رئیس سابق شورای عالی رقابت در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت : اقتصاد ایران به دلیل اتکا به درآمدهای نفتی از اصلاح و به روز شدن ساختار خود غفلت کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ جمشید پژویان استاددانشگاه با تاکید بر اینکه دیگر نمی توان به درآمدهای نفتی متکی بود، افزود : ایران از این پس منتظر جهش قیمت نفت نباشد و منابع در آمدی خود را از راههای دیگر جبران کند.
پژویان اظهارداشت: به جزء چند کشور نفتی کوچک خاورمیانه بقیه کشورهای دنیا از طریق درآمد مالیاتی منابع خود را تامین می کنند و از طرفی اقتصاد خود را بیشتر تحت کنترل دارند.
**مدیریت های عقلایی پیش شرط اقتصاد مقاومتی
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم به برنامه رادیویی بهارستان رادیو اقتصاد گفت : اقتصاد مقاومتی مفهومی است که در پی مقاوم سازی، بحران زدایی، ترمیم ساختارها و نهادهای فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می شود که به یقین باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت های عقلایی و مدبرانه پیش شرط و الزام چنین موضوعی می باشد.
"محمدرضا پور ابراهیمی " افزود: یکی از ویژگی های اقتصاد مقاوم متنوع بودن فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در آن اقتصاد است.متنوع سازی فعالیت های اقتصادی موجب می شود در صورت وجود شوک در یکی از بخش های اقتصادی کل فعالیت های اقتصادی تحت تاثیر قرار نگیرد.
وی همچنین تصریح کرد: بخش عمده ای از صادرات ایران را صادرات نفت و گاز تشکیل می دهند و این موضوع باعث می شود که نوسانات در این بخش کل صادرات و همچنین کل درآمدهای ارزی کشور را تحت تاثیر قرار دهد به این منظور باید تلاش کرد تا وابستگی اقتصاد به بخش غالب کاهش پیدا کند و درآمدهای صادراتی تنها متکی به یک بخش نباشد.
نماینده مجلس نهم گفت: در بند 13 ابلاغیه سیاست های اقتصاد مقاومتی آمده است مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصله از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روش های فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش ، افزایش صادرات گاز، افزایش صادرات برق، افزایش صادرات فرآورده های نفتی بیشتر مدنظر باشد.