وجود 350 هزار حقله چاه غیرمجاز در کشور
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: این میزان چاه غیرمجاز در طول سال حدود 20 میلیارد مترمکعب آب را غارت می کند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، علیمراد اکبری با بیان اینکه نگهداری و حفاظت از منابع زیرزمینی با وزارت نیرو است، گفت: وزارت نیرو به تنهایی نمی تواند برای بستن چاههای غیرمجاز اقدام کند و باید سایر وزارتخانه ها از جمله وزارت جهاد کشاورزی، قوه قضاییه، قوه مقننه و بخش اطلاع رسانی و رسانه ها در پیشگیری از غارت آب های زیرزمینی اقدام کنند تا سطح سفره های زیرزمینی به حالت اولیه بازگردد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در این راستا وزارت جهادکشاورزی برنامه هایی نظیر بستن چاههای غیرمجاز آب، استفاده از روش های نوین آبیاری، استفاده از گیاهان کم آب بر، حذف گیاهان پرمصرف آب و انتقال گیاهان پرمصرف به محیط های کنترل شده مثل گلخانه ها را در دستور کار دارد.
اکبری گفت: سال گذشته طبق آمار وزارت نیرو 100 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور بسته شد.
معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی برای بازدید طرح های آب و خاک استان چهارمحال و بختیاری به شهرکرد سفر کرده است.
همچنین مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری چهارمحال و بختیاری گفت: 48 حلقه چاه غیرمجاز در چهارمحال و بختیاری در یک سال گذشته از مدار خارج شدند .
قدرت الله بیگلری با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون 182حلقه چاه در استان حفر شده است، افزود: از این تعداد حلقه چاه 134 حلقه چاه فعال و 48 حلقه از مدار خارج شدهاند.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی موجب خروج این چاهها از مدار شده است، گفت: آب دهی کم چاههای حفر شده، آلودگی و نیترات زیاد آب مخصوصا در مناطق فرادنبه و بروجن از عواملی است که باعث خروج این چاهها از مدار شده است.
بیگلری با اشاره به وجود 40 شهر با (جمعیت شهری حدود 584 هزار نفر) در استان، گفت: در 40 شهر و 9 شهرستان چهارمحال و بختیاری حداقل یک چاه با روند آبدهی سالم حفر شده است.
وی افزود: طبق روند هر ساله شرکت آب و فاضلاب شهری استان، هفت الی 10حلقه چاه در مناطق مورد نیاز حفر میشود که در سال جاری در مناطقی چون طاقانک و بن هر کدام یک حلقه چاه تجهیز، در شهرکرد دو حلقه چاه تجهیز و در منطق سفیددشت، فرادنبه و آلونی هر کدام یک حلقه چاه حفر و در منطقه بروجن سه چاه حفر شده است که پیشبینی میشود تا پایان سال 95 این تعداد چاهها به 10 عدد نیز برسد.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرفی آب در سطح استان متفاوت است، گفت:سرانه مصرفی هر نفر در روز در شهرستان شهرکرد 180 لیتر است که این رقم در شهرستان بروجن به 170 لیتر نفر در روز نیز میرسد.
بیگلری از سرانه مصرفی 131 لیتر نفر در روز در سطح استان خبر داد و گفت: سرانه مصرفی در بخش مصرف آشامیدن 5 لیتر نفر در روز، پخت و پز 10 لیتر، استحمام 35 لیتر، لباسشویی 20 لیتر، ظرفشویی 18 لیتر، دستشویی و توالت 21 لیتر، کولر و تهویه 5 لیتر، فضای سبز 12 لیتر و متفرقه 5 لیتر نفر در روز است.
مدیر عامل آب و فاضلاب شهری استان گسترش فرهنگ مصرف صرفه جویی در آب و استفاده مناسب از آب شرب در میان مردم را از عوامل مهم کاهش مصرف آب شرب سالم در سطح استان بیان کرد.