حوزه ریلی در هفته ای که گذشت ، پیگیری لیزینگ در حمل و نقل ریلی
برگزاری بزرگترین نمایشگاه حمل و نقل ریلی خاورمیانه ، پیگیری برای ایجاد نهاد لیزینگ در حمل و نقل ریلی، افزایش 8 درصدی برابری قطارهای حومه ای طی دو سال اخیر و اجرای پروژه قطار پرسرعت تهران -قم -اصفهان ظرف 27 ماه آینده از مهمترین اخبار حوزه ریلی در هفته ای که گذشت بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، هفته پیش با حضور عباس آخوندی و محمدرضا نعمت زاده ؛ بزرگترین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع و تجهیزات ،و خدمات وابسته در روز 26 اردیبهشت ماه برگزار شد.
این نمایشگاه که در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا شد بیش از 180 شرکت داخلی و 130 شرکت خارجی از 18 کشور مطرح دنیا حضور داشتند که اخرین تولیدات ،تجهیزات و خدمات حوزه حمل و نقل ریلی را ارائه کردند.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مراسم آغاز به کار بزرگترین نمایشگاه حمل و نقل ریلی خاورمیانه : قرارداد برقی کردن مسیر ریلی تهران-مشهد مراحل نهایی خود را طی می کند. مسیر ریلی تهران - گرمسار پاییز امسال چهار خطه می شود. ارتباطات در حوزه تمدنی ایرانشهر از عراق تا آسیای میانه و شبه قاره هند توسعه می یابد.
عملیات اجرایی مسیر سریع السیر تهران - قم - اصفهان آغاز شده است و تا 4 سال آینده به صورت عملیاتی این مسیر راه اندازی خواهد شد و قطارها با سرعت 250 کیلومتر قابلیت سیر در این مسیر را خواهند داشت.
عباس آخوندی وزیر راه و شهر سازی در جریان بازدید از نمایشگاه حمل و نقل ریلی هم گفت : تقریبا تمام نام آوران صنعت ریلی در جهان در نمایشگاه بین المللی حمل و نقل ریلی، صنایع و تجهیزات ، و خدمات وابسته حضور دارند این نمایشگاه امکان و فرصت انتقال تکنولوژی و دانش روز دنیا به فعالان عرصه ریلی ایران رافراهم کرد.
به دنبال پایه گذاری نهاد لیزینگ در حمل و نقل ریلی ایران هستیم و صندوق توسعه حمل و نقل می تواند این نقش را ایفا کند و اگر این مسئله تحقق یابد قاعدتا امکان سفارش انبوه در حوزه ریلی نیز به وجود می آید.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در مراسم آغاز به کار بزرگترین نمایشگاه حمل ونقل ریلی خاورمیانه: 73 درصد فرایند تولید واگن باری در داخل انجام می شود.با خرید واگن از خارج مخالفیم. ظرفیت تولید واگن مسافری را 2200 واگن در سال است که برنامه داریم این عدد را به 4 هزار دستگاه افزایش دهیم .
محسن پورسعید آقایی مدیر عامل شرکت راه آهن در مراسم آغاز به کار بزرگترین نمایشگاه حمل ونقل ریلی خاورمیانه : اولویت راه آهن گسترش خطوط به کشورهای همسایه است ، در حال حاضر 10 هزار و 500 کیلومتر خطوط ریلی در ایران موجود است و قرار است 9 هزار کیلومتر نیز خطوط جدید به این عدد افزوده شود که قرارداد 5 هزار کیلومتر آن نهایی شده است.در سال 2020 یا 1399 بخش مسافری از جا به جایی 27 میلیون مسافر به 40 میلیون خواهد رسید.
در 2 سال گذشته یعنی در سالهای 93 و 94 در بخش ترانزیت رشد 200 درصدی داشتیم و راه آهن به 4 بندر کشور به نام های بندرعباس ، بندر خرمشهر، بندر امام و بندر امیر آباد متصل است.
همچینین راه آهن ایران برای استقبال از سرمایه گذاران در حوزه قطارهای سریع السیر آمادگی دارد.