جشنواره پیران چنگی در قوچان
هنر نوازندگان موسیقی مقامی یک هنر قدسی است و به هیچ وجه از جریان اصلی عبادت جدا نمی شود
هنرمندان جزو ذخائر فرهنگی و گنجینه های ارزشمند کشور هستند که باید آثار فاخر آنها زنده نگه داشته شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیشب در مراسم آغازین ششمین جشنواره موسیقی مقامی با عنوان 'پیران چنگی' در قوچان گفت:هنر نوازندگان موسیقی مقامی یک هنر قدسی است و به هیچ وجه از جریان اصلی عبادت جدا نمی شود.
علی مرادخانی افزود:آشنایی من با مرحوم حاج قربان سلیمانی به سال 1369 برمی گردد و از همان سالها با ابعاد مختلف موسیقی خراسان به صورت دقیق آشنا شدم.
او موسیقی شمال خراسان را برخوردار از پیچیدگیهای خاص توصیف و بیان کرد: موسیقی این خطه از کشور دارای ظرفیتهای بسیار عظیمی برای پژوهشگران است.
مرادخانی گفت: بسیاری از اندیشمندان اروپایی و آمریکایی در حال بررسی موسیقی مقامی خراسان هستند و آرزو می کنند در چنین جشنواره هایی حضور داشته باشند و این آواها و نواها را با جان و دل حس کنند.
وی افزود: امیدواریم جشنواره پیران چنگی بتواند به صورت منظم در سالهای آتی نیز در قوچان برگزار شود.
مرادخانی گفت: این جشنواره باید بتواند در سالهای آتی نوازندگان مطرح کشورهای مختلف را جذب و زمینه را برای رشد و توسعه جوانان این خطه از کشور فراهم کند.
اجرای جشنواره موسیقی مقامی پیران چنگی سال 1377 در قوچان آغاز و آخرین دوره آن سال 1385 برگزار شد.
در این جشنواره که دیشب در قوچان آغاز شد و تا فردا ادامه دارد در مجموع 42 اجرای موسیقی با حضور 30 گروه از هنرمندان استانهای آذربایجان شرقی و غربی ، لرستان، بوشهر، گلستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و خراسان رضوی برگزار می شود.
مرکز شهرستان 180 هزار نفری قوچان در فاصله 137 کیلومتری شمال مشهد واقع است.