مقاومت از خرمشهر تا زینبیه
هشت سال دفاع مقدس ما آکنده از حماسه های ماندگاراست ،حماسه هایی که هریک بدست بزرگ مردان و زنان این سرزمین آفریده شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ و امروز سالگرد حماسه ای از جنس دلیمردی و ایستادگی و آزادگی است. حماسه آزادسازی شهری آسمانی که قدمتش به بلندای سرخی خون زنان و کودکان و جوانمردانی است که برای نیفتادن وجبی از این خاک به دست نااهلان از خون خود گذشتند و خرمشهر را با خون خود خونین شهر کردند.
اری امروز سوم خرداد سالگرد پیروزی عملیات بیت المقدس است که با رمزیا علی بن ابیطالب(ع) در ساعات اولیه بامداد 10 اردیبهشت ماه61 آغاز شد و در صبح روز سوم خرداد با آزادسازی خرمشهر به سرانجام رسید.
هم خونین شهر شدن خرمشهر را دیدیم و هم ...
سردار حمید سرخیلی که در زمان آزاد سازی خرمشهر مسئول توپخانه بوده است میگوید:در آبادان بودم که جنگ بر ما تحمیل شد پس میتوانم بگویم هم از دست رفتن و خونین شهر شدن خرمشهر را بعد از 34 روزمقاومت دیدم"روزی که با گریه و اشک شهر را ترک کردیم" و هم روزی که وارد شهر شدیم و نماز شکر را در مسجد جامع شهر برگزار کردیم.
امیرسرتیپ سعید پورداراب، معاون عملیات تیپ سه لشگر21 حمزه سیدالشهدا(ع) ارتش جمهوری اسلامی بابیان اینکه فرماندهان ارتش و سپاه اولویتشان در آزاد سازی خوزستان و مخصوصاً خرمشهر به دلیل اهمیت ویژه و استراتژیک این شهر بود گفت: خوزستان یکی از بزرگترین منابع گاز ،نفت،کشاورزی و دارای رودخانه ای عظیم بود که شاید موقعیت استراتژیک این شهر را هیچ جای دنیا نتوان دید.
پورداراب گفت: نهم فروردین 61 که عملیات فتح المبین تنها در یک هفته پیروز شد با تصمیم شهید صیاد در شرق کرخه به برپایی نماز شکری ایستادیم و همانجا بود که ایشان دستور به طرح عملیات بعدی برای آزاد سازی خرمشهر را دادند .
وی ادامه داد : تلاش برای فتح خرمشهر از 10 فروردین شروع شد و عملیات بیت المقدس عملیات بزرگ و گسترده ای بود زیرا پس گرفتن خرمشهر و اروند رود به موضوعی حیثیتی تبدیل شده بود .
سردار محمود عباسی فرمانده گردان لشکر8 نجف اشرف نیز در این باره می گوید: وقتی عراق به ایران حمله کرد در اکثر مناطق موفق به تصرف شد ولی در خرمشهر 34 روز زمینگیر شد و از همان جا اهمیت خرمشهر خودش را نشان داد.
وی بابیان اینکه این مقاومت سرنوشت جنگ را تغییر داد گفت صدام قصد تصرف سریع خرمشهر را داشت و استراتژی عملیاتی صدام بعد از این مقاومت تغییر کرد. صدام تمام توان خود را گذاشت تا خرمشهر را بگیرد.
سقوط خرمشهر غم سنگینی بر دل رزمندگان گذاشت
امیررحمن قضات فرمانده گروهان پروازی ونیز لیدر تیم های آتش ارتش بابیان اینکه سقوط خرمشهر غم سنگینی بر دل رزمندگان گذاشت تاکید کرد: وقتی متوجه شدیم هدف نهایی عملیات طریق القدس و فتح المبین فتح خرمشهر است یک ذوق و شوق خاصی در رزمنده ها وخلبان های کبری ایجاد شد.
با غنیمتی که از عراق گرفتیم برسرشان آتش ریختیم
سردار سرخیلی می گوید : صبح عملیات بیت المقدس رزمندگان توپخانه ارتش عراق را غنیمت گرفتند و ما همان توپخانه را علیه خود عراقی ها بکار گرفتیم.
وقتی صدام زیر قولش می زند
به گفته سردار عباسی اهمیت فتح خرمشهر برای عراقی ها هم به اندازه ای بود که وقتی شهر را محاصره کردیم ، صدام پیغام داد اگر ایرانی ها خرمشهر را بگیرند کلید بصره را به آنها می دهیم که البته صدام از این قول ها زیاد میداد.
امام گفت خرمشهر را خدا آزاد کرد
امیر پورداراب تاکیدکرد این جمله حضرت امام(ره) جلوی خیلی از حرفها و مدعیان فتح خرمشهر را گرفت .
سردار عباسی نیزبا بیان اینکه بعداز فتح خرمشهر غروری ما را فرا گرفت که ما خرمشهررا آزاد کردیم تصریح کرد:وقتی به داخل شهر خرمشهر آمدیم دیدیم بچه ها بر روی دیوارها می نویسند خرمشهر را خدا آزاد کرد تعجب کردیم از آنها پرسیدیم چرا این را می نویسید گفتند امام خمینی پیام داده که "خرمشهر را خدا آزاد کرد".
وی گفت: وقتی در عملیات والفجر 8 فاو را آزاد کردیم دیگر امام (ره) پیام ندادند ولی همه بچه ها گفتند «فاو» را خدا آزاد کرد.
امیر قضات نیزدر این باره می گوید: پیام های امام (ره) همیشه روی حساب و کتاب بود. وقتی 50 درصد عراقی ها در منطقه شلمچه بودند ما هم فکر نمی کردیم بااین امکانات و نیرو بتوانیم خرمشهر را پس بگیریم و این پیروزی جز خواست خدا چیز دیگری نمیتوانست باشد.
وقتی گردان بلال،گردان شلال می شود
سردار سرخیلی درادامه یادآور میشود وقتی ما با یک تیپ وارد خرمشهر شدیم عراق با دو لشکر دراین شهر درحال مقاومت بود.
وی افزود:گردانی به اسم بلال داشتیم که به گردان شلال معروف شد،چون گردان 250 نفره 15 نفره شده بود و این نشانه ای بود که هیچ کس نمی خواست کوتاه بیاید تا دوباره خرمشهر را بازپس گیریم.
سردار سرخیلی گفت: وقتی وارد خرمشهر شدیم و نماز شکر برگزار کردیم انگار منتظر بودیم کسی حرفی بزند.امام خمینی(ره) که فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد ذره ای شک نداشتیم چون شرایط را دیده بودیم .
عملیات بیت المقدس زلزله ای برسر ارتش عراق با پس لرزه های عظیم
امیر پورداراب عملیات بیت المقدس را زلزله ای دانست که ارکان قدرت و حکومت حزب بعث را متزلزل کرد و دشمن را دچار نگرانی ، وحشت و سردرگمی کرد.
به گفته این فرمانده ارتش در زمان جنگ حامیان صدام نیز بعد از فتح خرمشهر به وحشت افتادند و دلارهای نفتی کشورهای مرتجع جنوب کشورمان و کسانی که 8 سال جنگ را بر ما تحمیل کردند برباد رفت.
وی درباره پس لرزه های عملیات بیت المقدس و دستاوردهای آن گفت : در تاریخ 23 خرداد 61 عراق موسیان را تخلیه کرد و در ارتفاعات حمرین پرچم سفید به علامت شکست و تسلیم برافراشت .
معاون عملیات تیپ یک لشگر حمزه سیدالشهدا(ع) به سخنرانی صدام در تاریخ 30 خرداد 61 اشاره کرد و گفت : در آن سخنرانی صدام اعلام کرد که به نیروهایمان دستور دادیم،در مدت 10 روز از خاک ایران خارج شوند و این صحبت از روی وحشت خطاب به ایران بود، تا بتواند از حمله های بعدی به لشگر عراق جلوگیری کند.
و این در حالی بود که به گفته سردار عباسی عراق در حمله به ایران 3 هدف را دنبال می کرد ، اول خرمشهر و آبادان را اشغال کند دوم کل خوزستان را بگیرد وسوم تا تهران بیاید،و به حتم این رویا را به خواب هم ندید.
امیر قضات نیزدر ادامه می گوید:نیروهایی که عراق در منطقه مستقر کرده بود حدود 6 لشگر و 50 درصد نیروهای نظامی خود بود و این انهدام ضربات سهمگینی به کل ارتش عراق زد.
روزی که خرمشهرآزاد شد همه کشور جشن گرفتند
سردار عباسی تصرف خرمشهر رامسئله مهمی برای عراق عنوان کرد و گفت فتح خرمشهر برای ایران بسیار مهم بود تا آنجا که روزی که خرمشهر آزاد شد تمام کشور این فتح را جشن گرفتند
وی افزود :اهمیت این پیروزی به حدی بود که اگر ما تمام ایران را از لوث وجود عراقی ها پاک می کردیم ولی خرمشهر آزاد نمی شد مردم نمی پذیرفتند.
...واما وقتی پای دفاع از حریم به میان آیدفرقی نمی کند که حریم حرم باشد یا حریم وطن....
فرمانده گردان لشگر 8 نجف اشرف در عملیات بیت المقدس درباره ارتباط دفاع در هشت سال جنگ تحمیلی و حضور حال نیروهای ما در سوریه و عراق نیز گفت: مسئله سوریه نشات گرفته از دفاع مقدس است.
به گفته سردارعباسی در زمان جنگ کشورهای عربی 90 میلیارد دلاربه صدام کمک کردند،و این همان ائتلافی است که اکنون در سوریه شکل گرفته است.
سردار پورداراب معاون عملیات تیپ یک لشگر 21حمزه سیدالشهدا(ع) درخرمشهر، تفاوت دفاع از مرزها در 30 سال گذشته و زمان حال رااینگونه عنوان کرد: تهدیداتی که الان کشور با آن مواجه است تهدیدات کلاسیک نیست که مثل 30 سال قبل عراق حمله کند و ما با آن بجنگیم الان تهدیدات فرا منطقه ای است و به صورت افراط گرایی خود را نشان می دهد.
امیر قضات نیز دراین باره می گوید زمان دفاع مقدس عراق دشمن ما بود ولی الان داعش و تکویری ها دشمن اعتقادات ما هستند و اگر کوتاه بیاییم شاید به خاک ما هم تعرض کنند.
وی یادآور می شود دفاع مرز نمی شناسد به خصوص اینکه ما ازمرز ودین و عقیده دفاع می کنیم.
به گفته سردار سرخیلی الان هم مااز حریم انسانیت دفاع می کنیم .نیروهای ما در سوریه راه امام حسین (ع) را ادامه می دهند و هیچ راهی غیر از این نیست زیرا این دفاع از حریت اسلام و کیان کشورمان ایران است .....
آری وقتی سخن از حریم باشد فرقی نمی کند که حریم حرم باشد یا حریم وطن.سی و اندی سال پیش در چنین روزهایی جوانانی در شهری،غریب شدند و دشمن حریم خاکیشان را تصرف کرد.
ولی مقاومت سدی شد برای دفاع از خاک خونین خرمشهر،برای حفظ حریم ناموس و وطن...
30 سال پیش هنوز دنیا بیدار نشده بود تا کشور به خاک و خون نشسته ایران را ببیند.
اما این مقاومت بود که در دنیای خواب زده ،روزهای آزادی را فریاد زد که"خرمشهر را خدا آزاد کرد".
در گذر تاریخ انچه که برای دنیای اسلام ماند مقاومت در برابر دنیای کفربود، واین مقاومت ماند و ماند تا بعداز سی واندی سال از حماسه فتح خونین شهر جوانانی غیور، اینبار در خاکی غریب ،از حریمی آشنا دفاع کنند، مقاومت اینبار برای حفظ حریم حرم است.
گزارش از زینب سلیمانی طامه