است که تروریسم افراطی و تکفیری در منطقه و جهان ایجاد شده و همین ادبیات ناپاک و مغزهای معلول است که منشأ تروریسم و افراط گرایی و مشکلات و بحران های کنونی و کشتارهای بی رویه در منطقه و جهان است.
وی افزود: ادامه این اظهارات برای جهانیان به روشنی نشان می دهد که تفکر افراطی و تکفیری و کشتار دیگران از چه جایی نشأت می گیرد و چه کسانی از تروریست ها از نظر عقیدتی، ایدئولوژیکی و مالی پشتیبانی می کنند.
جابری انصاری اضافه کرد: این تاکیدی بر ارزیابی های همیشگی ماست که برخورد همه جانبه با تروریسم به عنوان مشکل مشترک جهان منوط به توجه به آبشخورهای این اندیشه است که البته نوعی حرکت در افکار عمومی جهان به سمت یافتن این منشأ شکل گرفته است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره برگزاری یک رزمایش نظامی در ازمیر ترکیه با مشارکت 11 کشور گفت: ما موضع ویژه ای درباره این رزمایش نداریم اما بر موضع ثابت خود درباره تحولات امنیتی منطقه تکرار و تاکید می کنیم تامین امنیت منطقه بر عهده کشورهای منطقه است.
جابری انصاری افزود: بدون توافق کشورهای منطقه و بدون اجماع در زمینه مقابله با تروریسم و افراط گرایی به عنوان منشأ بی ثباتی و مشکلات منطقه امکان برقراری امنیت و ثبات فراهم نمی شود.
وی هر گونه اقدام برای ایجاد امنیت در منطقه را منوط به توافق اساسی کشورهای منطقه برای برخورد همه جانبه با ترویسم و افراط گرایی و داعش دانست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی محتوای نمایشگاه هولوکاست در تهران را مربوط به نسل کشی مستمر صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی فلسطین دانست.
حسین جابری انصاری در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره واکنش صهیونیست ها و مدیرکل یونسکو به برگزاری نمایشگاه هولوکاست در تهران گفت: برگزارکننده این نمایشگاه موسسه ای غیردولتی و مردم نهاد است.
وی افزود: برپاکنندگان این نمایشگاه صراحتا هدف گیری نمایشگاه را هولوکاستی دانستند که در طول دهه های گذشته تاکنون از جانب صهیونیست ها علیه ملت فلسطین ادامه دارد و همین توضیحات کافی است .
جابری انصاری گفت: ما به عنوان دولت برپا کننده این نمایشگاه نیستیم اما برگزارکنندگانش صراحتا اعلام کرده اند منظورشان هولوکاست جاری در فلسطین است موضوعی که جامعه جهانی نیز بر آن تاکید دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: ادامه اشغال گری صهیونیست ها و نفی موجودیت ملت فلسطین موضوعی است که همه ملت ها از آن آگاهند مساله ای که وجدان جامعه جهانی در برابر آن قرار دارد.
وی ادامه داد: اقدام صهیونیست ها در نسل کشی فلسطینیان به شکل روزانه و لحظه ای انجام می شود که با واکنش جامعه جهانی و وجدان های آزاده در عرصه بین المللی مواجه است .
جابری انصاری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا برای کمک به مبارزه با تروریسم در عراق نیروی نظامی خواهید فرستاد گفت: جمهوری اسلامی از اقدامات دولت عراق و سوریه در مبارزه با تروریسم و بازگشت ثبات به این کشور حمایت می کند.
وی هرگونه اقدام کمکی ایران به این کشورها را منوط به درخواست رسمی دولتهایشان در چارچوب روابط دو جانبه دانست.
سخنگوی وزارت امرخارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره انتشار خبری مبنی بر عبور سرکرده طالبان از مرزهای ایران گفت: مراجع ذیربط در کشورمان این موضوع را که چنین فردی در زمان گفته شده از مرز ایران وارد پاکستان شده است رد می کنند .
جابری انصاری در پاسخ به پرسش دیگری درباره سفر نخست وزیر هند گفت: سفر آقای مودی از دیروز آغاز شده است و امروز برنامه های رسمی آن انجام می شود؛ این سفر هم به علت روابط تاریخی دو کشور و هم از نظر جایگاه هند در منطقه و جهان مهم است.
وی افزود: همکاری های اقتصادی در حوزه های مختلف بویژه در زمینه انرژی در دستور کار این سفر قرار دارد بویژه آنکه ایران تا قبل از تحریم ها دومین تامین کننده نفت هند بوده و در پسابرجام نیز حرکت به سمت همکاری های سابق و افزایش آن در دستور کار است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: در این سفر قرار است 14 سند همکاری مشترک در زمینه های مختلف بویژه در عرصه های اقتصادی امضا شود که امیدواریم این سفر منشاء برکات بسیاری برای همکاری های مشترک دو جانبه باشد.
جابری انصاری همچنین از سفر امروز رئیس جمهور افغانستان به کشورمان به منظور برگزاری اجلاس سه جانبه ایران، هند و افغانستان خبر داد.
وی گفت: در این اجلاس سه جانبه قرار است درباره همکاری ها در بندر چابهار به عنوان بندری که قرار است نقش مشترکی در تبادلات تجاری سه کشور داشته باشد گفتگو شود.
جابری انصاری ابراز امیدواری کرد: این توافق منشا گسترش همکاری های سه کشور در این حوزه جغرافیایی شود.
وی گفت: سفر مقامات هند و افغانستان به تهران و توافق سه جانبه درباره تبادلات تجاری از بندر چابهار نتایج روشن اقتصادی و توسعه ای در پی خواهد داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره پیشنهاد روسیه برای مذاکرات صلح افغانستان با مشارکت ایران و روسیه گفت: ایران از هر گونه اقدام برای صلح و ثبات در افغانستان استقبال می کند.
وی افزود: در صورتی که چنین پیشنهادی مدنظر دولت افغانستان و دیگر کشورهای موثر در منطقه باشد ایران هم از آن استقبال می کند.
جابری انصاری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره اظهارات اخیر آقای بعیدی نژاد در خصوص تبادلات مالی بانک های اروپایی و بانک های کشورمان گفت: اقدامات اقتصادی و تجاری زمان بر است و با حرکتی آرام اتفاق می افتد.
وی افزود: آنچه در جریان است این است که تلاشهای دیپلماتیک با کشورهای مختلف جهان آغاز حل و فصل این مشکلات است که این مسیر ادامه دارد و باید تکمیل شود.
جابری انصاری گفت: مسیر پیش روی ما ، مسیر درستی است که ما در حال حرکت هستیم و مجموعه اقدامات و پیگیریهای دیپلماتیک جمهوری اسلامی در مسیر استفاده از نتایج و فوائد برجام در زمینه اقتصاد ملی ادامه دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: در روزهای اخیر بخشی از بدهی های دولت هند به ایران از طریق شبکه بانکی پرداخت شد و برخی اقساط بدهی ها نیز از همین طریق پرداخت خواهد شد و این مسیر ادامه می یابد.
وی افزود: همین موضوع درباره مطالبات ما از کشورهای دیگر نیز نتیجه بخش خواهد بود مسیری که آرام اما با نتایج خوب پیش می رود.
* امریکا بر لایههای مستمر اقدامات ضدایرانیاش نیفزاید
سخنگوی وزارت امور خارجه ابراز امیدواری کرد امریکا بر لایههای پیدرپی اقداماتش علیه ملت ایران که از 28 مرداد 1332 تاکنون ادامه دارد اضافه نکند.
جابری انصاری در پاسخ به پرسشی در باره بازگشایی پرونده پترسون 2 (انفجار بیروت) و احتمال تکرار پرونده دستبرد به 2 میلیارد دارایی کشورمان گفت: همه تدابیر لازم برای تکرار نشدن این موضوع از جانب مراجع ذیربط بانکی و دیگر نهادها در دستور کار و پیگیری است.
وی با ابراز تاسف از اقدامات غیرقانونی دادگاههای امریکا و حمایت دیگر نهادهای این کشور آن را یک نوع راهزنی بین المللی دانست و افزود: براساس آنچه تاکنون انجام داده ایم حقوق ملت ایران دیر یا زود استیفا خواهد شد.
جابری انصاری ابراز امیدواری کرد با تدابیر دولت امریکا امکان اجرای چنین اقداماتی از جانب برخی نهادهای داخلی کشور فراهم نشود.
وی گفت: آنچه تاکنون انجام شده نقض قوانین بین المللی و ارجح دانستن قوانین داخلی این کشور بر روابط بین المللی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان مبنی بر اینکه وقت اجرای طرح (ب) برای سوریه فرارسیده است تصریح کرد : تشدید بحران سوریه و حرکت آن به سمت بحرانی حل نشدنی یا شبه حل نشدنی نتیجه اجرای طرح های الف، ب، ج و د کشورهایی مانند عربستان است .
جابری انصاری گفت: کشورهایی که در تشدید این بحران و حرکت آن به سمت بحرانی حل نشدنی که منشأ ناامنی در کل منطقه شده و به زیان همه ملت های جهان است، راه حل های جدیدشان هم در مسیر تشدید این بحران خواهد بود.
وی حل سیاسی بحران سوریه را یگانه راهکار حل و فصل این بحران دانست وتاکید کرد: تروریسم و افراط گرایی باید مد نظر همه کشورها قرار گیرد و در پرتو تقابل با این تهدید، دیگر مسائل نیز تدبیر و پیگیری شود، مسیری که طراحی و اجرای آن متضمن مراجعه به ملت سوریه به عنوان حَکم در انتخاباتی آزاد است .
جابری انصاری گفت : موضع جمهوری اسلامی در این باره شفاف است و ما معتقدیم ادامه راه حل های گذشته به تشدید بحران و بی ثباتی در کل جهان منجر خواهد شد .
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره نتایج نشست وین درباره سوریه افزود: بخش عمده ای از وقت این اجلاس صرف تکرار مواضع گذشته شد یعنی همان مشکلی که بارها گفته بودیم و در این اجلاس نیز شاهدش بودیم.
جابری انصاری موفق نشدن راه حل های سیاسی در سوریه را ناشی از وجود نداشتن اجماع کشورها درباره مشکلات کنونی و اولویت هایی دانست که باید در مبارزه با تروریسم مد نظر باشد.
وی افزود : بارها گفته ایم اگر مبارزه با تروریسم وافراط گرایی اولویت باشد و کشورهای مختلف منطقه مجموعه اقداماتشان را بر اساس این اولویت تنظیم کنند و دیگر مسائل در پرتو آن پیگیری شود این بحران رفع خواهد شد .
جابری انصاری تصریح کرد : اما چنین اجماعی نیست و برخی دولت های منطقه از تروریسم در چارچوب منافعشان استفاده ابزاری می کنند که این سبب به هم خوردن اولویت ها و از بین رفتن امکان موفقیت در مسیر راه حل سیاسی شده است .
وی گفت : در نشست اخیر وین نیز شاهد طرح تکراری مواضع برخی کشورها بودیم و مواد سند این نشست نیز تکرار مواد اسناد پیشین بود؛ مهم اجرای این اسناد است .
جابری انصاری اجرای اسناد مرتبط با مذاکرات صلح سوریه را منوط به اولویت دهی همه کشورها در مبارزه با تروریسم دانست.
صهیونیستها مسئول هر حادثه برای 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ، رژیم صهیونیستی را در قبال هرگونه حادثه برای چهار دیپلمات ربوده شده کشورمان به ویژه سردار متوسلیان مسئول دانست.
حسین جابری انصاری در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره انتشار خبری مبنی بر زنده بودن سردار متوسلیان و سه دیپلمات ربوده شده دیگر کشورمان در لبنان گفت : موضع مشخص ما در این باره بارها اعلام شده است این دیپلمات ها سال 61 در خاک لبنان در منطقه زیرسیطره فالانژها ربوده و به صهیونیست ها تحویل داده شده اند.
وی افزود: این دیپلمات ها در زمان ربایش زنده بوده و در شرایط آرام و بدون درگیری ربوده شده اند به نحوی که هنگام پیاده شدن از خودروهایشان ربوده و به صهیونیست ها تحویل شده اند. همه شواهد و قرائن درابتدای حادثه حاکی از این واقعیت است و برای هر موضوع دیگر خلاف این شواهد باید بینات قاطع ارائه شود.
جابری انصاری تاکید کرد: مادام که شواهد دیگری در این باره ارائه نشود طبیعی است که بینات مربوط به همان وضعی که بازداشت شده اند ملاک تلقی می شود و مسئولیت هر حادثه برای دیپلمات های کشورمان متوجه رژیم صهیونیستی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره استقرار سامانه موشکی امریکا در رومانی تاکید کرد : هرگونه اقدامی که متضمن توجه دادن خطرات و مشکلات به ایران باشد مطرود و غیرقابل قبول است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تهدیدی علیه هیچ کشوری نیست و وقایع تاریخی بیش از دو سده اخیر نیز این حقیقت را نشان می دهد که ما نه فقط تهدیدی علیه هیچ کشوری نبوده ایم که هدف توطئه دیگر کشورها نیز بوده ایم و حتی خاک کشورمان را جدا و تهدیدمان کرده اند.
جابری انصاری ، سیاست نظامی کشورمان را مبتنی بر دکترین دفاعی برای حفظ امنیت و ثبات جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: هر اقدامی از جانب دولت هایی که منشا تهدیدات مکرر و اقدامات عملی تهدید کننده علیه منافع کشورمان در چند دهه پیش تاکنون بوده اند برای گم کردن مسیر صحیح حوادث است که از جانب ما پذیرفته نیست.
وی سیاست جمهوری اسلامی ایران را گسترش همکاری با کشورهای جهان در مسیر منافع مشترک ملت ها دانست و افزود: ایران تهدید علیه هیچ کشوری را نمایندگی نمی کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اخبار برخی رسانه ها درباره پیشنهاد امریکا برای ایجاد امکان مبادلات دلاری در قبال مذاکره درباره محدودیت برنامه موشکی کشورمان این موضوع را از سنخ گزارش های رسانه ای دانست و افزود: چنین موضوعی در گفتگوهای رسمی مطرح نشده است.
جابری انصاری تاکید کرد: موضع خود را بارها در این باره اعلام کرده ایم که برنامه موشکی ایران برنامه ای مبتنی بر منظومه دفاعی ماست که طبق نیازهای امنیت ملی تنظیم می شود و مذاکره و توافق با هیچ کشوری در این باره ممکن نیست .
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره رایزنی برای آزادی نزار زاکا ، جاسوس امریکایی بازداشت شده در کشورمان گفت : این پرونده ای قضایی است که اطلاعات آن پیشتر از جانب مقامات قضایی کشورمان در مرحله رسیدگی اعلام شده است.
جابری انصاری افزود: در چارچوب روابط خوبی که با دولت لبنان داریم درخواست های این کشور را شنیده ایم که برای حل و فصل این پرونده مساعدت کنیم اما طبعا این موضوعی قضایی است .
وی گفت: با این حال دولت تلاش خواهد کرد برای تسهیل در تسریع رسیدگی به این پرونده کمک کند اما در نهایت به چنین پرونده هایی در مراجع قضایی رسیدگی می شود و حکمی که اعلام خواهد شد حکم نهایی خواهد بود و در احکام قضایی دخالت نمی کنیم.
جابری انصاری در پاسخ به پرسش دیگری درباره پرداخت بخشی از بدهی هند به کشورمان گفت : این یکی از دستور کار گفتگوی مقامات دو کشور قبل از سفر نخست وزیر هند به کشورمان بود و در آستانه این سفر بخشی از اقساط هند به حساب های کشورمان پرداخت شد.
وی این اقدام هند را مقدمه ای برای گسترش همکاری های دو کشور هم در زمینه نقل و انتقالات بانکی و هم متضمن پیام های روشنی در این زمینه دانست .
جابری انصاری گفت : اگر چه این اقدام به آرامی درحال انجام است اما بقیه اقساط نیز طبق توافقات در فاصله زمانی نه چندان طولانی پرداخت خواهد شد.
* تقبیح انتشار کامنتهای ضد رئیس جمهور کرواسی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی انتشار مطالب غیراخلاقی علیه رئیس جمهور کرواسی را مغایر با اخلاقمداری و ادب ملت ایران دانست و آن را تقبیح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین جابری انصاری در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره انتشار کامنت های سخیف برخی کاربران ایرانی در فضای مجازی علیه رئیس جمهور کرواسی گفت: این اتفاقی است که گاه در مناسبات مختلف در صفحات شخصیت ها روی می دهد و شایسته اخلاق و ادب ملت ایران نیست.
وی افزود: این موضوع وجهه ملت ایران را مخدوش می کند که پذیرفتنی نیست و ما آن را رد می کنیم امیدوارم با توجه قشرهای مختلف و فعالان فضای رسانه ای مجازی چنین اتفاقاتی تکرار نشود و بیش از آنکه از نظر قانونی به این موضوع نگاه کنیم از منظر فرهنگی و آموزشی به آن نگاه می کنیم.
جابری انصاری در پاسخ به احتمال پیگرد حقوقی این موضوع از جانب وزارت امور خارجه ، سامان دادن این موضوع را از طریق دستورالعمل ناممکن دانست و گفت: همه ما در زمینه ترویج فرهنگ صحیح در این باره مسئولیم .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی از فعالان فضای مجازی خواست با توجه به این موضوع در حد و اندازه ادب ، فرهنگ و تمدن ایرانی ظاهر شوند تا شاهد تکرار چنین پدیده های زشتی در آینده نباشیم.
جابری انصاری در این حال فروکاستن سفر رئیس جمهور کرواسی به این موضوع را نیز نادرست
دانست و گفت : این سفر ، سفر موفقی بود که به امضای موافقتنامه همکاری های دوجانبه و سند همکاری اتاق های بازرگانی دو کشور منجر شد .
وی افزود: هیئت بزرگ اقتصادی، رئیس جمهور کرواسی را همراهی می کرد و این سفر ، از جمله سفرهایی بود که در شرایط جدید سیاست خارجی ایران انجام شد که منشا خیرات و همکاری های دو کشور در حوزه های مختلف خواهد شد.
جابری انصاری در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضع وزارت خارجه در خصوص سرکوب راهپیمایی کارگری در فرانسه گفت : بنا نیست ما درباره همه تحولات بین المللی واکنش نشان دهیم اما اصول ثابتی در سیاست جمهوری اسلامی ایران هست که در عین پرهیز از مداخله در امور داخلی کشورها از ملت ها برای استیفای حقوقشان حمایت کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره احتمال اقدام کشورمان برای دفاع از حقوق ملت فلسطین در قالب برجام 2 گفت: مسئله فلسطین متمایز از مسائل موجود در منطقه غرب آسیا و شمال افریقاست.
وی حل و فصل مسائل داخلی کنونی میان ملت ها و جریان های سیاسی را منوط به حل سیاسی و توافق جریان های مختلف و کمک کشورهای منطقه به پیشبرد مسیر صلح و مقابله با تروریسم و افراط گرایی دانست.
جابری انصاری گفت : اما مسئله فلسطین نتیجه اشغال این کشور از جانب رژیم صهیونیستی است که با شکل گیری دولتی جعلی و غاصب در سرزمین فلسطین رخ داد که در پی آن حقوق اساسی ، پایه ای و اصولی یک ملت نقض شده است.
وی افزود: متاسفانه در روند گفتگوهای صلحی که در یک دهه پیش انجام شد حتی حداقل حقوق
ملت فلسطین نیز به آنان داده نشد و روند صلح به علت ادامه سیاست مبتنی بر توسعه طلبی ، اشغالگری
و تبعیض نژادی از جانب صهیونیست ها تامین نشده و از مذاکرات صلح هیچ باقی نمانده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی حل مسئله فلسطین را منوط به رفع اشغال و به رسمیت شناخته شدن حقوق
ملت این کشور در تعیین سرنوشت و حقوق پایه ای این ملت دانست.
جابری انصاری گفت : در دهه اخیر به مرور نوعی توجه در افکار جهانی به منشا تاریخی بی ثباتی ناشی از اشغال فلسطین و تروریسم سازمان یافته صهیونیست ها شکل گرفته و موج حرکت های مردمی در مجالس کشورهای مختلف به تصویب قوانین جدید در تحریم کالاهای تولیدی این رژیم اشغالگر و مبادلات با این رژیم منجر شده است.
وی تاکید کرد: ما به طور اساسی از حقوق ملت فلسطین در تعیین سرنوشتشان و از همه راه های قانونی و مشروع برای استیفای حقوق این ملت حمایت می کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در تهران گفت : گسترش همکاری های ایران و اروپا در سفر موگرینی به تهران و در مذاکرات مستمر پس از آن ادامه دارد که در خصوص برخی همکاری ها به طور مشخص توافق شده است و رایزنی درباره موضوعات دیگر ادامه دارد.
جابری انصاری ، ایجاد دفتر در تهران را یکی از درخواست های این اتحادیه دانست و افزود: این موضوع در حال بررسی است و اجرای آن به توافق دوجانبه و پذیرش کشورمان بستگی دارد.